Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το νόημα της επετείου γίνεται δραματικά επίκαιρο.

Ο λαός ο ίδιος, που βρίσκεται εδώ και δυόμιση χρόνια στους δρόμους, το έχει διατρανώσει με το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73», που ακούγεται σε όλες τις διαδηλώσεις.


Σήμερα, ξανά το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού πλήττεται βάρβαρα από τα απανωτά μνημόνια και οδηγείται στην εξαθλίωση, τα σχολεία κλείνουν γιατί στερούνται καθηγητών και χρημάτων, η χώρα εκποιείται και διαλύεται χωρίς προσχήματα από ένα καθεστώς που έχει χάσει κάθε ίχνος νομιμότητας και δημοκρατικότητας.

Απέναντι στα σύγχρονα τανκς των τραπεζιτών της τρόικας και των δωσιλόγων, η κορυφαία στιγμή της αντιχουντικής αντίστασης μάς δείχνει τον δρόμο. Όπως τότε ο αντιστεκόμενος λαός αγνόησε την «νομιμότητα» της χούντας και διέψευσε τις απαισιόδοξες, δήθεν ρεαλιστικές, φωνές που έλεγαν «δεν γίνεται τίποτα», έτσι και σήμερα όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις ενωμένες αυτό πρέπει να κάνουν χωρίς δισταγμό!

Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τους ανθρώπους και τους λαούς που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους, την ζωή τους, την πατρίδα τους πίσω.

Ενάντια στην βία του τροϊκανού καθεστώτος, ενάντια στην ψεύτικη «νομιμότητα» της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ενάντια στους «ρεαλιστές» του ευρωπαϊσμού, ενάντια σε κάθε συμβιβασμό, να ορθώσει σύσσωμος ο λαός το τρανό ανάστημά του, να αντιτάξει την δική του νομιμότητα, την λαϊκή ισχύ, να ακυρώσει στην πράξη μέτρα, μνημόνια, τρόικες και δωσιλογικές εξουσίες σε όλες τις γωνιές της χώρας και να ανατρέψει τη νέα χούντα με Γενική Πολιτική Απεργία.

Ένας ελληνικός λαός αποφασισμένος θα είναι σίγουρα ο νικητής και ο απελευθερωτής της χώρας για μια ακόμα φορά στην ιστορία μας από το 1821 έως σήμερα.

Το Ε.ΠΑ.Μ., τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου, θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις του στην πορεία του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2012, και καλεί όλους να διαδηλώσουμε μαζί μέχρι την αντιπροσωπεία της Ε.Ε., την Γερμανική και την Αμερικανική πρεσβεία.

Προσυγκέντρωση στις 3.00 μ.μ. του Σαββάτου στην Παλαιά Βουλή – Άγαλμα Κολοκοτρώνη.

ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
15-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.