Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Από τη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Ε.Πα.Μ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη: Δ. Καζάκης: «Στις 25 για εμάς δεν τελειώνει τίποτα, στις 26 γινόμαστε ακόμα πιο ισχυροί»

"Έχουμε δώσει όρκο βαρύ, όρκο αίματος στους γονείς και τα παιδιά μας. Ετούτος ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου τους δούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου" δήλωσε ο γ.γ. του ΕΠΑΜ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Καζάκης.

10341716
Μάλιστα, με αφορμή το σύνθημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "Στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν" ο κ. Καζάκης δήλωσε: "Ποιοι ακριβώς φεύγουν, να το ψάξουμε λιγάκι, γιατί κάτι μου μυρίζει πως αυτός που φεύγει, είναι τα δικά μου παιδιά, τα δικάς σας παιδιά , τα παιδιά μας που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους να σηκωθούν να φύγουν από αυτή τη χώρα. Γιατί για να φύγουν οι Σαμαρο – Βενιζέλοι και όλο αυτό το συνονθύλευμα δεν το βλέπω και να καταλήξει:

"Για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς, να φύγουν αυτές οι κυβερνήσεις υπάρχει μόνο ένας...
τρόπος. Να επιβάλλουμε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στο σύνολο της αντιπολίτευσης να σηκωθεί να φύγει από το κοινοβούλιο, να παραιτηθεί εδώ και τώρα μαζί με το λαό μαζί με τον κόσμο, κάτω, να δημιουργήσει πραγματική εξουσία, λαοπρόβλητη, λαϊκή, η οποία θα επιβάλλει την ανατροπή αυτού του καθεστώτος, των πολιτικών και των δυνάμεων που το στηρίζουν, αλλιώς δε θα δούμε κανενός είδους ανατροπή. Στις 25 για εμάς δεν τελειώνει τίποτα,στις 26 γινόμαστε ακόμα πιο ισχυροί"

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του γ.γ. του ΕΠΑΜ πριν τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκε συμβολικά έξω από το κτίριο της παλιάς βουλής, στην πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου, ο κ. Καζάκης παραλλήλισε τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ελληνες με μια σκηνή από την Οδύσσεια. Συγκεκριμένα με αυτήν όπου οι σύντροφοι του Οδυσσέα όταν κατά λάθος έσφαξαν τα βόδια του θεού Ηλιου.

"Ο θεός ήλιος τους τιμώρησε αφαιρώντας τους την αίσθηση του νόστιμου ήμαρ, δηλαδή τους αφαίρεσε την αίσθηση της πατρίδας. Από αυτό πάσχουν οι περισσότεροι Ελληνες σήμερα και για αυτό δεν κατανοούν ποιος είναι ο αγώνας που πρέπει να κάνουν. Τι καλούνται να υπερασπιστούν, ποιον, τον εαυτό τους; τη σύνταξη; τα παιδιά τους; Οχι μόνο αυτά, αλλά πρώτα και πάνω από όλα την πατρίδα τους" τόνισε για να συνεχίσει, "Ετσι λοιπόν, καλούμαστε και εμείς να ξεφυγουμε απο τα μάγια των θεών και σαν τον Οδυσσέα, να αναζητήσουμε ξανά το νόστιμο ημαρ...
Το λόγο στην κεντρική εκδήλωση έλαβε η 92χρονη Εαμίτισα και πλέον ΕΠΑΜίτισσα Γεωργία Αγγελογιανοπούλου Κλαμπατσέα. Η κ. Κλαμπατσέα έστειλε το δικό της μήνυμα αντίστασης, παραφράζοντας τους τελευταίους στίχους από ένα παλιό αντιστασιακό τραγούδι: "Μάνα μου γλυκιά μου Ελλάδα, το ΕΠΑΜ της λεβεντιάς ας ανάψει τη λαμπάδα τη τιμής της λευτερίας". Και ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Βούρος που διάβασε το άνεκδοτο δημοτικό ποίημα του Αιμίλιου Βεάκη που γράφτηκε στις 18 Αυγούστου του '41.

Σε γιορτή αντίστασης και ανατροπής μετετρέψαν οι απολυμένοι εργαζόμενοι των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ την κεντρική εκδήλωση του ΕΠΑΜ. "Η ΕΡΤ ευχαριστεί το ΕΠΑΜ με όλη τη ψυχή της, από το βάθος της καρδιάς των εργαζομένων που δε νομιμοποίησε τη ΝΕΡΙΤ,που έδινε το δικαίωμα να βγει διακαναλικά το ΕΠΑΜ. Το διακαναλικό εμείς το κάνουμε στο πεζοδρόμιο!" υπογράμμισαν. Τέλος, το παρών στην κεντρική εκδήλωση του ΕΠΑΜ έδωσε και ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
epam23514Clipboard



από το "Χωνί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.