Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

μούντις, γκούντις και το κακό συναπάντημα.



Μιλώντας σε συνέδριο στην Κύπρο, ο διευθύνων σύμβουλος της Moody’s Analytics, Στίβεν Κόχραν, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει τρόπος να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Είναι απλά θέμα χρόνου».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Xωρίς χρεοκοπία, μέσω του κουρέματος δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση«, εκτιμώντας ότι ένα «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να φτάσει το 60%.


Ο ίδιος τοποθέτησε χρονικά την ελληνική χρεοκοπία στο επόμενο έτος, όταν η Ελλάδα θα είναι σε ισχυρότερη θέση και θα μπορεί να επιβιώσει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η χώρα χρεοκοπεί. Το πολύ-πολύ να καθυστερήσει κάποιους μήνες«.

Ο Σ.Κόχραν κάλεσε την ΕΚΤ να συνεχίσει να αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην αγορά, ενώ εκτίμησε ότι «είναι κρίσιμο» να αυξηθεί στα 2 τρισ. ευρώ η ισχύς του EFSF, ώστε να μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ισπανίας και της Ιταλίας.


πηγή:www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.