Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση για το χαράτσι

Την Τρίτη 24-01-2012 Μέλη των επιτροπών Τούμπας, Μαρτίου-Καλλιδοπούλου, Μίκρας, Θέρμης και Καλαμαριάς (να με συγχωρέσουν τυχόν μέλη άλλων επιτροπών αν ήταν μαζί μας και δεν κατάλαβα από ποια επιτροπή ήταν) πραγματοποιήσαμε κοινή διαμαρτυρία στην ΔΕΗ της Παπαναστασίου.

Να σημειώσω ότι οι επιτροπές της Τούμπας (Αγανακτισμένοι Τούμπας, Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας κλπ) κάνουν συστηματικά διαμαρτυρίες και διανομή φυλλαδίων στις ουρές των ανθρώπων που περιμένουν να πληρώσουν το χαράτσι και αυτό είναι μια πολύ σημαντική δουλειά που κατά την εκτίμησή μου αν γινόνταν το ίδιο συστηματικά παντού τότε κανένα μέτρο των ανίκανων, δόλιων και πουλημένων κυβερνήσεων δεν θα είχε περάσει.
Αντίσττοιχη διαμαρτυρία κάνουν και οι επιτροπές Καλαμαριάς στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά και των Αμπελοκήπων και Ευόσμου στην ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου.

Η χθεσινή μας εμπειρία ήταν πολύτιμη και θα σας μεταφέρω συνοπτικά την πληροφόρηση ουσίας που προέκυψε από αυτήν.

Αρχικά να σας αναφέρω την πολύ θετική αποτίμησή μου από τη χθεσινή διανομή φυλλαδίων, η άμεση προτροπή προς τους ανθρώπους στην ουρά της ΔΕΗ ώστε αυτοί να μη πληρώσουν το χαράτσι είναι πληροφοριακή, συγκρουσιακή αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και αποδοτική μιας και κάποιοι άνθρωποι πείθονται να μην πληρώσουν το χαράτσι, αφού πολλοί πηγαίνουν αμφιταλαντευόμενοι.

Στη συνέχεια με την είσοδό μας μέσα στα γραφεία της ΔΕΗ και ειδικά σε αυτό του "εργολάβου" δώσαμε ένα άμεσο μύνημα ότι είμαστε παρόντες, γνωρίζουμε και είμαστε σε επιφυλακή (όσο αυτό είναι δυνατόν).

Ο "εργολάβος" που αυτή τη στιγμή υπάρχει και έχει προσληφθεί με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου με "μπλοκάκι" που λένε, είναι αυτοαπασχολούμενος που εδρεύει στο ισόγειο της ΔΕΗ και είναι υπεύθυνος για όλη την ανατολική θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, μετά από ερώτησή μας, μας εξήγησε ότι ότι ο συνδεσμος που πήρε την απόφαση για την μη εκτέλεση των διακοπών ρεύματος αφενός δεν εκπροσωπεί παρά μόνο κάποιες μεγάλες τεχνικές εταιρίες, αφετέρου η απόφασή του δεν τις δεσμεύει και πάντως αυτός δεν ανήκει σε αυτό τον σύλλογο.

Κατόπιν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη μας υπάρχουν οδηγίες φωτογράγησης των ρολογιών που θα βρουν κλειστά οι εργολάβοι, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι προτίθεται να πράξει η ΔΕΗ μετά από αυτή τη διαπίστωση.

Μια πολύ χρήσιμη πληροφορία που αποκτήσαμε αφορά τη δυνατότητα να μην πληρώσει κάποιος το χαράτσι παρά μόνο τα υπόλοιπα (ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΦΠΑ κλπ) στην ίδια την ΔΕΗ (!!!). Αρκεί να πάει κάποιος στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου και συγκεκριμένα μόνο στο λογιστήριο και να ζητήσει αυτό ακριβώς, στην συνέχεια πηγαίνει κανονικά στο ταμείο της ΔΕΗ για πληρωμή χωρίς το χαράτσι.ΠΡΟΣΟΧΗ: Μοναδική προϋπόθεση να μην έχει λήξει ο λογαριασμός.

Η διάδοση αυτής και μόνης της πληροφορίας με συστηματικό ή περιστασιακό τρόπο προτείνω να αποτελέσει άμεση βασική δράση των επιτροπών μας.

Πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι άλλαξε ο τρόπος μεταβίβασης των εντολών διακοπής ρεύματος, όχι λόγω του χαρατσιού αλλά γιατί έτσι ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα της ΔΕΗ από καιρό, και αυτές μεταδίδονται κατευθείαν στο τεχνικό τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα της έγκαιρης προειδοποίησής μας για διακοπές ρεύματος, από όποια πρόσβαση μπορεί να είχαμε, ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι αν και όταν ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος κάποιοι συνάνθρωποί μας θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Υπάρχει μάλιστα και μια πληροφορία που λέει ότι μπορεί να έρθουν εργολάβοι και από την Αθήνα ώστε και αυτοί παράλληλα να προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος.

Προσωπικά προβλέπω ότι πιθανόν να επιχειρηθούν κάποιες διακοπές ρεύματος για να τρομάξει ο κόσμος και να πιεσθεί να πληρώσει.

Η ποιο σημαντική πληροφορίες από όλες είναι (το λέω εδω και καιρό συστηματικά σε προσωπικό επίπεδο, με τους ανθρώπους που επικοινωνούν μαζί μου, αλλά και στις 2 τελευταίες συνελεύσεις) η επιβεβαίωση από προϊσταμένους της ΔΕΗ ότι ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ σε λογαριασμούς που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι είναι να προσκομισθεί στο λογιστήριο της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου αντίγραφο της αίτησης για εξαίρεση προς την εφορία (μόνο της αίτησης, χωρίς απόφαση) ή εκτύπωση της αίτησης στην σελίδα στο ίντερνετ που έχει ορίσει το υπουργείο και είναι η: https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta/ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΤΕ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΥΠΟΒΟΛΗ.

Αυτή την εκτύπωση ή το αντίγραφο της εφορίας τα καταθέτουμε στο λογιστηριο της ΔΕΗ και ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΜΕ από την ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Αρχικά τουλάχιστον!

Αγωνιστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.