Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πως να αποκωδικοποιούμε τις ειδήσεις...

Είναι γνωστό πλέον ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, για ευνόητους λόγους.
Τι κάνουμε λοιπόν όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια είδηση;

Απάντηση: Δεν σταματούμε να σκεπτόμαστε...


Ας πάρουμε μιά πρόσφατη τυχαία είδηση και ας δούμε πως πως πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, για να μην επηρεαζόμαστε...


Στην περίπτωσή μας διαβάσαμε την εξής: "Κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών"Πηγή ), που αναρτήθηκε σημερα με μικρο-διαφορές από πάμπολλες ιστοσελίδες.
Περιμένουμε και την πανομοιότυπη επανάληψή της στην TV, στα βραδινά δελτία "ειδήσεων"...
Ως εκ τούτου ο παραπάνω σύνδεσμος δεν αποτελεί εξάιρεση, απλά τον χρησιμοποιούμε για να κάνουμε συγκεκριμένο το παράδειγμα.

Ας δούμε λοιπόν τις σκέψεις (με κόκκινο) που τουλάχιστον πρέπει να μας περνούν από το μυαλό, όταν διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις...

Από την Είδηση: Κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
(Γιατί "κρίσιμη", μήπως παίρνουν αποφάσεις αυτοί και δεν το ξέραμε; Ασήμαντη είναι, γιατί αυτοί απλά θα ακολουθήσουν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι τους υπαγορευθεί και έχει αποφασιστεί ήδη...)
(Οπότε η τίτλος θα έπρεπε να ήταν: )
"Ασήμαντη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών"


Από την Είδηση: Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
(προγραμματισμένη λέει;;; Από ποιόν και γιατί;;; )

Από την Είδηση: Στις 10 θα συναντηθεί στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
(Τι να πιστέψουμε;  Το ότι θα συναντηθούν να συζητήσουν κάτι καινούργιο;;; Ποιές 10;;; Δηλαδή δεν τα είπαν εχθές, έστω και από τηλεφώνου;;; Αφού αυτοί τα λένε συνέχεια!!! Τι το σημαντικό στην είδηση δηλαδή;)

Από την Είδηση: Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει συνάντηση στις 10:30 με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξεταστούν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα.
("επιτελείο"... Πολύ επίσημος τίτλος, για μιά ομάδα από ανθρώπους που ακολουθούν ΤΥΦΛΑ τις επιταγές των ξένων... Θυμίζει κάποια ομάδα που με κόπο και μόχθο προσπαθεί να λύσει κάποιο πρόβλημα... Εγώ θα επέλεγα τον όρο "πολιτικές μαριονέτες" καλύτερα... Το μόνο πραγματικό επιτελείο που ασχολείται με την Ελλάδα βρίσκεται εκτός συνόρων... Η τουλάχιστον, εκτός δημοσιότητας...)
(Πάλι συνάντηση ρε παιδιά;;; Αφού εσείς τα λέτε συνέχεια... Και γιατί θα συζητήσετε, αφού το τι πρέπει να κάνετε το ξέρετε ήδη;...)


Από την Είδηση: Το Reuters αναφέρει πως οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν διαφωνούν στα πάντα, υπάρχουν απλώς εναλλακτικές προτάσεις που συζητούνται προκειμένου να προστατευτούν όσοι παίρνουν χαμηλές συντάξεις ή εισοδήματα στο δημόσιο τομέα.
(Αντιπερισπασμός, μισόλογα, αμφίσημες λέξεις, χρήση αρνητικού+αρνητικού με το: "δεν διαφωνούν στα πάντα", το οποίο υποσυνείδητα σημαίνει: "Συμφωνούν στα Πάντα". Συζητούν λέει για την προστασία των αδύναμων ομάδων... Ακριβώς... Μόνο στην συζήτηση θα μείνουν, ΕΑΝ έγινε και αυτή... )

Από την Είδηση: Σημαντικό σημείο της συζήτησης θα είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων που αποτελούν το τελευταίο 1,5 δισ. προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014.
(Βεβαίως, σημαντικό... Για ποιους δεν μας είπαν... Προς τι το θέατρο ότι αυτοί αποφασίζουν;;;)

Από την Είδηση: Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «η επίτευξη των στόχων του φετινού προϋπολογισμού και τα αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, βελτίωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απεμπλοκή της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, μπορούν να συναρθρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».
(Με μιά τεράστια πρόταση/παράγραφος, μας δίδεται να καταλάβουμε ότι ΟΛΑ θα "συναρθρωθούν" από τον κ. Στουρνάρα... Πριν φτάσω καν στο τέλος της πρότασης, ξέχασα πως άρχισε... Και όμως αν το ξαναδιαβάσει κανείς, θα δεί ότι ακόμα και αν μπορούσαν να τα εφαρμόσουν αυτά που λένε, δεν θα αποτελούσαν παρά μιά σταγόνα στον ωκεανό του τεραστίου Χρέους της Πατρίδας... Και όλα αυτά από ανθρώπους που δεν θα τους προσλάμβαναν ούτε για κοινούς μαθητευόμενους λογιστές...)


(Τέλος τι σχέση έχει η τελευταία παράγραφος, με την αποκαλούμενη "κρίσιμη" συνάντηση; ΚΑΜΙΑ... Γιατί βεβαίως δεν πρόκειται να να λύσουν το πρόβλημα ούτε πρόκειται ΚΑΝ να συζητήσουν αυτά που αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο... Γιατί λοιπόν μας αναφέρουν την δήλωση του κ. Στουράρα;;; Απλά για να μας αφήσουν μιά γεύση ότι τα πράγματα είναι περίπλοκα αλλά υπάρχει κάποια λύση που όμως εμείς δεν θα καταλάβουμε ΠΟΤΕ... Απλά εμέις πρέπει να εφαρμόζουμε αυτά που μας λένε, με τον ίδιο τρόπο που αυτοί εφαρμόζουν αυτά που τους λένε... )
 


Εν ολίγοις, όταν διαβάζουμε μια είδηση, να μην ξεχνάμε για ποιούς ομιλεί, ποιές οι ικανότητές τους, ποιά η πραγματικότητα και τι από όλα αυτά που μας λένε, πραγματικά έχουν σχέση με την πραγματικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.