Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΑΤΗ με την εισοδηματική ενίσχυση των οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα.


Σύμφωνα με την απόφαση με Αριθμ. 2/46354/0026 ΦΕΚ 2204 από
26 Ιουλίου 2012 « Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για την
πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και χαμηλά εισοδήματα» που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας,
μεταξύ των άλλων, αυτή η απόφαση αναφέρει και τους υπόχρεους αυτής της ενίσχυσης, οι οποίοι, είναι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ αρ. πρωτ. 2/37645/0020 οι παρακάτω πολίτες:

«η ενίσχυση καταβάλλεται μόνο εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 €, και οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.!»
Σύμφωνα όμως με τα σημερινά ισχύοντα ακόμα και ο έγγαμος φορολογούμενος που δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και μηδενικό εισόδημα έχει ως τεκμήριο διαβίωσης τα 5.000 €.!
Συμπερασματικά κανένας φορολογούμενος δεν μπορεί να τύχη του …ευεργετήματος, γιατί οι ίδιοι οι νόμοι που επικαλούνται τους αποκλείουν.
Ακόμα και αυτοί που δεν ήταν υπόχρεοι για υποβολή φορολογικής δήλωσης με όριο τα 5.000 ευρώ, όταν το εισόδημα ήταν από μισθωτές υπηρεσίες, δεν μπορούν να πάρουν την ενίσχυση , αφού το εισοδηματικό όριο είναι τα 3.000 €.!
Γιατί εμπαίζουν έτσι το χειμαζόμενο Ελληνικό λαό..;
Κανένας λαλίστατος εκπρόσωπος των τροικανών δεν πήρε χαμπάρι;
ΝΤΡΟΠΗ….!!!
Αλλάξτε το εδώ και τώρα με όριο πραγματικού εισοδήματος τουλάχιστον τα 8.000 €.
Δεν αντέχει και το ψέμα η κοινωνία.!


Χαλκίδα 16/10/2012
Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.