Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μια πρόσκληση για "Δημοκρατική Πρόοδο" από αυτούς που την αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι...

του Σταύρου Κατσούλη *

Νομίζατε ότι η κρίση Δημοκρατίας που ζούμε σήμερα, θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδα και την καταστροφή; Μην ανησυχείτε! Υπάρχουν λύσεις! Κάποιοι συμπολίτες μας, αποφάσισαν επιτέλους να μας παρουσιάσουν την λύση. Οι αυτοκτονίες, ο κατάφωρος δωσιλογισμός του καθεστώτος μαζί με την υποτελή και πρωτόγνωρη για την σύγχρονη εποχή μας παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας - άνευ όρων και αμετάκλητα μάλιστα - επιτέλους ξύπνησαν τα ένστικτα αυτοσυντήρησης ενός μέρους της κοινωνίας μας. Ποιου μέρους θα ρωτήσετε. Μα φυσικά, ποιους άλλους; Αυτούς που όλοι μας τόσον καιρό περιμέναμε να βρουν και να σχεδιάσουν επιτέλους την λύση! Τους "προοδευτικούς", τους "αριστερούς", τους "σοσιαλδημοκράτες" και όλον τον ανεπάγγελτο ή/και κρατικοδίαιτο συρφετό που μας έστειλε στα τάρταρα της καταστροφής!


Ποια είναι η λύση κατά όλους αυτούς, στα προβλήματα της χώρας που αποδεκατίζουν μεθοδικότατα κάθε κοινωνική ομάδα της κοινωνίας μας; Μα είναι προφανές, δεν το ξέρατε; Η συσπείρωση σε μια προοδευτική κίνηση. Σε μια πρόσκληση με τίτλο "ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ", παραπάνω από 50 "συμπολίτες" μας, αποφάσισαν ότι η λύση στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, που όπως χαρακτηριστικά μας λένε αντιμετωπίζουν με "αγωνία", είναι να κάνουν το εξής κάλεσμα:

"Με αυτή την αγωνία απευθύνουμε έκκληση στις δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τις δυνάμεις της οικολογίας, της αυτοδιοίκησης, τις πολιτικές και κοινωνικές  συλλογικότητες και  προσωπικότητες, να συνεργαστούν για την ανασυγκρότηση του χώρου."

Και για να μην μου πείτε ότι είμαι μηδενιστής και τα απορρίπτω όλα πριν καν καταλάβω περί τίνος πρόκειται, εξηγούμαι αμέσως. Ναι την διάβασα την ανακοίνωση, την διάβασα ολόκληρη. Την διάβασα, αγνοώντας το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που κραύγαζε πανικόβλητα να σταματήσω να βιάζω τον εαυτό μου και παρ όλο που το σώμα μου με ωθούσε προς μια βίαια και ανεξέλεγκτη εκκένωση των περιεχομένων του στομάχου μου. Καλό θα ήταν να την διαβάσετε και εσείς,  αν μη τι άλλο, για να είστε ενημερωμένοι για το τι λαμβάνει χώρα στους πάντα σε κατάσταση "αγωνίας", θώκους του αυτοαποκαλούμενου κέντρο-αριστερό-σοσιαλδημοκρατικό-προοδευτισμού...

Θα ρωτήσει κάποιος, ωραία, θέλουν να συσπειρωθούν, δικαίωμά τους. Αλλά γιατί; Ποιος είναι άραγε ο απώτερος σκοπός τους; Τα ξέρω! Και γώ την ίδια ερώτηση έκανα, και προς στιγμή είχα μείνει και εγώ χωρίς κάποια απάντηση. Θα την δούμε αργότερα την δικιά μου απάντηση σε αυτό. Αλλά ποιος λένε αυτοί ότι είναι ο στόχος τους; Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι:

"Αυτό δεν είναι Διακήρυξη δημιουργίας νέου κόμματος. Είναι έκκληση και πρόσκληση."

Και παρακάτω συνεχίζει να συγκεκριμενοποιήσει:

"Προσκαλεί όλους να συνεργαστούν για την ανασυγκρότηση του χώρου. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς ηγεμονισμούς."

Μάλιστα, θέλουν ανασυγκρότηση. Προφανώς, για να υπάρχει ανάγκη για ανασυγκρότηση, πρέπει να έχει επέλθει ολική διάλυση του χώρου αυτού. Και προφανώς, εφ όσον υπάρχει διάλυση του "περίφημου" πολιτικό-ιδεολογικού "χώρου" αυτού, θα πρέπει να έγιναν κάποια λαθάκια για να φτάσουν στην διάλυση, έτσι; Τι ακριβώς θα πρέπει να κάνει ο ίδιος ο Λαός που αποτεφρώνεται μέσα στην λαίλαπα, όσο όλοι αυτοί που έβαλαν το χεράκι τους για να επέλθει αυτή η λαίλαπα, όσο διαχειρίζονται και σχεδιάζουν την "ανασυγκρότηση" αυτή; Μα φυσικά, το μόνο που έχει την ικανότητα για δαύτους να κάνει ο Λαός, είναι να περιμένει υπομονετικά τους "νέους" σωτήρες του, να τελειώσουν το σχέδιο ώστε στην συνέχεια να τον σώσουν! Τι άλλο άλλωστε, θα μπορούσε να κάνει ένας Λαός, που γι αυτούς είναι πάντα ένα υποκείμενο χειραγώγησης και άμεσης ποδηγέτησης;

Αλλά ας συνεχίσουμε λιγάκι το διάβασμα, για να δούμε πως ακριβώς σκέπτονται οι φιλόδοξοι υποψήφιοι σωτήρες μας:

"Η εποχή των μνημονίων φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. "


και παρακάτω:

"Μετά από μια καταστροφή, η Ελλάδα ξαναποκτά τη δυνατότητα και τα μέσα να σχεδιάσει το μέλλον της. Να ορίσει ρεαλιστικά τη μελλοντική θέση που θέλει να καταλάβει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και να κινηθεί δυναμικά για να την κατακτήσει. Η Εθνική Ανασυγκρότηση είναι το ζητούμενο της νέας φάσης στην οποία έχουμε ήδη μπει. Και είναι ένα πρόβλημα πολιτικό, παραγωγικό και πολιτισμικό."

Εδώ αρχίζει και ανάβει το λαμπάκι και καταλαβαίνει κανείς με τι και ποιους ακριβώς έχει να κάνει. Εξ ου και οι φυσιολογικές αντιδράσεις του κάθε ενημερωμένου πολίτη που τόλμησε να διαβάσει το κείμενο. Πότε ρε παιδιά είδατε ότι "η εποχή των μνημονίων φτάνει στο τέλος της"; Μήπως ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Τελειώσαμε δηλαδή με το χρέος και δεν το μάθαμε; Βρήκαμε τα δεκάδες δισεκατομμύρια χρεολύσια που θα χρειαστούμε για να πληρώσουμε το 2014, υπέρ και άνω των δέκα+ δισεκατομμυρίων που έχουμε να πληρώσουμε σε τόκους; Εάν ξέρετε κάτι, παρακαλώ, δώστε και σε μας να πιούμε ότι πίνετε και σεις! 


Εντάξει, μπορούμε να δεχθούμε, ότι οι υπόλοιποι που υπογράφουν το κείμενο, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν κουνήσει ποτέ το χεράκι τους για το καλό της κοινωνίας μέσω πραγματικής παραγωγικής εργασίας, δεν ξέρουν τίποτα για το χρέος και την καταστροφή, όπως δεν ξέρουν και τίποτα άλλο για την πραγματική κατάσταση της χώρας. Το δέχομαι.  Βλέπετε όμως, στην λίστα των υπογραφόντων, υπάρχουν και διάφοροι φερόμενοι ως "οικονομολόγοι".  Αυτοί θα έπρεπε να ξέρουν, έστω τα βασικά, δεν μπορεί! Έτσι δυστυχώς, δεν είναι κάτι καλό αυτό το οποίο "πίνουν" όλοι αυτοί. Αυτό που βλέπουμε εδώ, είναι και πάλι ακόμα μια φορά, μια κλασική επιχείριση αντιπερισπασμού μέσω διασποράς τρομακτικών ψεμάτων, και μάλιστα, μερικοί από αυτούς το ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι αλήθειες. Αλλά το μέσο αγιάζει τον σκοπό... ειδικά όταν πρόκειται για τον σκοπό της κέντρο-αριστερό-σοσιαλδημοκρατικό-προοδευτικοποίησης!

Το ότι έχουμε σοβαρό έλλειμμα - κάποιοι από εμάς θα έλεγαν ολοκληρωτική απουσία - Δημοκρατίας είναι κάτι που το προσπερνούν επίσης ξεδιάντροπα και επιδεικτικότατα. Αλλά μην σκιάζεστε! Ο αριστερισμός τους, είναι υπέρ άνω τέτοιων απολιτίκ, λαϊκιστικών και γιατί όχι, οπισθοδρομικών παρατηρήσεων. Ο τόπος, δεν χρειάζεται αληθινή Δημοκρατία κατ' αυτούς, παρά μόνο μια Δημοκρατία που να είναι οργανικά και άρρηκτα συνδεδεμένη με την δικά τους, την σάπια ιδέα του προοδευτισμού αριστερισμού ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να αυτοαποκαλούνται. Τον προοδευτισμό δηλαδή, που δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό από την δικιά τους "πρόοδο", για τα δικά τους συμφέροντα και ιδεοληψίες τέτοιες, που μπορεί κάποιος να αποκτήσει μέσω της μύησης για πολλά χρόνια ζώντας με κάποιον τρόπο από τον κρατικό κορβανά και εις βάρος της κοινωνίας. Μην σαν κάνει εντύπωση λοιπόν, ότι οι τύποι αυτοί δεν έχουν καμιά επαφή με την δικιά μας πραγματικότητα. Αυτοί έχουν την δικιά τους πραγματικότητα, και δεν είναι η ίδια με την δικιά μας. Η δικιά τους, διαδραματίζεται, μέσα στα κρατικά κτήρια, ξενοδοχεία και Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπου το κάθε πράγμα που θα χρειαστούν, από το χαρτί υγείας μέχρι και την μετακίνησή τους, το πληρώνει "κάποιος άλλος"... Μην προσπαθείτε λοιπόν να καταλάβετε πως "λειτουργεί" το μυαλό τους.

Για να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι δεν έχουν ιδέα για το τι θέλει η κοινωνία, ας δούμε τι αναφέρουν χαρακτηριστικά παρακάτω στο κείμενό τους:

"Η κοινωνία αρχίζει να αισθάνεται το κενό. Γι’ αυτό υπάρχει μια ρητή αλλά και μια σιωπηλή ζήτηση των πολιτών για κάτι καινούργιο στον ευρύτερο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο. Γι’ αυτό δημιουργείται η κοινή συνείδηση ότι κάτι μπορεί να γίνει τώρα, σύντομα."

Και παρακάτω:


"Η ανασυγκρότηση δεν θα είναι μόνο οργανωτική, αλλά βαθιά πολιτική. Θα είναι αυτοκριτική για την ως τώρα πορεία, προγραμματική για το μέλλον, και κυρίως θα στοχεύσει στην ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα ανανεώσουν την πολιτική ηγεσία της παράταξης και της χώρας


Προτείνουμε τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει όλους, χωρίς να απαιτήσει τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και συλλογικοτήτων. Ο φορέας μπορεί να συσταθεί τους προσεχείς μήνες μέσα από μια Ιδρυτική Συνέλευση, με συμφωνημένες διαδικασίες και να εξελιχθεί στο κέντρο των κοινών επεξεργασιών για το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με προτεραιότητα στο πρόγραμμα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινήσεις που κάνουν ξεχωριστά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, θεωρώντας όμως ότι αυτές πρέπει να συγκλίνουν και να συναντηθούν στο άμεσο μέλλον. Η κοινή αναφορά στο Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η ανταπόκριση στο ενωτικό τους κάλεσμα, διευκολύνει τη διαδικασία."

Το βλέπετε λοιπόν; δεν έχουν ιδέα τι σκέπτεται ο κόσμος. Την ίδια ώρα που ο κόσμος, θέλει όσο τίποτα άλλο να ξεκουμπιστούν και να εξαφανιστούν εκεί που ξέρετε, όλοι αυτοί οι κέντρο-αριστερό-προοδευτικοί που μας έχουν τουλουμιάσει στο ξύλο και τα βασανιστήρια και σαπίζουν σαν αποκόμματα του νεκρού πολιτικού συστήματος, αυτοί συνεχίζουν τον γελοίο χαβά τους. Μιλούν για εκλογές και ευρωεκλογές. Και προφανώς τα θέλουν όλα αυτά. μέσα και χρησιμοποιώντας το υπάρχον ξεχαρβαλωμένο και άκρως απαξιωμένο από τον ίδιο τον Λαό πολιτειακό σύστημα. Μιλούν, τολμώντας να χρησιμοποιήσουν και να σφετερίζονται τον όρο "εθνική", για εθνική ανασυγκρότηση, όχι απλά μέσα στο σύστημα που ο ίδιος ο Λαός το αποκαλεί κατοχή και Χούντα, αλλά προτίθενται να το κάνουν χρησιμοποιώντας το ίδιο το σάπιο σύστημα για να το κάνουν... Όποιος ακόμα έχει την εντύπωση ότι αυτός είναι ο προοδευτισμός που θα "μας σώσει" ή θα μας ενώσει ή ότι άλλο τέλος πάντων τολμούν να ξεστομίζουν, θα είναι άξιος της τύχης του.

Αλλά η ολοκληρωτική αποστροφή και αηδία που προκαλεί σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτό το κείμενο, δεν σταματά εκεί. Για χάρη συντομίας δεν θα παραθέσω άλλα αποσπάσματα. Όποιος έχει στομάχι για να αντέξει μια κακομεταχείριση τέτοιου τύπου, ας πάει να το διαβάσει μόνος του. Ας δούμε εν συντομία τι άλλο μας λένε οι προοδευτικότατοι συμπολίτες μας, που θέλουν να μας "σώσουν" και να μας "ενώσουν"...

Μιλούν και αναφέρονται στην ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ (!!!) την ίδια ώρα που θέλουν όπως λένε, νέα πρόσωπα και νέους θεσμούς...
Μιλούν για καταστροφή και τον πάτο που έχουμε πιάσει (που όλοι μας ξέρουμε ότι δεν τον έχουμε πιάσει ακόμα...) και παραδέχονται μάλιστα την ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνει οτιδήποτε γι αυτά.
Την ίδια ώρα, κατά τα ίδια τα λεγόμενά τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι να θέλουν να μας "σώσουν" μέσα στο ίδιο πολιτειακό καθεστώς και την ΕΕ...

Αλήθεια λοιπόν, ποια η διαφορά της κίνησης αυτής, με όλα αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα; Μήπως άλλαξαν τα άτομα και οι θεσμοί με τους οποίους θέλουν να αλλάξουν κάτι; Μήπως άλλαξε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θέλουν να κάνουν αυτά που τελείως αόριστα υπόσχονται; Μήπως προτίθενται να αλλάξουν το πελατειακό κράτος, μέσα στο οποίο εργάζονται και υπάρχουν οι ίδιοι; Μήπως είδαμε να αναφέρονται στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως είναι η απεμπόλιση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, ο όλεθρος που βλέπουμε σε όλα μα όλα τα οικονομετρικά στοιχεία της χώρας; Μήπως αναφέρθηκαν, ή έστω έχουν τη πρόθεση να ζητήσουν την γνώμη του Λαού, εφ' όσον αναφέρονται επανειλημμένα στην Δημοκρατία; Μήπως αναφέρθηκαν, στο τρόπο με τον οποίο οι φερόμενοι ως κυβερνήτες της χώρας μας, με την κατάλυση της Βουλής, του Συντάγματος, τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και την προφανέστατη υποτέλεια που δείχνουν με την απολύτως τέλεια υποταγή τους σε κάθε επιθυμία των επικυρίαρχων;

Οι απαντήσεις είναι αυταπόδεικτες:  Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι, όχι και ΟΧΙ!  Γιατί θα ρωτήσετε, το κάνουν αυτό; Μα είναι απλό. Ένα καθεστώς όπου θα κυβερνούσε ο Λαός, μέσω αληθινής Δημοκρατίας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και πραγματικής προόδου, θα τους είχε πετάξει έξω και μέσα στα τάρταρα της ιστορίας προ πολλού. Ορίστε λοιπόν το πόσο προοδευτικοί, αριστεροί ή σοσιαλιστές είναι όλοι αυτοί: Θέλουν την ταμπέλα και μόνο, για να επιβιώσουν μέσα στο ΥΠΑΡΧΟΝ καθεστώς! Τίποτα άλλο, το λένε οι ίδιοι, ή μάλλον, για να είμαστε καθαροί, το λένε εμμέσως με την προσεχτική απουσία οτιδήποτε προοδευτικού από το κάλεσμά τους. Δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση, να κάνουν κάτι που θα μπορούσε να αποδείξει στην πράξη ότι έκαναν κάτι προοδευτικό, κάτι ριζοσπαστικό ή αριστερό τέλος πάντων, ή κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει έστω λίγο την κατάσταση. Αλλά γιατί να το έκαναν αυτό άλλωστε; Είναι γνωστό ότι το ΠΑΡΟΝ καθεστώς τους στηρίζει. Και έτσι, δεν πρόκειται για κάποια απλή παράβλεψη. Όλοι αυτοί εκ φύσεως και εξ ανάγκης, αποφεύγουν την πραγματική πρόοδο, όπως ο διάολος το λιβάνι! Γιατί αυτός, ισούται με την εξαφάνιση τους.

Τι λοιπόν, μας παρακαλούν και εκλιπαρούν όλοι αυτοί δια μέσου του καλέσματος τους; Από τον Λαό, Τίποτα! Τι νομίζατε; Ότι το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε εσένα τον άμοιρο και άχρηστο πολίτη; Όχι βέβαια! Το κάλεσμα είναι για εσωτερική κατανάλωση μόνο και κακώς πίστεψες ότι σε αφορά. Είναι για όλους αυτούς, που θα έχουν κάποιο συμφέρον να διατηρηθεί η κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Να διατηρηθεί όπως έχει με μοναδική διαφορά βέβαια, την συσπείρωση των, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν - όσοι μπορέσουν τέλος πάντων - μέσα στην προσεχή και τελειωτική τους εξαφάνιση.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πρόκειται για κάποιο κάλεσμα για τον Λαό, οπότε "καθίστε και πάλι στα αυγά σας", δεν σας αφορά. Το κάλεσμα αυτό, όπως και κάθε άλλο που θα κάνουν απεγνωσμένα από δω και πέρα οι ταγοί του καθεστώτος, είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων εκείνων, είτε είναι ομάδες είτε άτομα, που μέχρι τώρα είχαν προσωπικό συμφέρον να υπάρχουν μέσα στο σύστημα και θέλουν να συνεχίσουν να έχουν αυτά τα προνόμια. 


Η δικιά μας αντίδραση ως Λαός,  μπροστά σε μια κάθε τέτοιο κάλεσμα κάλπικης προόδου, οφείλει να είναι μόνο μία:

Η συσπείρωση του Λαού, με αυθεντικά, πραγματικά και έμπρακτα Δημοκρατικά και προοδευτικά χαρακτηριστικά, και όχι τον χυδαίο ψευτο-προοδευτισμό και ανύπρακτης Δημοκρατίας των ανεπάγγελτων και παρασιτικών στοιχείων του συστήματος, που δεν κοροϊδεύουν κανέναν πλέον. 
Η ένωση του Λαού, ενάντια σε όλους αυτούς και τα σάπια συστήματά τους, με στόχο την οριστική ανατροπή τους και την εξαφάνιση τους μια για πάντα. 

Ώστε μια μέρα, όταν πλέον μετά την ανατροπή τους, θα έχουμε πραγματική Δημοκρατία, τότε θα μπορέσει ο Λαός, να εκφράσει ελεύθερα και εποικοδομητικά μέσω της ίδιας της διαδικασίας της πραγματικής Δημοκρατίας, ο ένας τον προοδευτισμό του, ο άλλος την αριστερά του, αλλά και όποιος επιλέξει την δεξιά του εκδοχή, ή οτιδήποτε άλλο ο κάθε πολίτης ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ θα αποφασίσει χωρίς να έχει κανέναν ανεπάγγελτο/κρατικοδίαιτο να του κάνει μαθήματα προοδευτισμού και "κεντροαριστερικότητας".



*Ο Σταύρος Κατσούλης είναι μέλος της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.