Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δημήτρης Κυπριώτης: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ!



του Δημήτρη Κυπριώτη 

Όταν η τριμερής συγκυβέρνηση, για να μην ξεχνιόμαστε, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έριχναν μαύρο στις οθόνες της δημόσιας ΡαδιοΤηλεόρασης, τότε ο Ελληνικός λαός όπου υπήρχε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ, σε μία μοναδική ενέργεια λειτουργικής κατάληψης, έννοια και εφαρμόγή που εισήγαγε στο λεξιλόγιο και στη συνδικαλιστική πράξη το ΕΠΑΜ, μαζί με τους εργαζόμενους, έδειξαν τι παέι να πει ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Για πρώτη φορά οι σταθμοί όλοι, παρά τα συνδικαλιστικά προσκόμματα που έφεραν οι κομματικές ηγεσίες, κάτω από την πίεση του λαού, υποχώρησαν και άφησαν μικρές χαραμάδες Δημοκρατικής όασης.

Πολύ γρήγορα όμως οι κομματικές ηγεσίες της αντιπολίτευσης, έδωσαν το μήνυμα της υποχώρησης και της υποστολής των σημαιών από την 3η κιόλας ημέρα της κατάληψης. Τότε όλοι όσοι βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, γίναμε μάρτυρες της  αστείας εικόνας,  το μεν πρωί να φεύγουν οι σημαίες και οι σημαιοφόροι τους, το δε βράδυ, αφού προηγουμένως διαπίστωναν  ότι οι " ΑΤΊΘΑΣΟΙ" παραμένουν, επέστρεφαν! Οποία γελειότητα!

Αν όμως αυτή ήταν μία από τις φαιδρές πλευρές, υπήρξε  όμως και ο απλός κόσμος και όλοι εκείνοι που τάχθηκαν από τη πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι  πραγματικά στους εργαζόμενους. Ήταν όλοι αυτοί που ανέλαβαν ουσιαστικές εργασίες στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο. ήταν αυτοί που  ανελαβαν ουσιαστική δράση και κράτησαν ανέπαφο το κτήριο από πιθανες σχεδιαζόμενες προβοκάτσιες, που ποτέ όμως δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ για 2 μήνες και πλέον, έδιναν μάχες με την καθημερινή τους παρουσία, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ραδιομέγαρου των Αθηνών, αλλά και όλων των άλλων σταθμών της Ελλαδας, μαζί και με άλλες λαικές και πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα ημέρα μνήμης και θλίψης εκείνης της ημέρας, είδαμε στη γιορτή που στήθηκε από την ΠΡΟΣΠΕΡΤ έξω από την ΕΡΤ, εκείνες τις ηγεσίες που πριν ένα χρόνο παρώτρυναν τα στελέχη τους-εργαζόμενους της ΕΡΤ να αποχωρήσουν για να συνεχίσουν να δώσουν τη ...μάχη τους μέσα από τη νέα ΔΤ!!, να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και νέες υποχέσεις!!

Το ΕΠΑΜ για μια ακόμη φορά με τον εκρόσωπο της ΠΓ του,  θύμισε σε όλους τους συγκεντρωμένους έξω από την ΕΡΤ, ότι ο αγώνας είναι Εθνικοαπελευθερωτικός και ότι αν θέλουν πράγματι οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης που κόπτονται για την ανατροπή να την πραγματοποιήσουν,  τότε ένας δρόμος υπάρχει και αυτός είναι ο δρόμος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και θα πρέπει  ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ να ρίξουν τους τυράνους!! Και αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση! Υπάρχει άραγε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.