Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Οι λαοί του κόσμου λένε όχι στην πολεμική έξοδο από την κρίση


(Τώρα που φουντώνουν τα πολεμικά σενάρια σε Ουκρανία, Συρία, Ιράκ και ποιος ξέρει που αλλού, διαβάστε ένα παλιότερο άρθρο που είχε δημοσιευτεί στις 21-1-2012)

Φαντάζομαι ότι ο τίτλος αυτός εκφράζει όλους τους ανθρώπους και ας μην υπάρχει ακόμα μέθοδος σφυγμομέτρησης της παγκόσμιας βούλησης. Άλλωστε αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα ήταν και μία μορφή Παγκόσμιας Άμεσης Δημοκρατίας. Και αυτό που βιώνουμε σαν οικονομικό πόλεμο ή συναλλαγματικό πόλεμο είναι αυτό που και στο παρελθόν είχε προηγηθεί της πολεμικής σύγκρουσης. Το 1% δεν ξέρει άλλο τρόπο για να βγει από το παγκόσμιο καπιταλιστικό τέλμα. Η ανθρωπότητα το έχει δει το έργο και φαντάζομαι ότι δεν θέλει να το ξαναδεί. Η οικονομική κατάρρευση (οικονομικός πόλεμος) οδηγεί στην πολεμική σύγκρουση και με την σειρά του ο πόλεμος οδηγεί στην ανοικοδόμηση και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ανάπτυξη που στηρίχθηκε σε εκατομμύρια νεκρούς και βιβλικές καταστροφές. Όμως τα χρόνια περνούν και από ένα σημείο και μετά ξεχνάμε πως ξεκίνησαν όλα. Όλοι μένουμε ήσυχοι όσο οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν θετικό πρόσημο, από 0,1% ανάπτυξη ανα έτος και επάνω. Αυτό έχει παύσει να ισχύει για Ευρώπη και Αμερική από το 2008 ενώ η ύφεση τείνει να γίνει παγκόσμιο χαρακτηριστικό. Τελικά, είμαστε σε μία εποχή που καταρρέουν οικονομικά τα πάντα ή μήπως όχι; Όχι, για τον πολύ απλό λόγο ότι το οικονομικό οικοδόμημα ήταν τεχνητό, άρα τεχνητή είναι και η κατάρρευση. Και τι λένε άραγε τώρα όσοι πανηγύριζαν για την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ πριν από 2 δεκαετίες; Τώρα που καταρρέει το λεγόμενο δυτικό μπλοκ μάλλον καταπίνουν την γλώσσα τους. Και γιατί το οικονομικό οικοδόμημα ήταν τεχνητό; Μα γιατί στηριζόταν στην πρόβλεψη ότι μπορεί για πάντα να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, αλλιώς δεν λειτουργεί. Ενώ την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Γης δεν είναι απεριόριστη.
-
 
Απόσπασμα της εκπομπής "Παρασκήνιο" με τον Κορνήλιο Καστοριάδη
-
Αυτά τα συστημικά προβλήματα οξύνονται ακόμα περισσότερο όταν βάλει κανείς στην εξίσωση την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς από καινούριο χρήμα το οποίο συνεχώς εξαντλείται από την εφαρμογή του (κανόνα) του τόκου στον δανεισμό αλλά και από την συσσώρευση χρήματος που γίνεται από τις πολυεθνικές εταιρίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω σε μία ψυχροπολεμική ισορροπία του φόβου, αλλά καθώς φαίνεται το πισωγύρισμα που επιχειρεί το λεγόμενο 1% είναι πολύ πιο ζοφερό, παγκόσμιος πόλεμος και καταστροφή με πυροδότηση του μετώπου Ιράν, Ισραήλ και άλλων περιφερειακών δυνάμεων.


VIDEO στα Αγγλικά.  Η Προπαγάνδα υπέρ ενός μελλοντικού πολέμου κατά του Ιράν
-
Ας μην παρασυρόμαστε από το κλίμα βιβλικής καταστροφής που έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολλά χρόνια δείχνοντας το 2012 ως την χρονιά που θα καταστραφεί ο κόσμος. Το τι πιστεύει και πως επηρεάζεται ο κάθε άνθρωπος από το κλίμα της εποχής παίζει σημαντικό ρόλο στο τι τελικά θα γίνει. Άρα ας προσέχουμε τι ευχόμαστε, τι πιστεύουμε και ας επιλέξουμε εμείς το 99% και όχι το 1%, οι Μάγιας , ο Νοστράδαμος ή το History Channel και το Σκάι προς τα που θα βαδίσει η ανθρωπότητα. 

Δαμιανός Νικολάου
Πηγή: http://www.skouliki.net/main/main-posts/point-of-view-menu-link/main-point-0f-view/2358-oi-laoi-lene-oxi-sthn-polemiki-diexodo-apo-thn-krisi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.