Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αυτή είναι η "Δημοκρατία" που έκλεισε την ΕΡΤ και θέλει να κλείσει και όλα τα υπόλοιπα...

Το θηρίο της μεταπολίτευσης εδώ και μερικούς μήνες, είναι πλέον στριμωγμένο στην γωνία, και ως γνωστόν, αυτή είναι και η στιγμή που μπορεί να αγριέψει και να έχει επικίνδυνη συμπεριφορά. Η πραγματικότητα είναι ότι τα λοίσθια έχουν εκπνεύσει προ πολλού... 

Ο τρόπος που μένουμε μια τρίχα μόνο από το τελικό επισόδειο της θεατρικής παράστασης, είναι μόνο μέσω εικονικής πραγματικότητας. Καμιά αλήθεια, κανένα γεγονός, δεν μπορεί να καλύψει την τεράστια αποτυχία (που στην ουσία βέβαια ήταν επιτυχία) που έχει σημειώσει η επικυρίαρχη δύναμη που διαχειριζεται την όλη κατάσταση. 

Θα πρέπει όμως, να παραδεχθούμε ότι η σκηνή που έπαιξε στους δέκτες μας ο πασίγνωστος πλέον θίασος της Νέας Δικτατορίας και λοιπών υποτακτικών των διεθνών συμφερόντων, ήταν πράγματι συγκλονιστική. Τελείως αντισυνταγματικά και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισαν και διέταξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων της.  Όχι ότι ήταν η πρώτη φορά που αποφάσισαν και διέταξαν βέβαια. Όσοι παρακολουθούν την κατάσταση γνωρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο "κυβερνούν" είναι εδώ και 3 χρόνια είναι ακριβώς ο ίδιος. 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια κρίση πίσω από τα φαινόμενα του σκηνικού που έχει στηθεί, που όμοιά της, δεν έχει δει ποτέ η Πατρίδα. Η κυβέρνηση, ξέρει πολύ καλά ότι τα ψωμιά της δεν είναι πολλά, γιατί το τρομακτικό χάος/χρέος - πέστε το όπως θέλετε - που δημιούργησαν όλοι τους με την απόλυτη υποτέλεια τους έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο. Η οικονομία έχει, όχι απλά καταρρεύσει, αλλά είναι στην κυριολεξία στον αέρα. Δεν θα παραθέσω λεπτομέρειες. Όλοι μας βλέπουμε ποια είναι τα οικονομικά μας και αυτα των συνανθρώπων μας. Το πότε ακριβώς θα καταρρεύσει και θα ανακοινωθεί απροκάλυπτα η πραγματική κατάστασή μας, είναι στο χέρι των πραγματικών διαχειριστών της κατάστασης. Το καθεστώς κατάλαβε επίσης, ότι ο συνήθης τρόπος των αναφορών σε φώτα στα τούνελ και άλλες γελοιότητες, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα πλέον. Αυτός λοιπόν ο πανικός,  τους οδήγησε προφανώς μετά από συμβουλευτικές συνεδρίες με τα αφεντικά τους, στην επιχείρηση marketing που αποκάλεσαν "Success Story". Μέσα στα πλαίσια αυτού του ενός ακόμα προγράμματος χειραγώγησης του Λαού, ήταν και το "κεφάλαιο" ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον, το είχαν σιγουράκι που λένε. ...


Αλλά υπήρξε μια διαφορά με τις προηγούμενες φορές που αποφάσισαν και διέταξαν. Αυτήν την φορά, κρίνοντας από τα "θαρραλέα" λόγια, το χωρίς αναστολή βρισίδι κατά όλων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, την συνολική στάση και γλώσσα του σώματος του Κεδίκογλου κατά την ανακοίνωση της απόφασης, είναι προφανέστατο ότι περίμεναν πραγματικά ο Λαός να συμφωνήσει μαζί τους. Ήταν απολύτως σίγουροι, ότι ο κόσμος θα έλεγε "καλά τους έκαναν". Όμως υπολόγισαν, όπως και πάντα άλλωστε, χωρίς τον ξενοδόχο. Η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, όχι μόνο δεν συμφώνησε, αλλά αντέδρασε με πρωτοφανή τρόπο. Ακόμα και πολλοί πολίτες που μέχρι πριν λίγο δεν φάνηκε να έχουν αντιδράσει στις ανθρωποθυσίες που γίνονται καθημερινά, κατάλαβαν σε τι καθεστώς ζούμε ακριβώς. Αλλά μην νομίσουμε ότι η κατάσταση λύθηκε με το ηλίθιο λάθος αυτό της κυβέρνησης. Ο αγώνας του Λαού, συνεχίζεται και οι εχθροί που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλοί και όχι πάντα οι προφανείς. Η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι ακόμα τεράστια.

Δεν θα πω τι έγινε στην ΕΡΤ και το πως αντέδρασε ο Λαός, μπροστά στα γεγονότα αυτά. Όποιος είχε ενδιαφέρον, ήταν εκεί ή τουλάχιστον βρήκε τρόπο να παρακολουθήσει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ από το διαδίκτυο. Αυτό που θέλω να παρουσιάσω εδώ, είναι ο τρόπος που αντέδρασε το λεγόμενο "Πολιτικό Σύστημα" που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας.

Ας δούμε πρώτα το πως αντέδρασε η σημερινή αιχμή του δόρατος της κατοχής που όλοι μας ζούμε:

Ο Σαμαράς, που μας παρουσιάζουν ως τον απόλυτο ηγέτη της Χώρας, έδειξε ξεκάθαρα τον πανικό μέσα στον οποίο βρέθηκε με το να κάνει δύο ομιλίες, ελπίζοντας να διαχειριστεί την κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος βέβαια να υποθέσουμε ότι οι ομιλίες αυτές και ο τρόπος με τον οποίον έγιναν, ήταν πρωτοβουλία του κόμματος της Νέας Δικτατορίας. Όπως και όλα τα άλλα που κάνουν κάθε μέρα, έτσι και αυτές οι κινήσεις, ήταν σίγουρα απλά μια εκτέλεση εντολών και οδηγιών από τους πραγματικούς κυρίαρχους. Στην ενορχηστρωμένη ομιλία του στο Ναύπλιο, θέλοντας να προσφέρει λύσεις στην κατάσταση χάους που αυτοί δημιούργησαν, και περιτριγυρισμένος από τους γνωστούς "ωφελημένους" του συστήματος προς το τέλος της ομιλίας του, είπε τα εξής:

"Η Δημοκρατία έχει υπομονή. Η Δημοκρατία δεν κραυγάζει. Αλλά και η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Το κύμα των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται."

Πριν το σχολιάσουμε αυτό, ας δούμε όμως για ποια ακριβώς δημοκρατία μιλά ακριβώς ο Σαμαράς, βασισμένοι στις "προτάσεις" που κατέθεσε στην ίδια ομιλία του:

"Όπως για το αν θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό και στην περίπτωση αυτή, τι εξουσίες θα έχει. Γιατί δεν μπορεί να εκλέγεται με λαϊκή ψήφο από τη μια και να μην έχει καθόλου εξουσίες από την άλλη."


"Όπως το ποιες μπορεί να είναι οι «δικλείδες ασφαλείας», ώστε να μην γίνονται έκτακτες εκλογές κάθε τόσο."


"Και επίσης θα έχουμε ή όχι έναν μόνιμο εκλογικό νόμο που να έχει θεσπιστεί στο Σύνταγμα."


"Να αναθεωρηθεί το περίφημο άρθρο 24, ώστε να περιφρουρηθεί καλύτερα το περιβάλλον και να αντιμετωπιστούν ακραίες καταστάσεις που εμποδίζουν σήμερα την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας ενός απλού ανθρώπου, όσο και της περιουσίας του Δημοσίου. Και να ενισχυθεί έτσι και η Γεωργία και η Κτηνοτροφία, αλλά και να ενισχυθεί και η ίδια η δασική προστασία."


"Επίσης την ίδρυση Ειδικού Τμήματος στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη γρήγορη εκδίκαση μεγάλων δημοσίων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων. Δεν πρέπει να την κάνουμε; Αν θέλουμε Ανάπτυξη και επενδύσεις δεν μπορεί να αφήνουμε ανέγγιχτη  τη σημερινή κατάσταση. Να έρχεται ένας ξένος να επενδύσει και μετά από τέσσερα χρόνια να του λες ότι το κτήμα που αγόρασε, με όλα τα χαρτιά εγκεκριμένα μετά από καιρό και πολύ γραφειοκρατία, τελικά δεν μετράνε και τελικά δεν μπορείς να κάνεις την επένδυσή σου."


"Σαφείς προβλέψεις για την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων και την διαφάνεια των οικονομικών τους πόρων, για το «πόθεν έσχες» βουλευτών και υπουργών, όλα αυτά πρέπει να ελέγχονται τακτικά και από τη δικαστική εξουσία. Όχι να «ελέγχονται» οι πολιτικοί μεταξύ τους, να «αλληλοελέγχονται»."


"Και τέλος η παραγραφή αδικημάτων των υπουργών να γίνεται με τους ίδιους όρους που ισχύει και η παραγραφή για τον απλό πολίτη. Αλλά και αναθεώρηση της ασυλίας των βουλευτών, ώστε να αφορά μόνο αυστηρές υποθέσεις, συγκεκριμένες υποθέσεις που να σχετίζονται με την εκτέλεση των καθηκόντων του βουλευτή."

Βασισμένοι λοιπόν στις μέχρι τώρα πράξεις τους, που δεν είναι τίποτα άλλο από την απόλυτη υπακοή στις εντολές των κυρίαρχων Ευρωπαϊκών "Θεσμών" αλλά και τα διεθνή συμφέροντα σε βάρος βέβαια του Λαού και της Πατρίδας γενικότερα, μπορούμε να "ζωγραφίσουμε" έναν πίνακα για το πως ακριβώς οραματίζονται αυτοί την "δημοκρατία" τους, αλλά και την διαχείριση της Χώρας γενικότερα:

Πρώτα πρώτα, βλέπουμε ότι θέλουν να αλλάξουν το πολίτευμα σε προεδρική Δημοκρατία, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έχει μεγαλύτερες εξουσίες. Ένα  μοντέλο απολυταρχικό δηλαδή, όπου ο Πρόεδρος, έχοντας υποκλέψει την ψήφο του Λαού όπως ακριβώς γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες, θα μπορεί νόμιμα να αποφασίζει και να διατάσσει πλέον οριστικά και αμετάκλητα οτιδήποτε του καπνίσει.  Στην συνέχεια, αναφέρεται σε κάποιες "δικλείδες ασφαλείας" με τις οποίες οι εκλογές δεν θα μπορούν να γίνονται "κάθε τόσο" όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Εσάς πως σας φαίνονται αυτά, σαν θεσμοθέτηση της Δημοκρατίας (εξουσίας του Λαού), ή μια ακόμα περαιτέρω συρρίκνωσή της; Η απάντηση είναι προφανής για μένα πάντως.

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Χώρας, συνεχίζει την ομιλία του, προτείνοντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στην ουσία θα διευκολύνουν το απόλυτο και ταχύτατο ξεπούλημα των πάντων, με το να αλλάξουν το υπάρχον καθεστώς περί δημόσιας ΚΑΙ ιδιωτικής περιουσίας με την "ίδρυση Ειδικού Τμήματος" που θα μπορεί με έκτακτο και σύντομο τρόπο να παρακάμπτει κάθε ηθικό και λογικό κανόνα που έστω θα έπρεπε να διέπει την κάθε ιδιωτικοποίηση. Με βάση την ήδη αποδεδειγμένη δράση του δωσιλογικού καθεστώτος, ποιο νομίζετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών;

Είναι προφανές: Εάν τους αφήσουμε να κάνουν και αυτές τις αλλαγές, το ξεπούλημα και η καταστροφή θα γίνει σε τόσο ραγδαίους ρυθμούς, που δεν θα καταλάβουμε καν, το πότε και πως δεν θα μας μείνει απολύτως τίποτα στα χέρια μας. Διαφωνεί ο κόσμος, διαφωνούν οι εργαζόμενοι; Δεν θα έχει πια καμιά απολύτως σημασία. Οι προαποφασισμένες απολύσεις, κατασχέσεις και οι υπόλοιποι βιασμοί των δικαιωμάτων και της προσωπικότητας μας, θα έρχονται πλέον στο κατώφλι του καθενός ως προαποφασισμένη και τετελεσμένη απόφαση, χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντιδράσει. Ο όλος τρόπος που θα λειτουργεί το σύστημα, νόμιμα πλέον, θα είναι ο τρόπος του τετελεσμένου. Και ως εκ τούτου, η έννοια της απεργίας η γενικότερα της οποιαδήποτε αντίστασης, θα είναι στην καλύτερη περίπτωση ανούσια πράγματα και στην χειρότερη, πάντα παράνομες πράξεις.

Αυτήν την Δημοκρατία θέλει ο Σαμαράς για λογαριασμό των διαχειριστών του. Αλλά οι αλλαγές που θέλουν να κάνουν, προχωρούν ακόμα παραπέρα. Οι πολιτικοί θα «αλληλοελέγχονται» μας λέει ο δωσίλογος και μάλιστα, μας εξηγεί και το καθεστώς των παραγραφών των αδικημάτων των πολιτικών. Δηλαδή, οι πολιτικοί που είναι μέρος του συστήματος και μας έχουν φέρει ως εδώ, θα ελέγχουν ο ένας τον άλλον, για τυχόν παρανομίες. Υπάρχει η προφανής ερώτηση που είναι το πως και που ακριβώς αλλάζει κάτι με το υπάρχον καθεστώς ελέγχου των πολιτικών. Βασιζόμενοι και πάλι στα πεπραγμένα τους, η απάντηση είναι φυσικά, ότι θέλουν να κάνουν την διαδικασία ελέγχου, ακόμα πιο αδιαφανή και ακόμα πιο ευνοϊκή γι αυτούς.

Πού είναι λοιπόν ο ρόλος του Λαού, σε όλα αυτά τα σενάρια "δημοκρατικότητας"; Πουθενά βεβαίως, θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από ένα πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την κατάσταση κάθε φορά; Ο ρόλος του Λαού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σαμαρά, είναι προφανώς να κάθεται στην γωνιά του και να παρακολουθεί απολύτως αμέτοχος, την όποια πράξη καταστροφής που θα επιλέξουν οι επικυρίαρχοι να υλοποιηθεί. Στην ουσία λοιπόν, η "δημοκρατία" για την οποία κραυγάζει και ωρύεται ο φανερός άρχων της κατοχής που ζούμε, είναι μια δικτατορία απροκάλυπτη και πρωτοφανών διαστάσεων. Μία δικτατορία, που κατά τα λεγόμενά του, θα έχει υπομονή και δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη να κραυγάζει. Μια δικτατορία όπου η όποια αντίδραση του Λαού, θα θεωρείται παράνομος "εκβιασμός". Έτσι λοιπόν, βλέπουν αυτοί την δίκαια αντίδραση του Λαού, ως παράνομη και καταχρηστική, την ώρα που οι ίδιοι είναι αυτοί που έχουν καταλύσει κάθε ίχνος νομιμότητας και δημοκρατίας, που δεν είναι βέβαια τίποτα άλλο από μια ιδιόμορφη δικτατορία με ένα προσωπείο νομιμότητας. Μια δικτατορία δηλαδή όπου οι καταιγιστικές αλλαγές προς το απόλυτο Χάος και καταστροφή, "των μεταρρυθμίσεων" δηλαδή, δεν θα μπορούν να ανακόπτονται με κανέναν "νόμιμο" τρόπο. Αυτή είναι η "Δημοκρατία" που έκλεισε την ΕΡΤ και να είστε σίγουροι ότι εάν τους αφήσουμε, θα μας επιβάλουν και άλλη, όσο ακριβώς χρειάζεται για να μας πεθάνουν όλους!

Είναι φανερό λοιπόν, ότι ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, δεν κατέθεσε καμιά λύση στα προβλήματα του Λαού. Αυτά που πρότεινε, είναι οι λύσεις για το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το πρόβλημα δηλαδή που έχει κάθε φορά που παραβιάζει παράνομα το κάθε δικαίωμα του πολίτη και του ανθρώπου, το πρόβλημα που έχει όταν για εκατομμυριοστή φορά παραδίδει με απόλυτη υποτέλεια την κυβέρνηση του κράτους προς τρίτους. Οι λύσεις που μας παρουσίασε, είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να νομιμοποιηθεί και να επισπευσθεί η κάθε πράξη προδοσίας που θέλει να επιτελέσει, μαζί με τους "φίλους" του, τους έσω και έξω επικυρίαρχους...

Για τα δεκανίκια της Νέας Δικτατορίας, δεν υπάρχει ανάγκη να μιλήσουμε. Αυτοί έχουν έναν και μοναδικό ρόλο: Το να στηρίζουν ολοκληρωτικά και εξ ορισμού όλες τις αποφάσεις των επικυρίαρχων, παρουσιάζοντας μια απολύτως εικονική νομιμότητα του καθεστώτος. Οτιδήποτε άλλο και να λένε, δεν πρέπει να μας απασχολεί, δεν είναι άξιοι ούτε καν κάποιας μνείας, εκτός βέβαια όταν έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που θα τους αναλάβει η πραγματική Δικαιοσύνη.

Αλλά ας μείνουμε σε μια έννοια που αναφέρθηκε και που έχει σημασία: Την έννοια της νομιμότητας που τόσο κόπτονται για αυτήν όλα τα κόμματα της σημερινής Βουλής. Γιατί εδώ έχουμε ένα σημαντικό θέμα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ενώ έχουμε μια απροκάλυπτη πλέον χούντα, η οποία έχει εξευτελίσει ακόμα και τα πιο θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτά συνεχίζουν να στηρίζουν έμμεσα (και πολλές φορές ακόμα και άμεσα) το καθεστώς. Το κάνουν αυτό με την παρουσία τους στην Βουλή και την γενικότερη συμμετοχή τους σε θεσμούς που έχουν χάσει κάθε νόημα ύπαρξης όσο οι εξουσίες τους εκ των πραγμάτων δεν επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο τον τρομακτικό όλεθρο που ζει η κοινωνία σε όλα απολύτως τα επίπεδα.

Ποιος δεν έχει ακούσει τον κ. Τσίπρα, που εκπροσωπώντας φυσικά το κόμμα του, μιλά συνέχεια για την κατάλυση της Δημοκρατίας και τα μνημόνια και που συνεχώς υπόσχεται να τα αναιρέσει με κάποιο θαυματουργό τρόπο; Και θα είναι πράγματι θαυματουργός ο τρόπος που προτίθεται κατά τα λεγόμενα του να το κάνει, γιατί ναι μεν, λέει ότι θέλει να τα ανατρέψει αυτά, αλλά από την άλλη σέβεται απεριόριστα τους θεσμούς, πρόσωπα και οργανισμούς που μας τα επιβάλλουν. Στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχει ένα θέμα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο της κοινής λογικής. Πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι:

«με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους»

Και μόνη αυτή η πρόταση, εξ ορισμού μας δείχνει ότι ο κύριος Τσίπρας, είναι διατεθειμένος να υποχρεώσει τον Λαό (γιατί βέβαια δεν θα τα πληρώσει ο ίδιος ή το κόμμα του), να πληρώσει τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, όπως ο ίδιος του αποκαλεί. Το εύλογο ερώτημα είναι εφ όσον του θεωρεί ο ίδιος ως τοκογλύφους, τότε γιατί να τους πληρώσει ο Λαός; Η απάντηση είναι εύλογη επίσης: Θα τους πληρώσει, γιατί δεν επιθυμεί καμιά ρήξη με το υπάρχον Ευρωπαϊκό καθεστώς αλλά πολύ περισσότερο με το σύστημα που κυριαρχεί στην χώρα και που τον έφερε ως εδώ.

Μπορεί λοιπόν, να μιλά για ανατροπή ο κ. Τσίπρας, αλλά είναι φανερό ότι δεν αναφέρεται στην ανατροπή που αποζητά ο Λαός. Μπορεί σε πολλαπλές περιπτώσεις, ακόμα και πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας να αποκαλεί τα δάνεια επονείδιστα και παράνομα, αλλά κατά τα λεγόμενά του, προτίθεται να τα πληρώσει ο Λαός, παρ όλο που ο ίδιος τα ορίζει με διάφορους τρόπους ως παράνομα.  Με ακριβώς αυτόν τον τρόπο συμπεριφέρεται και με την σημερινή κυβέρνηση. Λέει ότι τους θεωρεί ως καταστροφείς της Δημοκρατίας και της χώρας γενικότερα, αλλά στην ουσία, προτίθεται να τους αφήσει να τελειώσουν το έργο τους. Οξύμωρα σχήματα θα πείτε; Κατά την γνώμη μου, καθόλου. Οι πράξεις είναι αυτές που επιβεβαιώνουν τα λόγια, και οι πράξεις μας δείχνουν ότι παρ όλη την παρανομία ολόκληρου του πλαισίου διακυβέρνησης της χώρας που μας έχει επιβληθεί, ο σεβασμός προς αυτό, είναι αμετάκλητος και θεμελιώδης για το τι θα κάνουν στο μέλλον.

Αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν πάει πίσω στον τρόπο που καταγγέλλει πολλές φορές σκληρότατα το καθεστώς, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι πράξεις τους αποδεικνύουν το αντίθετο.  Χαρακτηριστικό  παράδειγμα, η κα Μακρή, βουλευτής των ΑΝΕΛ, που πολύ σωστά σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ FM 99,5, αλλά και σε άλλες της συνεντεύξεις, χαρακτήρισε το σημερινό καθεστώς ως Χούντα και μάλιστα χρησιμοποίησε και κάποια πολύ σωστά επιχειρήματα:

«Κατ’ αρχήν, να σας πω ότι δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα προς τους βουλευτές με κάποια επίσημη επιστολή για το τι ακριβώς υποχρεωνόμαστε να κάνουμε και ποια είναι η διαδικασία. Ξέρετε, "χούντα είναι, θα περάσει", όπως λέει και ο λαός»

και συνεχίζει:

«Χούντα είναι η κυβέρνηση, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη» είπε η Ραχήλ Μακρή και συνέχισε: «Όταν μια συγκυβέρνηση που λέει ότι έχει την εντολή του ελληνικού λαού, που την πήρε εκβιάζοντάς τον με διλήμματα, και λέγοντάς του άλλα από αυτά που κάνει. Όταν λες δεν θα εκχωρήσω την ελληνική κυριαρχία και την εκχωρείς, αυτό πώς λέγεται; Έχεις κλέψει την ψήφο του λαού. Όταν έχουμε επιστρατευμένους εργαζόμενους, με χουντικό διάταγμα, το οποίο και το ΠΑΣΟΚ είχε φέρει ως πρόταση νόμου, με την οποία δεχόταν ότι ήταν μη συνταγματικό».

Μας μιλά για καταπάτηση του Συντάγματος, αθέτηση υποσχέσεων και χούντα. Μας λέει δηλαδή ότι ακριβώς λέει και ο κόσμος, έξω στον δρόμο. Ωραία ως εδώ.

Τι κάνει το ΚΚΕ; Καταθέτει τροπολογία για το κλείσιμο της ΕΡΤ και φυσικά δεν μπορεί να λείψουν και οι ταξικά εμπεριστατωμένες και εκφρασμένες καταγγελίες του, γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι η τροπολογία του και πόσο μάλλον οι καταγγελίες του, θα αγνοηθούν τελείως από το καθεστώς, σαν να μην είχαν γίνει ποτέ. Γι αυτούς άλλωστε, δεν υπάρχει πιθανότητα αλλαγής προς την δικιά τους ουτοπία που μόνο αυτοί κατανοούν, εάν πρώτα δεν περάσουν ακόμα μερικά εκατομμύρια χρόνια ακόμα, ώστε ο καθένας μας να αποκτήσει ταξική συνείδηση. Εν τω μεταξύ, εάν είναι να πεθάνουν και μερικά εκατομμύρια και γιατί όχι ολόκληρη η Ελλάδα, δεν έχει καμιά σημασία. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει καμιά σημασία εάν δεν υπάρχει και κανένας Έλληνας, γιατί για αυτούς, αρκεί να είσαι ΜΟΝΟ εργάτης.

Τι κάνουν δηλαδή όλοι τους όμως για τον Θάνατο που έρχεται ολοταχώς; Τι κάνουν όλο τους για την ΠΕΙΝΑ που έρχεται; Τι κάνουν αυτοί όταν δεν θα υπάρχει φαγητό ούτε καν στα σκουπίδια; Καταγγελίες θα μου πείτε, σωστά. Κάτι άλλο; Κάτι έστω λιγουλάκι παραπάνω; Καμιά πράξη μήπως; Όχι βέβαια. Γιατί αυτό το κάτι άλλο, απαιτεί μια πραγματική ανατροπή, με ένα αποτέλεσμα που θα αποφασίσει ο ίδιος ο Λαός. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, βρίσκεται και όλη η ουσία. Σαν το διάολο το λιβάνι , σαν τον βρικόλακα το σκόρδο, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εμπιστευθούν τον ίδιο τον Λαό να αποφασίσει τι θέλει επιτέλους. Γιατί εάν αφήσουν έναν αφυπνισμένο Λαό να αποφασίζει, η πιθανότητα να χαθούν για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας είναι κάτι παραπάνω από προβλέψιμη....

Να γιατί αυτοί δεν εργάζονται για μια ουσιαστική ανατροπή και αναγέννηση της Ελλάδας. Αυτοί θέλουν, δεν θέλουν - και δεν μου καίγεται καρφί ποιο από τα δύο είναι, πράττουν μόνο για μια εικονική ανατροπή, που τέτοιες έχει δει ο Λαός μας πάρα πολλές... Και δεν με απασχολεί, γιατί το τι λένε και κάνουν, δεν έχει καμιά σημασία, όταν ένα τεράστιο μέρος του Λαού ήδη υποφέρει τρομακτικά. Δεν γίνεται να τους κοιτάμε και να τους δικαιολογούμε, όσο ειλικρινείς και να φαίνονται, όταν επιτελείται ένα έγκλημα τόσο μεγάλων διαστάσεων. Εδώ δεν πρόκειται για την άσκηση ενός πολιτικού χόμπι που γίνεται έστω απλά παράλληλα με την κατάσταση που βιώνει ο Λαός. Εδώ πρόκειται για δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες και μέρες, όπου όσο αυτοί ασχολούνται με τις πολιτικολογίες τους, ο κόσμος ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Το ότι ΔΕΝ το καταλαβαίνουν αυτό το γεγονός, δεν με απασχολεί απλά, με εξοργίζει, ότι και να λένε, όποιες και να είναι οι διαθέσεις τους!

Ποιο το νόημα των όσων είπα μέχρι εδώ θα με ρωτήσετε. Για μένα είναι απλό:  Όλα είναι ένα τέχνασμα, για να σου πάρουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σου. Δεν τους ενδιαφέρει σε καμιά περίπτωση να σου πάρουν τα χρήματά σου, ή την ενημέρωσή σου.

Νοιάζονται νομίζετε όλοι αυτοί, για την ύπαρξη μιας Δημόσιας Τηλεόρασης και Δημοσίου Ραδιοφώνου; Όχι βέβαια. Εδώ πάμε ολοταχώς σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ομοσπονδοποίησης που θα έχει αφαιρέσει πρακτικά όλα τα δικαιώματα από τον Λαό. Το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί, είναι εάν θα υπάρχει κάποιο μέσο ενημέρωσης για τον Λαό. Αυτόν τον ρόλο, όπως και όλους τους άλλους ρόλους που υπάρχουν σε ένα κορπορατικό φασισμό,  θα τον αναλαμβάνουν οι μεγάλες εταιρείες, σε συνεργασία με το ολιγαρχικό-πλουτοκρατικό καθεστώς. Τι περιμένατε δηλαδή; Να επιστρέψουμε, έστω και μόνο στο θέμα της ΕΡΤ, σε κάποια προηγούμενη κατάσταση επειδή το ΣτΕ αποφάσισε δυο τρία πράγματα; Όχι βέβαια. Η καταστροφή της ΕΡΤ που άρχισε, θα γίνει, δεν υπάρχει επιστροφή να είστε σίγουροι, εάν εμείς ο ίδιος ο Λαός δεν κάνει το χρέος του.

Ή πιστεύετε, ότι με κάποιον μαγικό τρόπο, θα επιστρέψει η οικονομία σε μια καλύτερη κατάσταση; Πόσα λεφτά νομίζετε ότι "αυτοί" χρειάζονται; Πόσο νομίζεις ότι "αυτοί" έχουν ανάγκη τα 357,86 Ευρώ που έχεις στον λογαριασμό σου; Πολύ; Λίγο; Λάθος. Δεν τα έχουν ανάγκη. Δεν σου τα παίρνουν για τα έχουν ανάγκη. Τουλάχιστον, όχι για αυτό που πρωτογενώς είναι αυτά τα ευρώ. Σκέψου το. Αυτοί έχουν τα δισεκατομμύρια ψευτόχαρτα στην καλύτερη και λογιστικές εγγραφές καταχωρημένες μέσα στα δίκτυα και την σιλικόνη στην χειρότερη, αυτά που εμείς αποκαλούμε χρήμα. Και μας τα δίνουν απλόχερα, ως δάνεια...

Σκέψου, είναι δυνατόν να έχουν ανάγκη τα δικά σου; Είναι λοιπόν πραγματικά δικά σου τα Ευρώ που σου έχουν μείνει; Είναι; Γράφουν το όνομά σου, μήπως; Γράφουν, έστω, το όνομα της χώρας σου ή κάποιου Τραπεζίτη, κάποιον που θα σου δώσει λογαριασμό;  Το "χρήμα" δεν γράφει το όνομά σου. Κανένας δεν σε ρώτησε ΠΟΤΕ, τι, πως και γιατί θα λειτουργεί το νόμισμά που σου έχουν επιβάλει να χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Τι νόμιζες, μήπως, ότι είναι δικά σου; Όχι αδελφέ, αυτά τα πολύχρωμα χαρτάκια δεν ήταν ποτέ δικά σου. Σου έκαναν χάρη να τα έχεις στην τσέπη σου. Και τώρα ήρθε η ώρα να στα πάρουν.

Τώρα σκέψου και κάτι άλλο.  Τι γράφει όντως το όνομά σου; Τι γράφει την διεύθυνσή σου, το ΑΦΜ σου, τον αριθμό ταυτότητάς σου; Τι; Θα σου πω τι. Το γράφει το συμβόλαιό σου με την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την εταιρεία κινητής και άλλα, και προ παντός στις δανειακές συμβάσεις που έχεις υπογράψει. Ναι! Σκέψου το λίγο καλύτερα! Αυτά πράγματι, γράφουν το όνομά σου. Θέλεις να σου κάνουν αυτοί και οι υπόλοιποι μια χάρη; Θα στην κάνουν την χάρη αλλά θα υπογράψεις, θα σκύψεις το κεφάλι, για να υπογράψεις την υποταγή σου. Τι πήρες με το χρέος που σου έβαλαν στο σβέρκο και με ποιο τίμημα; Τι έδωσες για να σε χρεώσουν; Τους έδωσες την υπογραφή σου, τους έδωσες την δικαιοδοσία και την νομιμότητα να σε κάνουν ότι θέλουν. Σκέψου λοιπόν, τι πρέπει να γίνει, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση; Είναι οι εκλογές η πραγματική λύση;

Αυτοί θέλουν να σου τα πάρουν ΟΛΑ! Σπίτι, νερό, επικοινωνία, ενημέρωση, Δημοκρατία, ορυκτό πλούτο, δικαιώματα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην κυριολεξία. Με τα ατομικά δάνεια και συμβάσεις, δεν μπόρεσαν να σου τα πάρουν όλα. Οπότε χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό, κάτι πιο "ολοκληρωμένο". Η λύση ήταν να βάλουν σε ολόκληρη την χώρα τις ίδιες αλυσίδες. Υποχρεώσεις και δάνεια, με το "όνομά" σου, το όνομα αυτού του Λαού που θέλουν να υποδουλώσουν πάνω τους. Εγκαθιστούν δικτατορία και κατοχή, σιγά σιγά, βήμα προς βήμα.  Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σου τα πάρουν όλα, βήμα προς βήμα, όσο εσύ δεν του αφαιρέσεις την νομιμοποίηση που χρησιμοποιούν ως δικαιολογία. Και θα το κάνουν, αρχίζοντας και τελειώνοντας από την Ελευθερία σου. Ελευθερία λόγου, ελευθερία του να ζήσεις, ελευθερία ακόμα και του να μπορείς να σκέπτεσαι. Γιατί εάν σου πάρουν Αυτήν, τότε όλα τα άλλα είναι εύκολο να τα μαζέψουν, τόσο απλά, σαν να ήταν δικά τους.

Αλλά ξέχασαν κάτι βασικό. Ξέχασαν, ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει, τα υπέγραψαν ψευδεπίγραφα, και το όνομα που έχουν βάλει, δεν είναι του Λαού αλλά μόνο των κυβερνώντων.  Ξέχασαν, ότι δεν μπορούν να πωλήσουν τα πάντα δια αντιπροσώπευσης και μόνο. Δεν σκέφτηκαν, ότι δεν μπορούν να σου αφαιρέσουν στην ελευθερία σου, χωρίς να σε υπολογίσουν.

Όποιος νομίζει ότι θα μπορέσει να προσποιείται προς το κράτος ότι το σέβεται, την ίδια ώρα που επιθυμεί να το ανατρέψει, είναι σαν εκείνον που προσπαθεί να σβήσει μια φωτιά ρίχνοντας πετρέλαιο αντί για νερό. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να λέμε ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στην δικτατορία, και την ίδια στιγμή να σεβόμαστε τους θεσμούς τους οποίους έχει καταλάβει και μετατρέψει σε μηχανισμούς απομύζησης όλων των περιουσιών μας, αλλά ακόμα και της ίδια της ζωής μας.

Εφ' όσον η αντιπολίτευση σύσσωμη, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ το καθήκον της, που είναι το αυτονόητο, δηλαδή να καταγγείλει απερίφραστα ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμότητα, και να ΦΥΓΕΙ απο το κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια της Δημοκρατίας, τότε ο μόνος που απομένει να κάνει αυτό το χρέος, είναι ο Λαός! δεν μπορούμε πλέον να αποδεχώμαστε το καθεστώς ως νόμιμο, είναι αυτονόητο.

Όλα αυτά που έχουν ήδη γίνει, έχουν ήδη αλλάξει την κατάσταση έτσι ώστε να μην υπάρχει επιστροφή σε κάποια πρότερη κατάσταση. Αυτό όμως, κρύβει και την λύση μέσα του, γιατί το καθεστώς πήρε ένα μεγάλο ρίσκο: Να καταστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, για να εγκαταστήσει μια νέα, την δικιά του. Όμως, όσο η νέα κατάσταση δεν έχει εδραιωθεί, η ευκαιρία είναι και δικιά μας, να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους.

Πως επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους; Η λύση είναι φανερή: Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε τις σκέψεις αυτές γνωστές σε όλους τους απλούς πολίτες! Ναι λοιπόν, θα πάμε και στην ΕΡΤ και θα αντισταθούμε στον αυταρχισμό του καθεστώτος. Αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η δουλειά μας, ο αγώνας μας, είναι στις γειτονιές μας και στους χώρους εργασίας μας. Εκεί θα λάβει χώρα η αφύπνιση του Λαού, αυτού που η ώρα του έρχεται όλο και πιο κοντά για να ανατρέψει σύσσωμο ολόκληρο το καθεστώς της απίστευτης διαπλοκής και προδοσίας, αλλά και ραγιαδισμού που δεν μας αφήνει να μεγαλουργήσουμε ως Ελληνικός Λαός!

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.