Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τι μπορείτε να κάνετε όταν η Κατοχική Ευρώ-Χουντάρα αρχίσει να κλείνει υπηρεσίες του διαδικτύου.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν η Κατοχική Ευρώ-Χουντάρα αρχίσει να κλείνει υπηρεσίες του διαδικτύου.

του Σταύρου Κατσούλη

Εισαγωγή

Εδώ στο Ε.Πα.Μ., πιστεύουμε στην ενδυνάμωση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Λαού, ασχέτως από ποια ιδεολογία προέρχεται ο καθένας μας.
Εάν δεν νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, σήμερα, αύριο, οποιαδήποτε ώρα από εδώ και στο εξής, χάσατε.
Για τους υπόλοιπους, μέσα στα πλαίσια της οργάνωσής μας και τις προσπάθειάς μας να οργανωθεί ο Λαός,  ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μας.

Έτσι λοιπόν, προσφέρουμε αυτές τις πληροφορίες σε όλον τον Λαό, και παρακαλούμε δεξιούς, αριστερούς, ανένταχτους και απολιτίκ, να τις λάβουν στα σοβαρά, για το δικό τους συμφέρον.



Όλοι μας ξέρουμε, ότι το διαδίκτυο έπαιξε πρόσφατα καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη διαφόρων σκανδάλων. Όσο προχωρά ο καιρός, και όσο πιο απροκάλυπτα ολοκληρωτικό θα γίνεται το καθεστώς της Χούντας που έχουμε, τόσο θα  μεγαλώνει η πιθανότητα να έρθει η ώρα που θα τραβήξουν τις πρίζες σε υπηρεσίες του διαδικτύου.

Κάποιες διευκρινίσεις, πριν αρχίσουμε.

Προτείνεται, να σώσετε και να εκτυπώσετε το παρόν, ώστε όταν/εάν θα έρθει αυτή η ώρα, κάποιοι από εμάς να μπορέσουμε να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε δια μέσου του διαδικτύου.

Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε κανένα πράγμα από αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω, αλλά είναι σημαντικό να έχετε το κείμενο και τα στοιχεία του κάπου, ώστε κάποιος άλλος συμπολίτης μας να μπορέσει να επωφεληθεί από αυτά. Δεν θα σας κοστίσει τίποτα, να το εκτυπώσετε και να το κρατήσετε στην άκρη!

Υπάρχουν δύο τρόποι που οι δωσίλογοι που μας κυβερνούν, μπορούν να σταματήσουν το διαδίκτυο:

1) Να το κλείσουν ολοκληρωτικά.

2) Να κλείσουν κάποιες υπηρεσίες του.

Στην μεν πρώτη περίπτωση, προφανώς, το να συνδεθεί κανείς, γίνεται πολύ πιό δύσκολο. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες λύσεις για μερικούς.

Στην δεύτερη περίπτωση, υπάρχουν τρόποι να παρακάμψει κανείς  τις υπηρεσίες και να κάνει την δουλειά του με σχετική άνεση.

Τέλος, να πούμε ότι μερικές λύσεις, έχουν κάποιο κόστος. Στις περιπτώσεις αυτές, θα σημειωθεί αυτό ξεκάθαρα.

Περίπτωση κλεισίματος ή περιορισμού των υπηρεσιών DNS.

Η υπηρεσία αυτή, χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως από όλους τους χρήστες του διαδικτύου, ακόμα και εάν δεν το ξέρουν.
Αυτό που κάνει, είναι να μεταφράζει τις διευθύνσεις που γράφονται με αλφαβητικά γράμματα  σε πραγματικές διευθύνσεις του διαδικτύου.
Εάν ο υπολογιστής δεν μπορεί να βρεί την πραγματική διεύθυνση κάποιας ιστοσελίδας ή διακομιστή, τότε δεν μπορεί να επικοινωνήσει με αυτούς.  Στην ουσία, λειτουργεί σαν τηλεφωνικός κατάλογος, όπου η επωνυμία, μετατρέπεται σε τηλεφωνικό νούμερο.

Καθεστώτα κατοχής, ολοκληρωτισμού και δικτατορίας όπως έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, συνήθως δεν κλείνουν τις υπηρεσίες αυτές τελείως,  αλλά αντί αυτού, αφαιρούν όποιες διευθύνσεις θεωρούν ως επικίνδυνες για το ίδιο. Είναι σαν να αφαιρούν σελίδες από έναν τηλεφωνικό κατάλογο δηλαδή.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης, είναι να χρησιμοποιεί κανείς, διακομιστές DNS, άλλους από τους προτεινόμενους του συστήματος. Στην ουσία δηλαδή, παυετε να χρησιμοποιείτε έναν μειωνένο τηλ. κατάλογο, και αρχίζετε να χρησιμοποιείτε και πάλι τον πλήρη.  Εάν δεν ξέρετε να αλλάξετε τον διακομιστή DNS που χρησιμοποιείτε, τότε ρωτήστε κάποιον γνωστό σας, να σας τον αλλάξει.

Επειδή πολλές διευθύνσεις αλλάζουν, καλό είναι να έχει κανείς όσες περισσότερες διευθύνσεις ανοιχτών/κοινόχρηστων DNS διακομιστών μπορεί, ώστε όταν έρθει η ώρα, να μπορεί να έχει εναλλακτικές λύσεις.

Μερικοί από αυτούς είναι:

Provider    Primary DNS Server    Secondary DNS Server
Level31    209.244.0.3    209.244.0.4
Google2    8.8.8.8    8.8.4.4
Comodo Secure DNS    8.26.56.26    8.20.247.20
OpenDNS Home3    208.67.222.222    208.67.220.220
DNS Advantage    156.154.70.1    156.154.71.1
Norton ConnectSafe4    199.85.126.10    199.85.127.10
GreenTeamDNS5    81.218.119.11    209.88.198.133
SafeDNS6    195.46.39.39    195.46.39.40
OpenNIC7    216.87.84.211    23.90.4.6
Public-Root8    199.5.157.131    208.71.35.137
SmartViper    208.76.50.50    208.76.51.51
Dyn    216.146.35.35    216.146.36.36
censurfridns.dk9    89.233.43.71    89.104.194.142
Hurricane Electric10    74.82.42.42   
puntCAT11    109.69.8.51    

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ψάξτε ΤΩΡΑ στο διαδίκτυο,  και βρείτε όσους περισσότερους μπορείτε ακόμα και συμπληρώστε τους παρακάτω στο κενό. Είναι καλό να μην έχουν όλοι τις ίδιες λίστες, για διάφορους λόγους:

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DNS ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ:
-
-
-
-
-
-
-
-

Δίκτυο Tor

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κατεβάστε το Tor ΤΩΡΑ, πριν υπάρξει πρόβλημα. Σώστε τις εκδόσεις για Windows, Linux & Mac OS X, ακόμα και αν δεν έχετε όλα αυτά τα συστήματα. Στο μέλλον, μπορεί να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτά, και επίσης, κάποιος συμπολίτης μας να χρειάζεται μια έκδοση για λειτουργικό άλλο από αυτό που έχετε εσείς.

Το δίκτυο αυτό, είναι ένα συνδεδεμένο υποδίκτυο του διαδικτυου, το οποίο έχει την δυνατότητα να κρύβει την διεύθυνση του χρήστη σε μεγάλο βαθμό. Έχει επίσης την δυνατότητα να χρησιμοποιεί στην ουσία, άλλα δίκτυα, εκτός αυτών των εγχώριων.

Ο τρόπος που λειτουργεί πρακτικά, είναι ότι πρέπει κανείς να το εγκαταστήσει, και μετά δουλεύει αυτόματα.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:
https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κατεβάστε το και εγκαταστήστε το ΤΩΡΑ, πριν η κατοχή τα κλείσει. Σώστε τα αρχεία, για να μπορέσει και άλλος κόσμος να  το εγκαταστήσει.

Προσοχή στους χρήστες gmail και άλλες δικτυακές εφαρμογές...

Μην κρατάτε σημαντικά πράγματα μόνο στο διαδίκτυο.
Διευθύνσεις συνδέσμων, κείμενα, οδηγίες, εργασίες, βίντεο κλπ. που θεωρείτε σημαντικά, ΜΗΝ τα σώζετε μόνο στο διαδίκτυο.

Σώστε τους συνδέσμους σας, τους κωδικούς σας και οτιδήποτε άλλο που έχετε μόνο στο διαδίκτυο, ώστε να τους έχετε όταν πιθανώς θα τους χρειαστείτε.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Συμπληρώστε μιά λίστα σαν την παρακάτω και σώστε ότι θεωρείτε χρήσιμο.

ΛΙΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΩΣΕΙ ΤΟΠΙΚΑ:

       Gmail (Διευθύνσεις, σημαντικά μηνύματα)
       Yahoo (Διευθύνσεις, σημαντικά μηνύματα)
       Facebook (σύνδεσμοι, διευθύνσεις)
       Twitter (σύνδεσμοι)
       Youtube (σημαντικά βίντεο)
       Αλλα σημαντικά άρθρα
       Αλλο
       Αλλο
       Αλλο
       Αλλο
       Αλλο
...

Μέθοδος με κόστος: VPN

Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες, που σας επιτρέπουν πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σαν να είσαστε κάτοικος άλλης χώρας.
Αυτές είναι πρακτικά πάντα επι πληρωμή.
Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, καλά θα κάνουν να εγγραφούν σε κάποια από αυτές τις υπηρεσίες, ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά.

Μερικές από αυτές μπορείτε να τις βρείτε εδώ:

http://vpn-services.bestreviews.net
Και εδώ:
http://netforbeginners.about.com/od/readerpicks/tp/The-Best-VPN-Service-Providers.htm

Μέθοδοι σύνδεσης στο διαδίκτυο, εάν υπάρξει ολοκληρωτικό κλείσιμο.

Μέθοδος με κόστος: Με τηλέφωνο και modem

Οι ταχύτητες με αυτήν την μέθοδο, είναι πάρα πολύ αργές. Αλλά τουλάχιστον θα σας επιτρέψουν να συνδεθείτε μέσω τηλεφώνου για να στείλετε και να λάβετε σημαντική αλληλογραφία, και να επισκεφθείτε ιστοσελίδες. Για να μπορείτε όμως να συνδεθείτε, θα πρέπει να ετοιμαστείτε από ΤΩΡΑ. Εάν έχετε τεχνικές γνώσεις, επιβεβαιώστε ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε τηλέφωνο που παρέχει διαδίκτυο σε άλλες χώρες, ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά.

Μερικές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι εξής, αλλά καλό θα ήταν να τις επιβεβαιώσετε για την περιοχή σας και να δοκιμάσετε και άλλες, ώστε να είστε έτοιμοι όταν/εάν χρειαστεί.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η μέθοδος αυτή απαιτεί να συνδεθείτε με τηλέφωνο στο εξωτερικό. Γι αυτόν τον λόγο, έχει πιθανόν μεγάλο κόστος.

Ψάξτε να βρείτε τηλέφωνα, ονόματα χρηστών, κωδικούς και πιθανές ρυθμίσεις.

Στην μηχανή αναζήτησης Google, ψάξτε για τα εξής:
"free internet modem numbers"
"free dial-up modem numbers"
"free dialup modem numbers international"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μερικοί από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα βρείτε, λειτουργούν μόνο εντός της χώρας στην οποία βρίσκονται. Όμως υπάρχουν πολλοί αριθμοί που δουλεύουν και από το εξωτερικό. Πιθανόν να χρειαστείτε να δοκιμάσετε αρκετούς, πριν βρείτε μερικούς που λειτουργούν για σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η αναζήτηση και η επιβεβαίωση καλής λειτουργίας, πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά. Οπότε μαζέψτε αριθμούς και δοκιμάστε τους ΤΩΡΑ για να είστε έτοιμοι όταν θα χρειαστεί. 


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Άλλοι μέθοδοι με κόστος: Δορυφορικά κλπ

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να συνδεθεί κανείς με το διαδίκτυο, αλλά οι περισσότεροι έχουν πολύ μεγάλο κόστος. Παρ όλα αυτά, όποιος έχει την δυνατότητα, μπορεί να τους επιλέξει.

Επίλογος

Η Κατοχική Ευρω-Χουντάρα ΔΕΝ θα σταματήσει, εάν δεν τους σταματήσουμε εμείς ο Λαός.  Οι Ισνογκούντ χαλίφηδες, στην θέση των σημερινών χαλίφηδων ετοιμάζονται να πάρουν την σκυτάλη. Όσο δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία και υπάρχουν επικυρίαρχοι που επιβάλουν την θέληση τους στον Λαό, η κατάσταση θα είναι πάντα αβέβαιη και θα πηγαίνει προς το χειρότερο. Καλό είναι λοιπόν, κάποιοι από εμάς, να κάνουμε ότι μπορούμε για να ενημερώνουμε τον κόσμο, εντός και εκτός της χώρας για τα τεκταινόμενα εδώ, αλλά και για να ενημερωνόμαστε και να επικοινωνούμε. Όσοι περισσότεροι ετοιμαστούμε, τόσο λιγότερο θα μπορέσει η χούντα να μας ελέγξει, και τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να την πλήξουμε ανεπανόρθωτα. 


Εκτυπώστε λοιπόν το παρόν, κάνετε τις απαραίτητες προετοιμασίες, γράψτε κωδικούς, τηλέφωνα, διευθύνσεις και ότι άλλο χρειαστείτε, και βάλτε το στην άκρη. 

Μετά διαδώστε το παρόν για να ετοιμαστούν και άλλοι. 

Όταν και εάν έρθει η ώρα, θα μπορείτε είτε εσείς, είτε κάποιος συμπολίτης μας, να τα χρησιμοποιήσετε!

Καλή Λευτεριά!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.