Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κόμμα ή Cult (Τρελή και παράλογη λατρεία); Κάντε το τεστ και μάθετε αν ανήκετε σε Cult ή σε κόμμα.

Για κάθε μία ερώτηση σημειώστε 1 αν συμφωνείτε ή 0 αν διαφωνείτε. Στο τέλος προσθέστε και δείτε τα αποτελέσματα...
 


  1. Το "Κόμμα" σας, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλη αφοσίωση σε κάποιον "ηγέτη" "Ζώντα ή όχι" στις ιδέες του, στην ιδεολογία του σαν να ήταν η απόλυτη αλήθεια. (Λέξεις κλειδί: "Πατέρας της Δημοκρατίας","Εθνάρχης", Παπανδρέου, Καραμανλής κλπ.)
  2. Η κριτική σκέψη στο "Κόμμα" σας, αποδοκιμάζεται ή ακόμα και τιμωρείται.(Λέξεις κλειδί: Κομματική πειθαρχεία, "Λαϊκισμός")
  3. Το "Κόμμα" σας, σας κάνει πλύση εγκεφάλου με το να επαναλαμβάνουν τις ίδιες φράσεις πάρα πολλές φορές μέχρι να το εμπεδώσετε. (Λέξεις κλειδί: "Δεν θα πάρουμε μισθούς και συντάξεις", "Έξοδος από την Ευρώπη είναι Καταστροφή")
  4. Η ηγεσία του "Κόμματος" σας, υπαγορεύει το πως πρέπει να "σκέπτονται" τα μέλη, πολλές φορές με την χρήση τρομακτικών ιδεών.(Λέξεις κλειδί: "Δεν θα πάρουμε μισθούς και συντάξεις", "Έξοδος από την Ευρώπη είναι Καταστροφή")
  5. Το "Κόμμα" σας παρουσιάζει "ελιτίστικα' χαρακτηριστικά , εξυψώνει τον εαυτό του και τους ηγέτες του σε φανταστικά ύψη και προσποιούνται τον σωτήρα τεράστιας μερίδας του πληθυσμού.(Λέξεις κλειδί: "Σώσαμε την Χώρα","Το μνημόνιο είναι ευτυχία","Το υπεύθυνο κόμμα","Το κόμμα του Λαού", "Δημοκρατική παράταξη")
  6.  Το "Κόμμα" σας, παρουσιάζει την κατάσταση ως μιά πόλωση, μεταξύ αυτού και όλων των άλλων, με την έννοια ότι όλοι οι άλλοι είναι εχθροί. (Λέξεις κλειδί: "Αν δεν συμφωνείς με το μνημόνιο, τότε προφανώς θέλεις καταστροφή","Μέσα στο Ευρώ/Ευρώπη ή καταστροφή, απομόνωση κλπ. κλπ. ") 
  7. Ο ηγέτης και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του "Κόμματος" σας, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δεν κρίνονται από κανέναν για τις επιλογές τους.(Λέξεις κλειδί: "Βουλευτική Ασυλία")
  8. Το "Κόμμα" σας υποστηρίζει ότι οι μεγαλόπνοοι στόχοι του, αγιάζουν τα μέσα, όποια και αν είναι αυτά. Πράγματα τα οποία είναι ανήθικα εκτός του "Κόμματος", γίνονται ηθικότατα μέσα στα πλαίσια του "Κόμματος". (Λέξεις κλειδί: "Μνημόνιο","Χαράτσι","Ξεπούλημα Πατρίδας", "Δωσιλογισμός", "ΔΝΤ")
  9. Η ηγεσία του "Κομματός" σας χρησιμοποιεί τεχνικές δημιουργίας ενοχών ή αρνητικών συναισθημάτων ή και τρομοκρατίας ακόμα, στα μέλη του. Πολλές φορές χρησιμοποιεί τα πιό αφοσιωμένα μέλη για να τρομοκρατούν τα άλλα μέλη.(Λέξεις κλειδί: "Δεν θα πάρουμε την δόση","Δεν θα πληρωθούν μισθούς και συντάξεις", "Έξοδος από την Ευρώπη είναι Καταστροφή")
  10. Η υποτέλεια σας στο "Κόμμα" σας, σας έχει αναγκάσει να αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε, να αλλάξετε τους στόχους της ζωής σας.(Λέξεις κλειδί: "Ανεργία", "Πείνα", "Χωρίς ασφάλιση", "Άφραγκος" κλπ. κλπ.)
  11. Το "Κόμμα" σας, έχει εμμονή στην στρατολόγηση και άλλων στελεχών και μελών.(Λέξεις κλειδί: "Ρουσφέτι","Συσπείρωση της Δεξιάς", "Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης" κλπ. )
  12. Το "Κόμμα" σας, έχει εμμονή στο να μαζεύει λεφτά...(Λέξεις κλειδί: "Δάνεια Κομμάτων", "Μισθός και απολαβές Βουλευτών", "Μίζες" κλπ. κλπ.) 
  13. Τα στελέχη κυρίως καλούνται να δίνουν τεράστιο χρόνο στο "Κόμμα" σας, και δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τις ασχολίες που έχει ο καθημερινός λαός. (Λέξεις κλειδί: "Ανεπάγγελτος πολιτικός", "Συνδικαλιστής", "Οικογενειοκρατία" κλπ.)
  14. Τα πιό αφοσιωμένα μέλη, νοιώθουν ότι "δεν υπάρχει ζωή" έξω από το "Κόμμα" σας. Πιστεύουν ότι το "Κόμμα" σας είναι μονόδρομος και φοβούνται τι θα επακολουθήσει αν ποτέ τολμούσαν να το εγκαταλείψουν...(Λέξεις κλειδί: "Το Μνημόνιο είναι μονόδρομος", "'Η Ευρώ ή καταστροφή" κλπ. κλπ. )

Αποτελέσματα


Βρείτε πού ανήκετε παρακάτω:


  • Εάν έχετε από 0 μέχρι και 0 βαθμούς, τότε συγχαρητήρια! Μάλλον, δεν ανήκετε σε κάποια τρελή λατρεία Cult! Είστε στον σωστό δρόμο! Το Κόμμα σας, είναι πράγματι Κόμμα, και όχι ένα τρελό-Cult. 
  • Εάν έχετε  από 1 μέχρι και 9 βαθμούς, θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε... Είστε στο δρόμο να γίνετε υποχείρια μιά τρελής λατρείας Cult, που θα οδηγήσει εσάς και τους φίλους σας στην καταστροφή. Πρέπει να είστε καχύποπτος/η για τους απώτερους σκοπούς της ομάδας που ανήκετε...  
  • Εάν έχετε από 10 μέχρι και 14 βαθμούς, τότε λυπούμαστε, αλλά είστε μέλος ενός Cult. Βέβαια, εσείς νιώθετε μιά χαρά και δεν βλέπετε πρόβλημα, και ούτως ή άλλως, δεν έχετε καταλάβει που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσετε... Και αυτήν την μέρα θα πρέπει να δώσετε λογαριασμό στον εαυτό σας. 




3 σχόλια:

marina είπε...

οι ερωτήσεις είναι 14. Προσθέτοντας 1 έτσι και αλλιώς είμαστε στους κοιμισμένους!!!!

ΕΠΑΜ Νοτίου Τομέα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΠΑΜ Νοτίου Τομέα είπε...

εχεις δικιο, το διορθώσαμε!

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.