Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και το ΚΚΕ είναι ενάντια στο Εθνικό Νόμισμα, στην Εθνική και την Λαϊκή Κυριαρχία!

Τι έγινε, γιατί δυσανασχετείτε με τον τίτλο του άρθρου; Δεν είπα ψέματα! Αυτά ακριβώς μας είπε εν ολίγοις ο κύριος Κουτσούμπας, κάποια έμμεσα και κάποια άμεσα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου όταν και παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή του κ. Ν. Χατζηνικολάου στον Real FM. Μέσα στις ερωτήσεις και διάφορα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε, ήταν και η εξής ερώτηση:

Ν.Χ.: 
«Πιστεύετε επομένως ότι πρέπει να φύγουμε απ’ την ευρωζώνη, ότι να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα;»


Η απάντηση 
που έδωσε ο κύριος Κουτσούμπας, αιφνιδιαστική για αυτούς που θα περίμεναν τα αυτονόητα - έστω και άν ήταν μόνο λόγια -  ήταν η εξής:

Δ.Κ.: «Πιστεύουμε ότι πρέπει να φύγουμε απ’ την ΕΕ, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, φυσικά με άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δηλαδή χρειάζεται μια κυβέρνηση, μια εξουσία η οποία να έχει και να πάρει στα χέρια της εργαλεία. Για παράδειγμα αν αφήσεις άθικτους τους μονοπωλιακούς ομίλους, αυτούς που έχουν τη μεγάλη κερδοφορία και αυτούς που είναι κλάδοι και επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, δεν θα έχεις αυτά τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να σχεδιάσεις την οικονομία, να κατανείμεις πόρους, να κατανείμεις εργατικό δυναμικό, να λύσεις προβλήματα ανάπτυξης, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Άρα, αυτά είναι δέσμη μέτρων, να το πω έτσι απλά, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για να μπορέσεις να κάνεις αυτά.»

Και συνεχίζει:
Δ.Κ.: «Αν φύγεις και πας σε ένα άλλο νόμισμα, δραχμή ή όπως ονομαστεί, δεν λύνεις το πρόβλημα αυτό. Η έξοδος απ’ την ευρωζώνη δεν σου λύνει, αντίθετα μπορεί να χειροτερεύσει και θα χειροτερεύσει για ένα χρονικό διάστημα κατά πολύ και το βιοτικό επίπεδο του λαού και το πρόβλημα της ανεργίας και βεβαίως θα μένουν σε ισχύ και όλα αυτά τα μέτρα που υπάρχουν. Αρα άμα αυτό το δεις ξεκομμένο, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Άλλωστε αυτά τα ζητήματα συζητούνται ακόμα και σε κύκλους της αστικής τάξης, των βιομηχάνων, της ΕΕ, είναι πιθανά σενάρια και ανάλογα τις εξελίξεις καθόλου δεν αποκλείεται και να ωθήσουν την Ελλάδα άλλες χώρες σε έξοδο απ’ το ευρώ, απ’ την ευρωζώνη».

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει με αυτήν την απάντηση... Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή η δήλωση, μπορεί να αποτελέσει το τέλειο έναυσμα για μια επιστημονική διατριβή για το πως ένα κόμμα μπορεί μέσα σε λίγες δεκαετίες να αναποδογυρίσει πρακτικά ολόκληρο το θεμελιώδες ιδεολογικό του υπόβαθρο. Και αυτή η διαπίστωση ισχύει, άσχετα εάν κάποιοι, μεταξύ στους οποίους και ο γράφων, παραμένουν ιδεολογικά ανένταχτοι, γιατί όλοι μας καταλαβαίνουν τουλάχιστον τις βασικές θέσεις αυτού του κόμματος. Αντί διατριβής, ας μείνουμε όμως σε δύο-τρία "θεματάκια" για τα οποία απλά δεν είναι δυνατόν να κάτσουμε και να δεχθούμε σιωπηλοί...

Ο κ. Κουτσούμπας στην αρχή της απάντησής του, μας μιλά για την ύπαρξη κάποιων πραγμάτων, όπως τους  "μονοπωλιακούς ομίλους" και "αυτούς που έχουν την μεγάλη κερδοφορία". Συνεχίζει, αναφέροντας κάποιες "επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας" και αναφέρεται ακόμα και την "οικονομία της χώρας" και τα εργαλεία που χρειάζονται μεν, αλλά δεν έχουμε. Μας μιλά δηλαδή, για "τα εργαλεία" που δεν έχουμε σήμερα, τα οποία όπως λέει, είναι "απαραίτητα ώστε να σχεδιάσεις την οικονομία, να κατανείμεις πόρους" κλπ. κλπ.

Θα μου πείτε, γιατί τα επαναλαμβάνεις, αφού μόλις τα έχεις παραθέσει παραπάνω. Σωστά, αλλά μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο ότι είναι δυνατόν να χωρέσει κανείς μια τόσο οξύμωρη και αυτααναιρούμενη θέση , σε τόσες λίγες λέξεις αλλά με τόσο πλήρη μορφή. Η απάντηση του αυτή, δείχνει ότι είναι σαν να θέλει να το κάνει απολύτως σίγουρα κατανοητό, ότι οι θέσεις του πρέπει οπωσδήποτε να εμπεριέχουν πολλαπλές αντιφάσεις. Το πιο πιθανό για μένα, είναι ότι αυτός είναι ο τρόπος που μπόρεσε να εφεύρει μια απάντηση που να κρύβει τις πραγματικές διαθέσεις του κόμματός του, μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, προσπαθώ να τονίσω για τι ακριβώς μίλαγε ο κ. Κουτσούμπας, ακριβώς μερικά δευτερόλεπτα πριν προχωρήσει στην ολοκλήρωση της άποψής του για το Εθνικό Νόμισμα, που προφανώς είναι και η άποψή του κόμματός του. Κατά λέξη, ο κ. Κουτσούμπας, μας λέει ότι το πρόβλημα (αλήθεια, ποιο πρόβλημα ακριβώς, δεν μας είπε) δεν λύνεται, όσο αυτά τα συμφέροντα έχουν το πάνω χέρι.

Καλώς μέχρι εδώ. Θα το περίμενε κανείς αυτό από τον γγ του ΚΚΕ. Θα έλεγε κανείς ότι φυσικότατα είναι αντίθετος με το περίφημο κεφάλαιο και τα σχετικά συμφέροντα έτσι; Οπότε θα μας πει και το λογικό συμπέρασμα σωστά; Προφανώς, θα μας πει και να τελειώνουμε επιτέλους με τους απόλυτους κερδοσκόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το απόλυτο κεφάλαιο που είναι το ΔΝΤ... Και προφανώς, θα έκανε και μια δυναμική καταγγελία για τον εχθρό όλων των εργαζόμενων Λαών της Ευρώπης που είναι η ΕΚΤ και τους ιδιώτες τραπεζίτες/μετόχους της, που κόβουν και ράβουν όπως ακριβώς τους συμφέρει τα τιτάνια τοκογλυφικά χρέη. Θα περίμενε κανείς να καταγγείλει έστω,  το δανειακό κεφάλαιο, το χειρότερο απ' όλα τα κεφάλαια δηλαδή, που προσπαθεί να αλυσοδέσει όχι απλά τους εργαζόμενους, αλλά σε ολόκληρα κράτη... Και θα περίμενα να κάνει ότι περνά από το χέρι του, για να σταματήσει επιτέλους το ξεπούλημα , 
κατ εντολή των διαχειριστών του Ευρώ και της Ε.Ε., των "επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας" όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος. Σωστά, ακριβώς αυτό θα περίμενα κι εγώ, θα έλεγε ο καλοκάγαθος οπαδός του κόμματός του μην ξέροντας ότι η πρωτοτυπία του ΚΚΕ, τώρα ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμα και αυτό της δικιάς του βασικής λογικής... 

ΛΑΘΟΣ!

Εάν φύγεις από το Ευρώ, μας λέει ο κύριος Κουτσούμπας, δεν λύνεις το πρόβλημά αυτό. Ποιο πρόβλημα ήταν ακριβώς αυτό; Μα είναι ΤΟ πρόβλημα, δεν το ξέρατε; Το κύριο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε "κάποιους" εγχώριους κερδοσκοπικούς νταβατζήδες και "ομίλους" να οργώνουν την χώρα και να απομυζούν και την τελευταία ρανίδα αίματος του εργαζόμενου Λαού, μόνοι τους και χωρίς κανέναν απολύτως συνέταιρο. Και κατά τον κύριο Κουτσούμπα, αυτό το "πρόβλημα" δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Ευρώ και την Ευρωζώνη, τις διεθνείς τράπεζες και υπερεθνικό χρέος/κεφάλαιο. Είναι άλλο το ένα, και άλλο το άλλο, όλα κι όλα. Το γεγονός ότι η ΕΕ που με στρατό της τους διαχειριστές του τοκογλυφικού κεφαλαίου και δια μέσου οικονομικών ιμπεριαλιστικών όπλων όπως είναι η ΕΚΤ και το Ευρώ της και άλλοι, έχει καταστρέψει απολύτως τα πάντα και έχει καταλύσει όλα τα συλλογικά, κρατικά, εργατικά και ατομικά κυριαρχικά δικαιώματα σε αυτήν την χώρα είναι κάτι που δεν είναι άξιο ούτε καν αναφοράς... Αντ' αυτού, ας επιτεθούμε και βεβαίως χωρίς ονόματα, στο αόριστο εγχώριο συμφέρον, λες και είναι αποκομμένο τελείως από τους ενορχηστρωτές της καταστροφής που είναι τα αφεντικά τους. Απίστευτο; Και όμως, αληθινό!

Η Ευρωζώνη, αυτή δηλαδή που αφαίρεσε ένα από τα πιο κύρια και θεμελιώδη κυριαρχικά δικαίωμα στις χώρες-μέλη να εκδίδουν και να διαχειρίζονται το δικό τους νόμισμα, να χαράζουν την δική τους πολιτική και να εκφράζουν οι λαοί των την Λαϊκή τους κυριαρχία και μέσω Εθνικού νομίσματος, κατά τον κ. Κουτσούμπα δεν είναι πρόβλημα! Η ΕΚΤ, η τράπεζα που κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει, μέσω των ιδιωτών μετόχων της, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, αυτή δηλαδή που διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια μέσα στην Ευρώπη τα οποία καταστρέφουν οριστικά οποιονδήποτε τα αγγίξει, αυτή που με διάφορους απίστευτα ανήθικους και σκοτεινούς τρόπους έχει καταχρεώσει ολόκληρους Λαούς με κατάφωρα παράνομο τρόπο, κατά τον κ. Κουτσούμπα δεν είναι πρόβλημα! 


Η παραβίαση, έστω και αυτής της εγχώριας αλλά έστω ακόμα και αυτής της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής τάξης, δεν είναι πρόβλημα! Το κράτος κατοχής και χούντας όπως ο ίδιος ο Λαός αναφέρεται πλέον σε αυτό, ΔΕΝ είναι πρόβλημα! Και η επερχόμενη ευρωπαϊκή ομοσποδιοποίηση που θα μετατρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε απολυταρχικό, κορπορατικό και φασιστικό καθεστώς όπου αυτό θα ελέγχει το νόμισμα μέσα στο οποίο μας προτείνεινα μείνουμε, δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα! Και δεν είναι πρόβλημα όλα τα χρηματοοικονομικά κόλπα και μηχανικές που σχεδιαζουν και υλοποιούν πίσω από κλειστές πόρτες, δημιουργώντας τιτάνια χρέη και ως εκ τούτου απόλυτη υποτέλεια εις βάρος των Λαών.  Ολα καλά με το ευρώ, όποιος και να είναι αυτός που το εκδίδει και το ελέγχει...

Αλλά τα συμπεράσματα από τα λίγα αλλά "περιεκτικά" λόγια του κ. γγ, δεν σταματούν εδώ... 


Εμμέσως πλην σαφώς, κατά τα ίδια τα λεγόμενά του κ. γγ, όχι μόνο δεν είναι το πρόβλημα η ευρωζώνη που έχει φέρει στα γόνατα και στην απόλυτη απελπισία εκατομμύρια εργαζομένων και ολόκληρους Λαούς, αλλά αποτελεί και μέρος της λύσης. Μάλιστα κύριοι! Ο κ. Κουτσούμπας, ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, είπε έμμεσα αλλά σαφέστατα, ότι η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται κατά μέρος, στην αποδοχή και συμβιβασμό με το τοκογλυφικό κεφάλαιο, στην αποδοχή διεθνών και ιδιωτικών συμφερόντων και στην παραμονή μας σε θεσμούς που απαγορεύουν στην πράξη και αποδεδειγμένα την οποιαδήποτε Λαϊκή κυριαρχία! Όχι μόνο δεν βλέπει πρόβλημα σε όλα αυτά, αλλά μας λέει ότι εκεί βλέπει και την λύση! Ποιό Εθνικό Νόμισμα; Όχι, ο κύριος γγ, θεωρεί ότι τώρα πρέπει να μην κάνουμε καμιά κίνηση που θα μας δημιουργήσει προβλήματα... λες και όλα πάνε μια χαρούλα. 

Τύφλα να έχουν οι νεοφιλελεύθεροι, ποιός τους χρειάζεται; Καλύτερα να έχει κανείς τον κομμουνιστή κ. Κουτσούμπα, εάν θέλει να λάβει υποστήριξη για το ευρώ και το απολυταρχικό καθεστώς από το οποίο δημιουργήθηκε!

Τα κύρια εργαλεία καταδυνάστευσης των εργατών, των εργαζομένων, των ανέργων, αλλά ακόμα και ολόκληρης της χώρας, είναι για τον κομμουνιστή κ. Κουτσούμπα το "οικοσύστημα", μέσα στο οποίο θα λυθεί "το πρόβλημα" λοιπόν. Αρκεί να υπάρχουν "τα εργαλεία" μας λέει ο κ. Κουτσούμπας. Για ποια ακριβώς εργαλεία και πόσα ακριβώς από αυτά μας έχουν μείνει στα χέρια ως υπόδουλο κράτος μέσα στο Ευρώ, δεν μας λέει βέβαια. Ούτε μας λέει βέβαια, πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία,  εάν βέβαια τα είχε ποτέ στα χέρια του.

Είναι τουλάχιστον δύσκολο να καταλάβει κανείς πως για τον κομμουνιστή κ. Κουτσούμπα είναι τελείως αόρατο και ανύπαρκτο το γεγονός ότι η παραμονή μας στο Ευρώ, είναι ο κατ' εξοχήν πιο εύκολος τρόπος να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Προφανώς είτε του διαφεύγει για κάποιον ανεξήγητο λόγο, είτε αποφάσισε να μας το αποκρύψει. Το ότι το γονάτισμα του κράτους και του Λαού αυτής της χώρας και η υποταγή μας σε ολόκληρο το χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας κάνει ως χώρα το απόλυτο υποχείριο των ιδιωτικών και άκρως καπιταλιστικών δανειακών κεφαλαίων , είναι κάτι με το οποίο έχουν προφανώς συμβιβαστεί πλήρως, ο κ. Κουτσούμπας και το κόμμα του.

Τα ερωτήματα που γεννούνται ακόμα και με μια βασική ανάλυση όπως αυτή που έχει γίνει μέχρι εδώ, είναι απολύτως εύλογα πλέον σε κάθε λογικό άνθρωπο, ή τουλάχιστον σε κάθε άνθρωπο που θα περίμενε από το ΚΚΕ ως απλός πολίτης, έστω αυτήν την έσχατη ώρα να μιλήσει ανοιχτά για τον πρώτο και πιο φανερό εχθρό, και να πάρει μέρος στην αντίσταση ενάντιά του:

Γιατί το ΚΚΕ ασχολείται ακόμα μόνο με τα εγχώρια συμφέροντα, που βεβαίως υπάρχουν, αλλά αρνείται να αποδεχθεί έστω την ύπαρξη των αφεντικών των, να κοιτάξει στα μάτια το άκρως καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό τέρας που λέγεται Ευρωζώνη και Ευρώ που έχει στην κυριολεξία εισβάλλει μέσα στην χώρα και τους θεσμούς του με τα πλοκάμια του;

Γιατί το ΚΚΕ, δεν κάνει κανέναν λόγο, ή ακόμα χειρότερα, καμιά πράξη, για την κατάφωρη προδοσία που επιτελείται καθημερινά ενάντια στην χώρα, ενάντια στην ίδια την Δημοκρατία; Γιατί δεν αναφέρεται ποτέ στην απόλυτη υποτέλεια - ή έστω υποτέλεια στο συγκεκριμένο υπερεθνικό "κεφάλαιο" ή αποδοχή των "ιμπεριαλιστικών τάσεων" της Ε.Ε. εάν έτσι θέλει να εκφράζεται -  των κυβερνώντων;

Γιατί το ΚΚΕ του "έξω από το ΝΑΤΟ", δεν λέει απολύτως τίποτε για τον εμφανέστατο οικονομικό ιμπεριαλισμό που λαμβάνει χώρα σήμερα μέσω των "εταίρων" της Ευρώπαϊκής Ένωσης;

Τι να το κάνει αλήθεια ο Λαός όταν το κόμμα του κ. Κουτσούμπα καλεί για συσπείρωση, αλλά την ίδια στιγμή δεν τολμά ή δεν θέλει να ορίσει ξεκάθαρα τον εχθρό που βρίσκεται πλέον μέσα στην χώρα και έχει αρχίσει προ πολλού τις ανθρωποφαγίες;

Και τι να το κάνει ο Λαός, όταν η συσπείρωση αυτή δεν έχει συγκεκριμένους στόχους που να εκφράζουν τον αγώνα που πρέπει να δοθεί ενάντια στον πραγματικό εχθρό;

Πως ακριβώς είναι δυνατόν να έχει κανείς "τα  εργαλεία" που αναφέρει ο κ. γγ, όταν η κυριαρχία της χώρας έχει παραδοθεί, όχι δια μέσου της Ε.Ε. τόσο πολύ, όσο δια μέσου του ίδιου του Ευρώ; Πως θα πρότεινε ο κ. Κουτσούμπας να αποκτήσει έλεγχο πάνω σε αυτά τα αναγκαία εργαλεία, όταν δεν θέλει με κανένα τρόπο να αποδεσμευτεί από αυτόν που τα κατέχει και τα ελέγχει όλα τώρα;

Εδώ μιλάμε για μια αντιφατική νοοτροπία, η οποία έχει μνημειώδεις διαστάσεις. Είναι μνημειώδης γιατί αυτές οι εκφράσεις επηρεάζουν τον ίδιο τον Λαό αρνητικότατα, ή έστω τους ψηφοφόρους το κόμματος αυτού και τους μετατρέπει και αυτούς σε άβουλους σκλάβους του ευρω - συστήματος. Δεν μιλάμε απλά για κάποια άκακη ιδεολογική τοποθέτηση ή κάποιο "χόμπι" με το οποίο αρέσκεται να ασχολείται κάποιο κόμμα για τους γνωστούς λόγους ιδεολογικής καθαρότητας, γιατί είναι προφανές ότι η "καθαρότητα" αυτή, έχει εξαφανιστεί προ πολλού. Ούτε πρόκειται για την απλή έκφραση μιάς γνώμης από κάποιον άσχετο. 


Υποτίθεται, ότι το κόμμα του εν λόγω κυρίου κομμουνιστή, θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα. Υποτίθεται, ότι το ΚΚΕ είναι και ήταν το κατ εξοχήν κόμμα που τουλάχιστον είχε ορίσει και ξεχωρίσει ένα από όλα τα κακά που προκαλούν τρομακτική καταστροφή στις κοινωνίες. Τώρα όμως διαφαίνεται ότι ακόμα και αυτό, ακόμα δηλαδή και το θεμελιώδες αυτό πράγμα που είναι ο φανερός καπιταλιστικός ιμπεριαλισμός μέσω χρέους, αλλά και τα εμφανή αποτελέσματά του που όλοι μας βλέπουμε γύρω μας, είναι κάτι με το οποίο έχουν συμβιβαστεί. Έχουν πράγματι συμβιβαστεί με όλα αυτά, από την στιγμή που έχουν συμβιβαστεί με τους πρακτικούς θεσμούς του συστήματος. Ξέχασαν, το θεμελιώδες, το απλό και προφανές, που κάποτε τους οδήγησε να αγωνιστούν για την Πατρίδα με περίσσιο Πατριωτισμό, αυτοπεποίθηση και αυταπάρνηση. Όλα αυτά, είναι φανερό ότι αποτελούν πλέον ένα μακρινό παρελθόν για το αυτοαποκαλούμενο κόμμα του Λαού. 

Αλήθεια, με βάση αυτά τα τελευταία που μας είπε ο κ. Κουτσούμπας, τι ακριβώς έχει απομείνει σε αυτό το κόμμα, που να έχει αξία; Το τελευταίο που θα μπορούσε να αναφέρει κανείς, είναι το θέμα της πρόταξης της Λαϊκής κυριαρχίας και σε επέκταση, της Δημοκρατίας προς όφελος των συμφερόντων του Λαού. Το κάνει αυτό, έστω εάν έχει κάποιες λανθασμένες θέσεις στα "οικονομικά" του;  Θα μπορούσαμε να πούμε κάτι θετικό για τον ρόλο του κόμματος αυτού, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα; Προσωπικά, θα έλεγα μάλλον όχι, τι μάλλον δηλαδή, θα έλεγα κατηγορηματικά όχι. Γιατί πολύ απλά, όπως και όλα τα άλλα κόμματα με τα οποία βεβαίως αντιπαρατίθεται λεκτικά, κάθεται μέσα στο κοινοβούλιο της απόλυτης διαπλοκής και σαπίλας και νομιμοποιεί την καταστροφή των πάντων. 

Στο τέλος τέλος, μπορεί να πει κανείς με σιγουριά, σε τι ακριβώς διαφέρει πλέον το ΚΚΕ από τα άλλα λεγόμενα "συστημικά" κόμματα, αντιμνημονιακά ή όχι, που όλα τους αρνούνται να ξεστομίσουν το οτιδήποτε αρνητικό για την ρίζα του προβλήματος και πολύ περισσότερο να κάνουν κάτι γι αυτό με πράξεις;

Τι μένει να κάνει ένας Λαός, που δεν έχει πλέον κανένα στήριγμα από τα παραδοσιακά κόμματα; Τι του μένει να κάνει; Αυτό που του μένει, είναι να πάρει τα πράγματα στα χέρια του και να απαιτήσει τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή, που βρίσκουν τόσο δύσκολα να αποδεχθούν ή να καταλάβουν ακόμα και τα κόμματα που παραδοσιακά όφειλαν έστω με τον τρόπο τους, να τάξουν του εαυτούς τους μπροστά, στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Την ώρα όμως που αυτά, δεν βλέπουν ούτε καν τον εχθρό, το μόνο άλλο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι εμείς ο Λαός, να παρακάμψουμε όλους αυτούς, να τους εξαφανίσουμε στο χρονοντούλαπο της μαύρης ιστορίας αυτού του τόπου και αυτόκλητα να απαιτήσουμε αυτά που αυτοί αρνούνται να απαιτήσουν.

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.