Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επιμορφωτικά σεμινάρια του Ε.ΠΑ.Μ.

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, ξεκινάει ο πρώτος κύκλος των επιμορφωτικών διαλέξεων και σεμιναρίων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), που απευθύνονται στα μέλη και τους φίλους του Μετώπου. Στόχος της νέας αυτής δραστηριότητας του Ε.ΠΑ.Μ. είναι να αποκαλυφθούν όλες οι παράμετροι της επίθεσης που δέχεται η χώρα και ο λαός μας, να αναλυθούν σε βάθος όλες οι πτυχές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Ε.ΠΑ.Μ. και να συγκροτηθεί η πολιτική πρόταση του συντονισμού της λαϊκής αγανάκτησης μαζί με όλες τις αντιστασιακές συλλογικότητες.

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, εισηγητής θα είναι ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ., με θέμα «Η έκρηξη και η πολιτική εκμετάλλευση του δημόσιου χρέους για την κατοχή και το ξεπούλημα της Ελλάδας».

Την επόμενη Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής Γιάννης Παπαμιχαήλ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ., θα εισηγηθεί το θέμα «Αντιφάσεις και αδιέξοδα της Αριστεράς: η υποβάθμιση του εθνικού ζητήματος και η ανάπτυξη του αριστερού κοσμοπολιτισμού στην μεταπολίτευση».

Ώρα έναρξης 7:00 μ.μ., Θέατρο ΑΛΦΑ, Πατησίων και Στουρνάρη γωνία.


Εκ μέρους της Πολιτικής Επιτροπής του Ε.ΠΑ.Μ.

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, για να αποδώσουν, χρειάζεται να οργανωθούν διαφορετικά. Πρώτον να υπάρχουν παραπομπές σε βιβλιογραφία που θα δημοσιεύονται τουλάχιστο μια βδομάδα πριν από το σεμινάριο και να υπάρχει μέριμνα οι παραπομπές αυτές να είναι εύκολα προσβάσιμες, όπου είναι δυνατόν. Να υπάρχει εγγραφή όσων θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στα σεμινάρια. Η εγγραφή θα ορίζει την υποχρέωση σχηματισμού ομάδων εργασίας ανάλογα με τον καταμερισμό των επι μέρους ζητημάτων που αναδύονται από το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου και συγγραφής σχετικών άρθρων και δημοσίευσής τους στο επαμ που ανήκει ο συγγραφέας ή η ομάδα αν πρόκειται για ομάδα εργασίας. Τα σεμινάρια να αναρτώνται στο διαδίκτυο σε έναν νέο ιστοχώρο (δουλεμένο λίγο παραπάνω σε σχέση με τους υφιστάμενους) και με βάση τις βιντεοσκοπήσεις των σεμιναρίων η δραστηριότητα αυτή να κλωνοποιηθεί στα τοπικά επαμ, τουλάχιστο σε όσα ενδιαφέρονται.

Αυτή η πρόταση είναι δυνατό να υλοποιηθεί μόνο αν οριστεί ως κέντρο της οργάνωσης των εργασιών (όχι μόνο των σεμιναρίων) το διαδίκτυο. Υπάρχει δηλαδή ένα θέμα με τα ψηφιακά μέσα και τη χρήση τους. Προς το παρόν αντιμετωπίζονται ως απλά εργαλεία. Αυτό δεν είναι μόνο ένα έλλειμμα που θέτει μια οροφή στην αποτελεσματικότητα των δράσεων και στο πόσο μακριά το μέτωπο μπορεί να φτάσει, αλλά και όπου το ελεύθερο λογισμικό αγνοείται, δηλαδή όπου γίνεται χρήση ψηφιακών μέσων χωρίς ελεύθερο λογισμικό, πέρα από τα θέματα ασφάλειας που θέτει, είναι πρωτίστως μια εχθρική στάση απέναντι στην κοινωνία. Το έλλειμμα αυτό, το οποίο οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, είναι πρωτίστως πολιτικό, δηλαδή έλλειμμα πολιτικής το οποίο δευτερευόντως παρουσιάζεται ως οργανωτικό ζήτημα. Πιθανόν να υπάρχουν δυνατότητες αξιοποίησης σε αυτήν την κατεύθυνση και να είναι θέμα χρόνου να ενεργοποιηθούν. Δεν απαιτείται μεγάλη τεχνική ομάδα, απλά χρειάζεται να κάνει τις κατάλληλες επιλογές. Θα απαιτηθεί κάποια εργασία, βεβαίως. Αυτό, εκτός των άλλων, θα καθησυχάσει και την ενδεχόμενη αγωνία για την ικανότητα ανταπόκρισης σε μια μαζική στροφή της κοινωνίας προς το επαμ.

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.