Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στα προθύρα μιας νέας συγκυβέρνησης, προς χάρη εθνικού συμφέροντος και με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ;

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα... Φτάνει δηλαδή η στιγμή που όσο και να θέλεις εσύ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αφού δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν πόσες φορές δεν είπαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν ήρθε για να φύγει πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο που της έχουν "αναθέσει";
Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, οι δουλειές δεν είναι πάντα εύκολες. Έχουν και ρίσκο και ...ιστορικές ευθύνες, πόσο μάλλον όταν αυτό το ρίσκο πρέπει να το αναλάβουν και άλλοι, αφού εσύ δεν έχεις την αριθμητική κοινοβουλευτική δύναμη να κάνεις ότι σου γουστάρει και χρειάζεσαι ...σπρώξιμο, πλάτη που λέμε και από άλλους;

Αλλά ποιους, εκτός από το κομματίδιο του Βενιζέλου και αυτό όχι δεδομένο μετά και την αποχώριση της τελευταίας κυρίας και με δεδομένες τις.....απειλές (σιγά μην φοβηθούμε)των κ.κ Σκανδαλίδη και Μωραίτη!
Ναι αλλά για τα δύσκολα έχουμε την παντός καιρού ''Αριστερά της ευθύνης" του κυρ-Φώτη το κόμμα δηλαδή που πριν από λίγους μηνες συγκυβερνούσε!
Το θέμα όμως τώρα είναι πως ξαναγυρίζεις πίσω; Σιγά όμως μην δυσκολεύονται στις κυβιστήσεις οι κ.κ. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ; Τα παιδιά το έχουν ξανακάνει και με επιτυχία μάλιστα αυτό το ίδιο. Φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευθούν να επαναλάβουν το ίδιο και πάλι.
Και έτσι με αυτό το σκεπτικό, επιστρατεύθηκε από το "σύστημα" για μια ακόμη φορά η θυγατέρα, που δεν έχει κανέναν ενδιασμό, ώστε με το ποιο αθώο ύφος της έκανε την πρόταση επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στη βάση της, δηλαδη στην κυβέρνηση!
Και επειδή είναι κομματι δύσκολο και τελείως ξεδιάντροπο,να γίνει αποδεκτή αμέσως μια τέτοια πρόταση, ο κ. Φώτης έδωσε το σύνθημα στους παπαγάλους του, να ζητούν τάχα μου αλλαγή πολιτικής! Και φυσικά αν του υποσχεθούν (πράγμα δεδομένο) κάτι βελτιωτικό, θα αποδεχθεί αυτήν την προσκληση και πρόκληση έστω και με βαριά καρδιά, προς ...χάρην της πατρίδας!
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με ενδιαφέρον, αλλά σφυρίζει τάχα αδιάφορα! Και όμως στο βάθος αυτής της διαδρομής πολλοί παραμετροι οδηγούν σε ...συνεργασία, σε συγκυβέρνηση και με το ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά, φυσικά όμως με άλλη σύνθεση και πάντα μέσα από τη Βουλή αυτή.
Τα στοιχεία που συνηγορούν σε μία τέτοια κατάληξη είναι πολλά πλέον και δεν κρύβονται.Κάποιοι από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ μπορει και να χαίρονται από τώρα, αφού θα γίνουν κυβερνηση, έστω και με τον τρόπο αυτό!
Βέβαια υπάρχουν και άλλοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν πιστεύουν σε μία τετοια προοπτική, αλλά θα κάνουν ότι το δυνατόν και στο μέτρο που μπορούν να ''κοντράρουν '' την ηγεσία τους, αν το επιχειρήσει.
Εδώ είμαστε να δούμε και πάλι μαζί το έργο αυτό.
Το θέμα είναι όμως τι κάνουν οι υπολοιποι, ο κανονικός λαός. Θα αποδεχθεί ακόμα μία τέτοια τακτική εξαπάτησης ή θα κάνει το χρέος του και θα αναλάβει επιτέλους τον ιστορικό του ρόλο;
Εμέις πάντως ως ΕΠΑΜ πιστεύουμε και παλέυουμε προς το σκοπό αυτόν, τη Νίκη του λαού!
*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Α΄ συντονισής της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.