Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα πρωτοφανή μέτρα για την... παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τις κινητοποιήσεις του κόσμου ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η κυβέρνηση των δοσίλογων και ο πρόεδρος-σύμβολο της δημοκρατίας (φώτο) τρομοκρατήθηκαν. Κατάλαβαν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες, γι' αυτό και αντέδρασαν σπασμωδικά. Τι να πρωτοθυμηθούμε, από τις κορώνες του Μπεγλίτη για καταστολή των χιλιάδων διαμαρτυρόμενων, από τις «φασίζουσες μειοψηφίες» που ανακάλυψε ο Παπουτσής, μέχρι τις γραφικές δηλώσεις Παπούλια για το αντιστασιακό του παρελθόν... Ακολούθησε η ακόμα πιο σπασμωδική απόφαση του ΓΑΠ για δημοψήφισμα, την οποία διαδέχτηκε η πτώση της κυβέρνησης και η ανάδυση του μαύρου μετώπου των συναινούντων.

Προφανώς οι εντολοδόχοι των οικονομικών ελίτ δεν επιθυμούν να έχει την ίδια κατάληξη η γιορτή της 25ης Μαρτίου. Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας, φαίνεται να σκέφτονται, ούτε οργισμένους, ούτε αγανακτισμένους. Θέλουμε μόνο φιλήσυχους πολίτες, υπάκουα πρόβατα που θα παραστούν απλά στην παρέλαση, θα φερθούν «πολιτισμένα» και στη συνέχεια θα γυρίσουν σπιτάκι τους. Οτιδήποτε παραπάνω είναι «οχλοκρατία», «φασισμός», «έλλειψη σεβασμού στο σύμβολο της δημοκρατίας» και πολλά ακόμα.

Ας δούμε όμως τι σχεδιάζουν από τώρα τα δαιμόνια μυαλά του στρατού και της αστυνομίας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Σπάρτακος, που επικαλείται στρατιωτικό έγγραφο με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011:

Με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειες τους.

...Το έγγραφο με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011 εστάλη από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κλπ. Διαβάστε τι γράφει:

1. Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοι τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώρο απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

2. Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κλπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.

3. Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας - και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.

4. Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κλπ.).

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα πρωτοφανές σχέδιο, που σπάει τα καθιερωμένα όρια της καταστολής και περνά σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Ούτε λίγο ούτε πολύ σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια... ανθρώπινη ασπίδα από αξιωματικούς του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας με τις οικογένειές τους, χιλιάδες άτομα δηλαδή που από τη μία θα είναι άοπλοι και δεν θα προκαλούν τους συγκεντρωμένους, σε αντίθεση με ισάριθμους άντρες των ΜΑΤ για παράδειγμα, ενώ από την άλλη θα είναι αναγκασμένοι να προστατέψουν με τη φυσική τους παρουσία τον Παπούλια και τους λιγοστούς επισήμους από την οργή του λαού. Μου κάνει εντύπωση η εφευρετικότητα ορισμένων λακέδων, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να περισώσουν την εικόνα των «συμβόλων» του καθεστώτος.

Σίγουρα αυτό το μέτρο θα συνοδευτεί και από άλλα, πιο τετριμμένα, όπως είναι η συγκέντρωση πολλών ΜΑΤατζήδων κρυμμένων κοντά στους επισήμους, οι λεγόμενες «προληπτικές» προσαγωγές, οι συλλήψεις από το σορό για εκφοβισμό και τα σχετικά... Κλείνοντας, αφιερώνω σε όλους σας το επικίνδυνα επίκαιρο τραγουδάκι των Τρυπών «θλιμμένοι στη γιορτή μας»:



Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας
Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Μας τη βιδώνει που δεν τρως το παραμύθι μας
Μας ενοχλεί η αισθητή σου παρουσία
Είσαι σαν μύγα που κάθισε στη μύτη μας
και ακτινοβολεί απελπισία.

Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας
Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

Μας διαλύεις όσα χτίσαμε με ψέματα
και μας σνομπάρεις μ' ένα βλέμμα ξεφτισμένο
Θα 'νιωθες όμορφα αν βάζαμε τα κλάματα
όμως, αγόρι μου, σε έχουμε γραμμένο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.