Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Και μετά λένε ότι το "σύστημα" δεν ακούει τον Λαό...

Πολλοί είδαν τον κ. Σαμαρά, τον υποτιθέμενο ηγέτη της Χώρας να βγαίνει στον δρόμο να μιλήσει με τον Λαό. Όσο αποκρουστικό θέαμα να είναι αυτό για όσους το διαβάζουν αυτό, αξίζει να το δούμε. Γιατί ένα από τα θέματα που απασχολεί τον Λαό, είναι ότι δεν αφουγκράζονται τον Λαό, δεν ξέρουν τι θέλει... Αλλά επιστρέψτε μου να διαφωνήσω. Νομίζω ότι ακούν πολύ καλά που το πάει ο Λαός, και τι ακριβώς θέλει. Ακούν συνέχεια, μας ακούν, είναι σίγουρο. Πως το ξέρεις θα με ρωτήσετε. Ας το δούμε λοιπόν.


Όσοι παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Αποτέφρωσης συνειδήσεων, θα έχουν δεί την πρόσφατη δήλωση του κ. Κεδίκογλου. Ανάμεσα σε αυτά που είπε ήταν και:

«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά».

Ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτει ότι:

«τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας.»

Και καταλήγει με το εξής απίστευτα υποκριτικό ότι:

«Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»

Ο κ. Κεδίκογλου θέλει λοιπόν να πιστέψουμε ότι η φοροδιαφυγή είναι τεράστιο πρόβλημα το οποίο "ακυρώνει" όπως λέει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης. Είναι φανερό ότι όχι μόνο κάνει λάθος, αλλά λέει και κατάφωρα ψέματα. Το θέμα εδώ είναι ότι αυτό που ακυρώνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, είναι το τρομακτικό χρέος που έχει η χώρα, η ανικανότητα των "κυβερνήσεων"  αλλά πιό σημαντικό είναι ο ακόμα πιό τρομακτικός ρυθμός αύξησης του χρέους. Από εδώ και στο εξής, δεν υπάρχει περίπτωση, να πληρωθούν ούτε καν οι τόκοι στα χρέη μας. Κάθε χρόνο το χρέος, ότι και να κάνουμε για να το πληρώσουμε, θα αυξάνεται ραγδαία. Λέει λοιπόν ψέματα, γιατί δεν είναι δυνατόν, να μην έχουν κάνει έστω και "στο γόνατο", και τον πιό απλό υπολογισμό για το που πάει η κατάσταση. 300 δις και πλέον, με τοκογλυφικούς τόκους, ΔΕΝ πληρώνονται, ότι και να κάνουν. Και όταν προσπαθεί κανείς να το κάνει, απλά καταστρέφει την οικονομία, και τον Λαό της Χώρας. Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στα ψέματα της κυβέρνησης, έχουμε και το ρίξιμο της ευθύνης στον Λαό, δηλαδή, όχι μόνο δεν αποδεχόμαστε το αυτονόητο, αλλά θα ρίξουμε και το φταίξιμο στον Λαό. Αλλά είναι μόνο αυτό; Είναι μόνο μιά ακόμα περίπτωση ακράτητου θράσους; Εγώ δεν νομίζω.  Πρώτο κρατούμενο, κρατήστε το αυτό για παρακάτω.

Το δεύτερο πράγμα που δηλώνει ο κ. Κεδίκογλου στον Λαό, είναι ότι όλοι μας έχουμε ηθικό και πρακτικό μερίδιο που μας αναλογεί για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Χώρας. Και συνεχίζει να μας πεί ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της Χώρας. Το ερώτημα εδώ, δεν είναι αν αυτή η δήλωση είναι σωστή, αλλά τι ιδιότητα έχει αυτός που το λέει. Μας το λέει κάποιος ο οποίος ως μέρος της κυβέρνησης, θέλει να υπακούμε τυφλά σε αυτά που λένε και να μην εμποδίζουμε ότι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν. Αυτούς δηλαδή που μόλις μας είπαν ότι το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή (ο Λαός δηλαδή) καί όχι τα απίστευτα χρέη που έχουν συσσωρευθεί από τους ίδιους τους κυβερνώντες και τους φίλους τους, μέσα και έξω από την Χώρα. Δεύτερο κρατούμενο, κρατήστε το για μετά.

Στην ουσία λοιπόν, η δήλωσή του μέχρι εδώ μας λέει το εξής αποκρουστικό: Μας λέει ότι αρκετά ως εδώ, εσείς ο Λαός τα κάνατε θάλασσα, ήρθε η ώρα να μην μας εμποδίζετε πλέον, και να ακολουθείτε απολύτως τις εντολές της Κυβέρνησης. Και όλα αυτά για να επιτύχουν. Αλλά τί ακριβώς θέλουν να επιτύχουν; Εδώ έρχεται να μας το απαντήσει αυτό, εμμέσως αλλά σαφώς, η κατακλείδα της δήλωσης του κ. Κεδίκογλου. Μας λέει λοιπόν, ότι "η κατάλυση του Κράτους δεν θα γίνει ανεκτή"...

Αλλά ας αναλύσουμε λίγο αυτήν την πρόταση. Μας μιλά γα κάποιο "Κράτος". Ποιό ακριβώς είναι αυτό το κράτος, που "κρατά" την εξουσία; Σίγουρα, θα έχουμε καταλάβει όλοι πλέον, ότι δεν είναι το Ελληνικό Κράτος. Δεν μπορεί από την μία να έχουμε την λεγόμενη τρόικα εσωτερικού, να περιμένει κάθε λεπτό οδηγίες και άδεια από την τρόικα εξωτερικού για το τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει. Θα μου πεί κάποιος, όχι, κρατάνε τα προσχήματα, εννοεί το Κράτος της Ελλάδας. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλά γι αυτό, για έναν απλούστατο λόγο. Το Κράτος της Ελλάδας, έχει ήδη καταλυθεί πλήρως, μαζί με τους νόμους, Σύνταγμα, φορείς, κοινωνικό κράτος, υγεία και παιδεία.  Είναι ξεκάθαρο.  Το κράτος, λοιπόν, για το οποίο μιλά, είναι το "κράτος" το οποίο υπηρετεί, δηλαδή τους Τραπεζίτες, ΔΝΤ, ΕΚΤ,  Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους Ευρωπαίους εταίρους, όλους μαζί, πείτε το όπως θέλετε.

Στο ερώτημα λοιπόν, τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν, αν ξέρουμε με ποιούς ακριβώς ορισμούς μιλούν, απαντάται πολύ εύκολα. Δεν θέλουν να καταλυθεί η Κατοχή που έχει επιβληθεί στην χώρα, αυτή δηλαδή που ΜΟΝΟ αυτοί πλέον αποκαλούν "Κράτος"... Τρίτο κρατούμενο, κρατήστε το για παρακάτω.

Μετά έχουμε την δήλωση του κ. Χατζησωκράτη, με "αφορμή" τα γεγονότα στην Ύδρα :

«Η πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου και αν αυτή συμβαίνει, πολιτική που γενικώς όλα τα κόμματα είναι υποχρεωμένα να συμφωνήσουν, δεν θα γίνει με την προσέλευση στην εφορία των φοροδιαφευγόντων, μικρών και μεγάλων, οικεία βουλήσει. Πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ."

Δεν θα γίνει "οικεία βουλήσει" και θα γίνονται πολλαπλοί έλεγχοι... Σε λίγο θα έχουμε Γερμανούς ρομπότ να μας παίρνουν τους φόρους.  Πλέον οι φορολογικές δηλώσεις θα περνούν από το "κόσκινο".  Οργανώνωνται. Μας λένε ότι θα πάρουμε τους φόρους, δεν ξεφευγετε... Για ποιόν ακριβώς, θα γίνουν αυτοί οι έλεγχοι θα ρωτήσετε. Τι άλλαξε, γιατί τόσο σθένος στα φορολογικά; Μήπως αυτοί οι φόροι τελικά θα πάνε στον Λαό της Ελλάδας υπό την μορφή διαφόρων υπηρεσιών ή τέλος πάντων, όσο αδύνατον και να είναι,  θα αποπληρώσουν έστω και ένα μέρος των χρεών της Χώρας; Όχι βέβαια. Αυτοί οι φόροι "καίγονται" αυτομάτως, εξαφανίζονται αμέσως στην μαύρη τρύπα του χρέους, όπως και όλα τα άλλα έσοδα τους "κράτους", ακόμα δηλαδή και οι περιβόητες δόσεις "σωτηρίας" που παίρνουμε κάθε φορά που μας τιμωρούν πρώτα γι αυτό με νέα μέτρα, με το αζημίωτο σε αυξημένους τόκους βέβαια.

Τι άλλαξε λοιπόν; Αυτό το απαντήσαμε λοιπόν μερικώς παραπάνω. Πολύ απλά, οι έλεγχοι γίνονται για το "Κράτος" όπως το ορίζουν αυτοί. Αυτό που άλλαξε είναι ότι αντί για Κράτος Ελλήνων έχουμε πλέον Κράτος τοκογλύφων και δωσιλόγων.  Κράτος δανειστών. Αυτό άλλαξε. Αν δεν ήταν οι δανειστές, θα είμαστε όπως ακριβώς είμαστε και τα περασμένα χρόνια, με το χάος, με την αδιαφορία και όλα τα άλλα προβλήματα.  Πολλοί θα πουν τα προφανή πλέον, δηλαδή αν αυτήν την φορά τουλάχιστον θα επιβάλουν αυτά τα μέτρα εκεί που υπάρχει πραγματική φοροδιαφυγή, η όπως πάντα μόνο στην μικρομεσαία επιχείριση και τα αδύναμα στρώματα. Την απάντηση την ξέρουμε όλοι πια. Όχι βέβαια! Αλλά δεν έχει νόημα να το ξανασκεφτούμε.  Αυτό που έχει νόημα είναι να δούμε κάτι άλλο. Αλλάζει λοιπόν ο τρόπος αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και αναρωτιέται κανείς, γιατί τώρα; Γιατί με τέτοιο σθένος; Γιατί μας βομβαρδίζουν πλέον καθημερινά στα ΜΜΕ για το θέμα αυτό;  Θα μου πείτε,  γίνεται τώρα, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Θα συμφωνήσω, αλλά όχι με τον προφανή τρόπο! Κρατήστε και αυτό για παρακάτω...

Ας δούμε και ένα άσχετο φαινομενικά θέμα, πριν πάμε στα συμπεράσματα. Πρόσφατα και πάλι, έχουμε τα νέα για τα νέα μέτρα καταστολής διαδηλώσεων, από τον κ. Δένδια. Τα ρεπορτάζ μας λένε:

"Αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης των  επεισοδίων,  με τη ρίψη νερού αντί για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, όπως δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας  Τάξης κ. Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του  που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Επίσης, προαναγγέλλει   νομική ρύθμιση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων «με σεβασμό στο δικαίωμα στη διαμαρτυρία» όπως διευκρινίζει, αλλά χωρίς να μπορούν 100 άτομα να αποκλείουν το κέντρο της πρωτεύουσας.
 
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοινώνει και μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ενστόλων, σύμφωνα τουλάχιστον με το το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

 Σχετικά με το ειδικό  μισθολόγιο, ο   κ. Δένδιας  θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη,  ενώ  για το μισθολόγιο επίσης επισημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Ο  υπουργός Δημόσιας  Τάξης αναφέρει επίσης ότι θα εισαχθεί τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας."


Σε πολλά θα μπορούσε κάποιος να επικεντρωθεί,  αλλά αξίζει να σταθούμε σε δύο στοιχεία, και τα δύο πολύ σημαντικά. Το πρώτο είναι η δήλωση ότι θα περιορίσουν τις διαδηλώσεις, "με σεβασμό στο δικαίωμα στη διαμαρτυρία"... Ποιόν σεβασμό ακριβώς δεν μας είπε ο κ. Δενδιάς. Δεν πειράζει, ας έχει. Θα μπορέσουμε να κάνουμε μιά λογική προέκταση, με βάση το πως οι κυβερνήσεις από την αρχή της κρίσης τουλάχιστον μέχρι και τώρα, δείχνουν "σεβασμό" στα δικαιώματα του Πολίτη. Αλλά τι βλέπουμε; Βλέπουμε ότι ο σεβασμός στα δικαιώματά μας έχει απολεσθεί πλήρως.  Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, συνεχίσουν κατά γράμμα το σχέδιο του μνημονίου και των πνευματικών δημιουργών του, δηλαδή τις Τράπεζες τους Ευρωπαίους "εταίρους" (με το εργαλείο τους που ξέρουμε ως Ευρώ) και τους λοιπούς φίλους της Νέας Τάξης. Θα έπρεπε λοιπόν να περιμένουμε πραγματικό "σεβασμό" στα δικαιώματα διαδήλωσης από τον κ. Δενδιά και την λοιπή συμμορία του Ολέθρου ή μάλλον να περιμένουμε την ίδια κατάλυση κάθε δικαιώματος του Λαού όπως κάνουν και έκαναν μέχρι τώρα; Εγώ πάντως στοιχηματίζω στο δεύτερο.

Το δεύτερο που αξίζει να δεί κανείς, είναι η τελευταία πρόταση του Ρεπορτάζ:
"Ο  υπουργός Δημόσιας  Τάξης αναφέρει επίσης ότι θα εισαχθεί τεχνογνωσία από ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας."
Μάλιστα. Το "Κράτος" με την έννοια που αυτοί ξέρουν, θα μάθει από την Βρετανία (το απόλυτο κράτος παρακολούθησης ), τις ΗΠΑ (το κράτος όπου βίαιες κατασχέσεις για λογαριασμό της ομοσπονδίας είναι καθημερινό φαινόμενο) και το Ισραήλ, (που είναι το σκληρότερο καθεστώς που υπάρχει στην υφήλιο και είναι και το μόνο κράτος στον κόσμο που ακόμα διατελεί με επίσημο καθεστώς "απαρτχάιντ" ενάντια στους παλαιστίνιους). Τι να πούμε σε αυτό εμείς; Μας τα είπαν αυτοί. Περιμένετε να δείτε στην Ελλάδα το ποιό απολυταρχικό τρόπο αντιμετώπισης κάθε αντίστασης του Λαού, σε ένα μοντέλο-κόλαση τέτοιο που και η Βρετανία, και οι ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ μόνο θα ονειρεύονται... Γιατί αυτοί τα έχουν εν μέρη, εμείς όμως θα τα έχουμε ΟΛΑ ΜΑΖΙ...

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν δύο πράγματα: Πρώτον, δεν πρόκειται πλέον, η οποιαδήποτε διαδήλωση με την μορφή που τις έχουμε δεί μέχρι και σήμερα, να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τον Λαό. Μην περιμένετε να σας ακούσει το Κράτος, στην επόμενη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Το Κράτος, όπως το ξέραμε έχει καταλυθεί. Δεν υπάρχει πλεον. Το "κράτος" των τοκογλύφων ομως θα είναι εκεί. Και θα είναι σίγουροι ότι έχουν το τέλειο σύστημα διαχείρισης τέτοιων κρίσεων... Άσχετα αν το έχουν ή δεν το έχουν, ένα είναι το συμπέρασμα, για να αντισταθεί κανείς σε τέτοια αντιμετώπιση, θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από παππούδες, γιαγιάδες, μαμάδες και μπαμπάδες με κατσαρόλες.. Και αυτό το λέω καθαρά για πρακτικούς λόγους, χωρίς να υποβιβάζω ούτε τους παππούδες, ούτε τους γονείς, ούτε τις κατσαρόλες!!!

Και εδώ έρχονται τα συμπεράσματα. Το Κράτος, για το οποίο μιλούν, δεν είναι το Κράτος της Ελλάδας. Το καθεστώς αυτό, έχει αρχίσει με μιά διατεταγμένη και ολική επιχείριση πλήσης εγκεφάλου, για να μας πείθουν ότι εμεις και η φοροδιαφυγή είναι αυτό που φταίει γιατί στέκεται ως εμπόδιο στην επιτυχία... Ψέματα. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Αρκεί να τους πιστέψουμε. Όπως είδαμε, το "κράτος" τους δεν είναι το κράτος που ξέραμε. Είναι το καθεστώς που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο. Και δεν θα σταματήσει για κανέναν λόγο. Από την μία λοιπόν, ΔΕΝ θέλουν φοροδιαφυγή πάση θυσία. Από την άλλη δεν υπάρχει περίπτωση οι διαδηλώσεις να αποφέρουν τίποτα. Και από την άλλη ο Λαός, που βλέπει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, λέει δύο πράγματα ανάλογα με την περίσταση:

Ειτε λέει:
1) Θα ξαναβγούμε στο Σύνταγμα.
Είτε λέει:

2) Γενική Πολιτική Απεργία. Οι ιδιώτες λένε δεν θα πληρώσω τίποτα, ούτε φόρους, ούτε χαράτσια ούτε κόβω αποδείξεις τίποτα. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, ήδη δείχνουν κάποια αντίσταση και κάνουν τα στραβά μάτια στις εφορίες και άλλες "υπηρεσίες". Και θα συνεχίσουν πιό δυνατά.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τις προσωπικές συζητήσεις. Και αυτοί, το "κράτος" δηλαδή, το άκουσαν. Το άκουσαν καλά. Πάντα άκουγαν. Ξέρουν πολύ καλά την οργή του κόσμου που θα εκφραστεί με δύο τρόπους. Είτε μαζικές διαδηλώσεις, είτε γενική απεργία, είτε πολιτική ανυπακοή και μη συναλλαγή με το "κράτος". Εξ ου και οι δηλώσεις για νέα μέτρα καταστολής και "αντιμετώπισης" της φοροδιαφυγής. Στην ουσία δηλαδή, τα δύο θέματα, της φοροδιαφυγής και των διαδηλώσεων, είναι γι' αυτούς στην ίδια ακριβώς ατζέντα. Γιατί γι αυτούς η επιτυχής αντιμετώπισή τους, είναι και για τα δύο, θέματα επιβίωσης του καθεστώτος τους. Και θα το υπερασπίσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Αλλά μόνο που το ένα είναι πιό δύσκολο να το αντιμετωπίσουν από το άλλο...

Ποιό από τα δύο φοβούνται περισσότερο; Προσωπικά νομίζω το δεύτερο. Την ολική αντίσταση δηλαδή εκεί ακριβώς που παίρνουν την όποια "νομιμοποίησή" τους.  Γιατί το πρώτο το έχουν "κανονίσει" όσο πιό καλά μπορούν. Μαζικές διαδηλώσεις θα διαλύονται από εδώ και στο εξής, στο πι και φι... Όμως  μια πιθανή αποχή από τις συνδιαλλαγές με το κράτος κατοχής, θα είναι και η ταφόπλακα τους. Και το ξέρουν ότι έχουμε αρχίσει να το καταλαβαίνουμε αυτό...

Μας ακούνε λοιπόν. Μας ακούνε πολύ καλά. Και κάνουν ότι μπορούν να κάνουν για να αντιμετωπίσουν την θέληση του Λαού. Απλά, η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι αυτή που ένα πραγματικό Κράτος θα έπρεπε να έχει. Για τους υπηρέτες του κράτους του απόλυτου ολέθρου δεν τους αρέσουν καθόλου αυτά που ακούν, και έτσι ετοιμάζονται με επιχειρήσεις καταστολής διαδηλώσεων, αλλά πολύ περισσότερο με επιχειρήσεις καταστολής  συνειδήσεων. Γιατί εσάς τι σας λέει η συνείδησή σας; Να συνδιαλλάσσεστε με την Κατοχή δίνοντάς τους έτσι πρακτική νομιμοποίηση, ή όχι; 


Έτσι λοιπόν, να περιμένετε από τώρα και στο εξής, τις ύστατες προσπάθειες από τις κατοχικές δυνάμεις να μας κάνουν να πληρώσουμε, προβάλλοντας μας ότι έχουν και δεν έχουν στο οπλοστάσιο του ψυχολογικού ελέγχου... Θα μας πούνε ότι φταίμε εμείς, ότι αυτή είναι η λύση, ότι είναι δίκαιο κλπ κλπ. Θα μας πούν με τέλεια τεχνική, ακριβώς αυτό που ξέρουν ότι θα μας μετατρέψει σε υπάκουους σκλάβους του συστήματος. Θα μας πουν, τουλάχιστον κάνε διακανονισμό... Θα μας πουν πλήρωση ότι μπορείς... Θα μας πουν δηλαδή, να έρθουμε σε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή μαζί τους μπορούμε, για να τους νομιμοποιούμε... Και στο τέλος θα τιμωρήσουν και πολύ παραδειγματικά κάποιους. Και δεν εννοώ αυτά που έχουμε δεί ήδη. Εννοώ ότι θα το κάνουν με τέτοιον τρόπο ώστε να έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα ψυχολογικής καταστολής.  Και θα κάνουν και ότι άλλο έχουν στο μυαλό τους που θα τους βοηθήσει σε αυτόν τον σκοπό. Γιατί για αυτούς είναι αυτοάμυνα... Γιατί η κατάργηση της νομιμοποίησής τους είναι το τελευταίο που θέλουν να γίνει.  Είναι εν τέλη, αυτό που φοβούνται.

Το ερώτημα τελικά όμως που έχει σημασία είναι: Θα τους περάσει; Θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και την κατοχή του μυαλού μας; Γιατί στην εποχή μας, στην εποχή της πληροφορίας, αυτό είναι και το πρώτο "μέτωπο" μέσα στο οποίο καλούμαστε να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε... Και αν δεν αντισταθούμε στο "μέτωπο" που έχουν εγκαταστήσει στο μυαλό μας, δεν θα υπάρξει κανένα άλλο μέτωπο στο οποίο θα μπορέσουμε να αντισταθούμε!


Σ. Κατσούλης

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

ΜΕ ΛΕΝΕ SIEMENS, HOCHTHIEF ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΩΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΩ.
ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΑΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.