Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σταματόπουλος: «Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς» (ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Αναδημοσίευση από: topontiki.gr - Πηγή

Επίταξη για τους απεργούς των ΜΜΜ
Η κυβέρνηση περνά στην επίταξη των οχημάτων και την πολιτική επιστράτευση των απεργών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων.

Ανέφερε επίσης ότι στον διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο, ενώ υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης και να μην σεβαστούν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης




«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με τη φράση αυτή απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.



Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Η κυβέρνηση είχε δώσει τελεσίγραφο μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα για όγδοη συνεχόμενη μέρα τις κινητοποιήσεις στο Μετρό.
Οι συρμοί του μετρό θα παραμείνουν και σήμερα ακινητοποιημένοι, ενώ ο ηλεκτρικός και το τραμ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Κανονικά θα κινηθούν, ωστόσο, τα τρόλεϊ.

Νωρίτερα, να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση μέχρι τη λήξη της μετενέργειας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ ζήτησαν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο Μετρό, προκειμένου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) προτείνουν να ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβασή, η οποία ούτως ή άλλως λήγει τον Απρίλιο και μέχρι τότε να υπάρξει διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Α. Σταματόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ότι αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί την πρόταση αυτή δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε την απεργία εφόσον γίνει σεβαστή η συλλογική σύμβαση και να υπογραφεί νέα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό», είπε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο διάλογος που έχει γίνει είναι «προσχηματικός».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απόλυσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ), Αντώνης Σταματόπουλος, δήλωσε: «Τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν. Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Απόσυρση της επίταξης ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Να αποσύρει το μέτρο της επίταξης κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος τονίζοντας ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων».


ΔΗΜΑΡ: Διαφωνούμε με την επίταξη

Την διαφωνία της με το μέτρο της επίταξης εκφράσει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
«Η επίταξη συνιστά ακραία επιλογή διαχείρισης της κρίσης και δεν βρίσκει σύμφωνη τη Δημοκρατική Αριστερά.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία πιέζεται αφόρητα, αυτό που χρειάζεται είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας για συνεννοήσεις.

Οι αδιαλλαξίες από κάθε πλευρά δεν διευκόλυναν την ανεύρεση λύσεων.»

ΚΚΕ: "Πράξη ωμού αυταρχισμού"

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη "πράξη ωμού αυταρχισμού".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:  "Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.