Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Ε.ΠΑ.Μ Περιστερίου

Μειώσεις μισθών από 30-40%...
Μειώσεις συντάξεων από 15-40%...
1 στους 2 που προσλαμβάνονται το 2012 , δουλεύουν 1-4 ημέρες την εβδομάδα…
500.000  Δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται…
Χιλιάδες επιχειρήσεις σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας…
1.500.000  Άνεργοι…
45.000 Άστεγοι…
439.000 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχιας…
2.500 παιδιά βρίσκουν καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα…
Αύξηση εγκληματικότητας…
Παρακμή στα νοσοκομεία…
Τα σχολεία καταρρέουν…
3.000.000 στην εξαθλίωση…
Μοιραίος απολογισμός αυτών των δυόμιση χρόνων εθνικής κατάθλιψης;

2852 Αυτοκτονίες. 2852 δολοφονημένοι συμπολίτες μας από το σαθρό πολιτικό μας σύστημα. Τα όπλα του εγκλήματος; Έλλειψη κοινωνικού κράτους, έλλειψη δικαιοσύνης, έλλειψη δημοκρατίας. Από ανικανότητα ή από δόλο;
Μετά από τα όλα όσα έχει η Ελληνική κοινωνία υποστεί, υπάρχει κανένας ανάμεσά μας που να πιστεύει ότι το δίλλημα στις μέρες μας είναι μνημόνια ή όχι; Ευρώ ή δραχμή; Αριστερά ή Δεξιά; Τα νούμερα δείχνουν ότι αν συνεχιστούν οι πολιτικές των μνημονίων , είτε από μετανάστευση, είτε από υπογεννητικότητα (διότι οι νέοι σήμερα, λόγω βιοπορισμού, παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά και πάλι αργούν να κάνουν παιδιά), είτε από αυτοκτονίες ή από θανάτους λόγω πείνας, μέχρι το 2030 , σε αυτόν τον τόπο θα ζουν 5.000.000 λιγότεροι Έλληνες. Άρα σίγουρα όχι στα μνημόνια. Από την άλλη το νόμισμα δεν είναι παρά ένα εργαλείο και όπως όλα τα εργαλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να επισκευάσει τη χαλασμένη μας ”μηχανή’’ , είτε για να τη σπάσει. Έχει να κάνει καθαρά με τον χειριστή. Ως πότε όμως πάλι η μοίρα αυτού του τόπου, θα καθορίζεται από τα ποια έδρανα καταλαμβάνει το κάθε κόμμα στη βουλή (Τα αριστερά ή τα δεξιά); Άρα το πραγματικό δίλλημα σήμερα είναι ένα. Ή Εμείς ή Αυτοί.
 Τι είναι όμως αυτό που Εμείς μπορούμε να κάνουμε ;
Σε αυτή την ερώτηση έρχεται να απαντήσει το Δίκτυο Κοινωνικής αλληλεγγύης  του Ε.ΠΑ.Μ . Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και έτσι  δεν επιδιώκει να γίνει άλλος ένας μεσολαβητής μεταξύ αυτών που μπορούν να προσφέρουν και αυτών που έχουν ανάγκη. Για πόσο καιρό ακόμα πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που θα τους περισσεύει ένα σακουλάκι όσπρια για παράδειγμα; Για πόσο καιρό ακόμα η φιλανθρωπία θα μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βοήθεια του Ελληνικού λαού, που μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι από εμάς εξαθλιωνόμαστε; Μπορεί να ξεκινήσουμε σαν μεσολαβητές αλλά σκοπός τουΔικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ είναι να φέρει σε επαφή αυτούς που μπορούν να προσφέρουν, με αυτούς που έχουν ανάγκη (αν φυσικά οι ίδιοι το επιθυμούν). Και όχι για να αποκτήσουν αυτοί που μπορούν να προσφέρουν ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά τους , αλλά για να αρχίζει σιγά, σιγά η κοινωνία μας να συνειδητοποιεί ότι η μόνη λύση , η μόνη διέξοδος από τα προβλήματά της, θα έρθει μέσα από την αλληλοϋποστήριξη των μελών που την απαρτίζουν. Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τη σίτιση. Έχει να κάνει επίσης με ανταλλαγή αντικειμένων και υπηρεσιών, με ανταλλαγή προβληματισμών και την ανεύρεση λύσεων , έχει να κάνει απλά με ένα χτύπημα στον ώμο!
  Αν Εμείς καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας μέσα στη κοινωνία, αν Εμείς καταφέρουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, τι ακριβώς είναι αυτό που Αυτοί  θα μας φέρουν και Εμείς δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε; Έναν εμφύλιο; Ένα πραξικόπημα; Ακόμα και αν δε φτάσουμε σε αυτά τα ακραία σενάρια και αν απλά θελήσουμε να ρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση , μόνο αλληλέγγυοι μπορούμε να στηρίξουμε μια γενική πολιτική απεργία.
  Η Ιστορία μας, μας έχει αποδείξει, ότι ένας ενωμένος και αποφασισμένος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν. Μπορούμε, αρκεί να αποφασίσουμε ότι θέλουμε.
  Εμείς στο Ε.ΠΑ.Μ Περιστερίου την απόφασή μας την έχουμε πάρει. Μπορούμε. Το αξίζουμε και πρέπει να σωθούμε.
  Και ξεκινάμε! www.kanenas-monos-epam.gr
  Μεταβείτε στη σελίδα μας και δηλώστε συμμετοχή γιατί…
                                                                         … Από αυτό δε περισσεύει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.