Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Χαράς ευαγγέλια! Διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ΚΕΠ...

του Σταύρου Κατσούλη

Η πραγματική είδηση, είναι ως συνήθως στις μέρες μας, απολύτως χωρίς νόημα και βαρετή μια και δεν αφορά τον πολίτη, μπροστά στα προβλήματα πείνας και τον τρόπο που ζεί μέσα στην απόλυτη ανυπαρξία ακόμα και της ισχνότερης ιδέας κοινωνικού κράτους.

Διαβάζοντας την είδηση, γεννήθηκε η ιδέα για το πως θα μπορούσε να ήταν η ανακοίνωση της κατοχικής ευρω-χούντας που μας βιάζει καθημερινά και ετοιμάζεται να διαμελίσει την Πατρίδα μας. Πιστέυω ότι μιά πιο ρεαλιστική προσσέγγιση, θα ήταν η εξής...


Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της, η κυβέρνηση προχώρησε και πάλι σε μιά νέα απίστευτη προσφορά για τους υπηκόους της χώρας. Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους υπήκοους, υπέγραψε ο «υπουργός Εσωτερικών».
Από εδώ και στο εξής, οι αγαπητοί υπήκοοι θα μπορούν να κάνουν και τις εξής αιτήσεις/δηλώσεις από το τοπικό τους ΚΕΠ:

1) Αίτηση αποποίησης Ελληνικής υπηκοότητας και άδεια εξόδου χωρίς επιστροφή από την χώρα.


(Μη αναστρέψιμο. Περιλαμβάνει και εφάπαξ φόρο εξόδου από την χώρα. )

2) Επίσημη δήλωση απορίας.


(Δεν έχει ισχύ για δικαστικές υποθέσεις για κόκκινα δάνεια και χρέη στο δημόσιο. Κοστίζει μόνο 50 ευρώ + χαρτόσημα, παράβολα και χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα.)

3) Αίτηση αποχαρακτηρισμού πολυτέκνων./Επίσημη αίτηση πώλησης παιδιών από τους κηδεμόνες τους. 


 (Περιλαμβάνει και φόρο αγοραπωλησίας. Οι νόμιμοι κηδεμόνες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ποιά παιδιά θα ξεφορτωθούν. Έχει αμετάκλητη ισχύ.)

4) Αίτηση αποποίησης σύνταξης, για την αγαπητή μερίδα του λαού που είναι υπερήλικες.


(Απαιτείται δήλωση του νόμου 105 όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν πληρώσει τίποτα από την σύνταξή τους για τα παιδιά τους από το 2010 μέχρι σήμερα.)

5) Πιστοποιητικό υγιών πολιτικών φρονημάτων.


(Απαιτούμενα: 14 φωτογραφίες για κάθε μέλος της οικογένειας, αποδεικτικό έγγραφο ότι έχει γίνει έλεγχος στην κατοικία του αιτούντα, από την αστυνομία, + χαρτόσημα και παράβολο 153 ευρώ και 45 λεπτών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που το κράτος αντιληφθεί παράβαση, υπάρχει περίπτωση επ' αυτοφώρου σύλληψης.)

6) Αίτηση φυλάκισης για οικονομικούς λόγους.


(Απαιτείται πιστοποιητικό υγιών πολιτικών φρονημάτων βλ. το 5) παραπάνω, δήλωση του νόμου 105 όπου ο υπήκοος αποδέχεται τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, + μηνιαίο κόστος διαμονής 85 ευρώ.)

7) Αίτηση επιθυμίας ιατρικής εξέτασης.


(Απαιτούνται πιστοποιητικό γέννησης, φορολογική ενημερότητα, ταυτότητα, ιδιωτική ασφάλιση υγείας. ΚΟΣΤΟΣ: 135 για απλά μη επείγοντα περιστατικά, 346 ευρώ για επείγοντα. ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Τώρα με μόνο 53 ευρώ σας βλέπει άμεσα κτηνίατρος της επιλογής σας! )

8) Αίτηση δωρεάν WiFi.


(Δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, εκτός από τα 1), 2), 5) και 6) που αναγράφονται παραπάνω.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η υπηρεσία αυτή είναι σε κατάσταση αναμονής ακόμα. )

Μέγας χορηγός: Ευρωπαϊκή Ένωση - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.