Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Δ.Καζάκη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 5 Ιουνίου 2013

Franklin R. Gonzalez: «Είναι η ώρα η Ελλάδα να σπάσει τους δικούς της μύθους»
 Με τον πιο θερμό τρόπο σφραγίστηκε η έναρξη των συνομιλιών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Μετά τη συνάντηση του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ, Δ.Καζάκη, με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Κύπρο, τον Απρίλιο, αντιπροσωπεία του Μετώπου με επικεφαλής τον Γ.Γ., συναντήθηκε σήμερα 5 Ιουνίου, με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κ. Franklin R. Gonzalez, στην έδρα της πρεσβείας στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, δόθηκε η ευκαιρία, στο κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ, να ενημερώσει τον κ. πρέσβη για τις δραστηριότητες του Μετώπου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για το τι πρεσβεύει το Μέτωπο, αναλύοντας  τα πέντε βασικά προτάγματα, με τα οποία ο κ. Gonzalez συμφώνησε και μάλιστα όπως είπε τα θεωρεί βασική προϋπόθεση για μια εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα.
 Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ανταλλάχθηκαν απόψεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Διεθνές επίπεδο και διαπιστώθηκαν κοινές απόψεις για τον ρόλο που διαδραματίζουν στις διεθνείς εξελίξεις και αφορούν τις τύχες των λαών, δυνάμεις, όπως οι Η.Π.Α και η Γερμανία, καθώς και για τον οικονομικό πόλεμο τον οποίο βιώνει πλέον η Ευρώπη.

Ο κ. Gonzalez, ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα του, καθώς  ξένες δυνάμεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απώλεια του Ούγκο Τσάβες ,  και «χτυπούν» τη χώρα  του με όλες τους τις δυνάμεις, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά: «η δύναμή μας είναι η βαθιά συνείδηση που έχει ο λαός μας».  Παράλληλα ο κ. πρέσβης, αναφέρθηκε στην πορεία των εθνικοποιήσεων στρατηγικών επιχειρήσεων στη χώρα του με θετικά αποτελέσματα για το λαό. «Σπάσαμε ένα μύθο» είπε ο κ. . Gonzalez, «αυτόν που λέει πως ότι περνάει σε δημόσια χέρια καίγεται. Εμείς όχι μόνο καταφέραμε να βελτιώσουμε την παροχή των υπηρεσιών των εταιριών που εθνικοποιήσαμε, αλλά βελτιώσαμε και την τιμή τους και τώρα έχουμε και κέρδος που επιστρέφει στο λαό».
Επίσης ο κ. πρέσβης αναφέρθηκε σε έναν κοινό εχθρό: την παραπληροφόρηση και τις συνέπειες που έχει, καθώς εσκεμμένα από πολλά Μέσα Ενημέρωσης διαστρεβλώνονται θέσεις και στοιχεία, που αφορούν τη χώρα του, η οποία υπηρετεί ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης όπου ο λαός από την απόλυτη φτώχια έχει πλέον πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία και την εργασία.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε μια εκτενής συνέντευξή του για το οικονομικό – κοινωνικό και πολιτικό μοντέλο που ακολουθείται στη χώρα του, αμέσως μόλις λειτουργήσει το Web tv – radio, δηλαδή το προσεχές διάστημα.
Στο κλιμάκιο του Ε.ΠΑ.Μ συμμετείχαν, ο Δ. Κυπριώτης, Α΄Συντονιστής της Π.Γ., ο Λ. Χρυσανθόπουλος, πρέσβης επί τιμή, η Γ. Μπάστα, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, ο Γ. Βραχάλης από το Γραφείο Τύπου, και ο Θ. Λασκαράτος μέλος του Ε.Σ.Σ. και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων .
Περισσότερα για την συνάντηση του κλιμακίου του Ε.ΠΑ.Μ με τον πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ που θα μεταδοθεί την Παρασκευή, 7 Ιουνίου στις 8 το βράδυ από το κανάλι του you tube της εκπομπής.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.