Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως πρέπει να ετοιμαστούμε για περίοδο πείνας;

Η κυβέρνηση του τραπεζικού (υπαλλήλου) Λουκά Παπαδήμου, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης του πρωθυπουργού (υπαλλήλου) Γιώργου Παπανδρέου. Ο μοναδικός σκοπός, το μοναδικό μέλημα και ενδιαφέρον των (δια)κυβερνώντων την Ελλάδα σήμερα, είναι η διάσωση συμφερόντων των τοκογλύφων «εταίρων», «συμμάχων» και «φίλων». Καμία απολύτως μέριμνα δεν υπάρχει για τους Έλληνες πολίτες, κανένα απολύτως έμπρακτο ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την διάσωση της χώρας.
Έχοντας κατορθώσει οι επιτηδευμένα ανίκανοι να σύρουν την χώρα στο επίπεδο του προσωπικού του ευτελισμού, γνωρίζοντας πως η επικείμενη κρίση θα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη της σημερινής αλλά και έχοντας απόλυτη επίγνωση της επερχόμενης εξαθλίωσης των πολιτών, οι «άρχοντες» και υποτακτικοί των τραπεζιτών, δεν ασκούν καμία απολύτως πολιτική προετοιμασίας της πατρίδας μας για την επερχόμενη πείνα.


Αθλιότεροι των αθλίων, οι κατοικούντες στο Μαξίμου και οι περί αυτών συναγελαζόμενοι ευελπιστώντες να κυβερνήσουν, αγνοούν επιδεικτικά τις τεράστιες ευθύνες τους για την απογύμνωση της πατρίδας μας από κάθε μηχανισμό άμυνας, ασφάλειας και κοινωνικής μέριμνας. Όμως, η εγκληματική τους δραστηριότητα έχει κατορθώσει να στερήσει την έσχατη άμυνα και φροντίδα υπέρ των πολιτών, την τροφή. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι κρατικές αποθήκες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είναι άδειες (από την περασμένη Άνοιξη), αφού κανείς δεν φροντίζει να μεριμνήσει για το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή την πλήρη απομόνωση της χώρας από τους «δανειστές», τους «φίλους» και «συμμάχους» της, οι οποίοι θα επιχειρήσουν την πλήρη υποταγή και την πλήρη παράδοση ολόκληρου του εθνικού πλούτου της πατρίδας μας, μέσα από τον ύστατο εκβιασμό, την πείνα.

Είναι δεδομένο πως μόλις οι "δάνειες δυνάμεις" εξασφαλίσουν (πάρουν τις υπογραφές των λακέδων τους που έβαλαν να κυβερνούν την Ελλάδα) τις εμπράγματες υποθήκες, θα προχωρήσουν σε πιστωτικό γεγονός για να εισπράξουν τα CDS. Κι επειδή η Ελλάδα θα πτωχεύσει (επειδή έτσι βολεύει στους "εταίρους", "φίλους" και "συμμάχους" μας) θα έρθουν στη συνέχεια να εισπράξουν και τις υποθήκες τους. Το κέρδος για τους "πιστωτές" μας -σε μία τέτοια εξέλιξη- δεν είναι απλά διπλό, αλλά πολλαπλό... Και δεν πρόκειται να αφήσουν την ευκαιρία να πάρουν τα πάντα -κυριολεκτικά- από την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουν...
Τι έχει κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου με την κουστωδία του (βλ. κυβέρνηση), τι έχει κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος με τους συνενοχικούς του κυβερνητικούς εταίρους, για να απομακρύνει την –καλπάζουσα προς την Ελλάδα- πιθανότητα μίας περιόδου πείνας; Τίποτε απολύτως, δυστυχώς. Οι κυβερνώντες δεν προετοιμάζουν την χώρα, δεν προετοιμάζονται για το χειρότερο και πιθανότατο σενάριο της... πείνας. Εργάζονται μανιωδώς για να απορροφήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν από τα Ελληνικά νοικοκυριά, από τις Ελληνικές επιχειρήσεις, από το στρατηγικό συναλλαγματικό κεφάλαιο της Ελλάδας και δεν κάνουν τίποτε απολύτως για να προετοιμάσουν την χώρα και να φροντίσουν στο ελάχιστο δυνατό, αποτρέποντας την πείνα.
Όλοι οι πολίτες, βρισκόμαστε απέναντι σε μία φοβερή πραγματικότητα και οφείλουμε να αυτοπροστατευθούμε. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε -ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις αφού η κρατική μέριμνα είναι μηδενική- για το χειρότερο, ευελπιστώντας πως είτε αυτό δεν θα έρθει, είτε όταν έρθει θα μας βρει προετοιμασμένους. Αυτοί που μας κυβερνάνε δεν πρόκειται να πεινάσουν και το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Στην χειρότερη –γι αυτούς- περίπτωση, θα φύγουν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να διασωθούν. Όλοι εμείς, όμως, οι Έλληνες πολίτες, θα μείνουμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα. Οι (δια)κυβερνώντες μας έχουν εγκαταλείψει. Τουλάχιστον ας είμαστε προετοιμασμένοι, για να αντέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ελπίζοντας πως δεν θα πεινάσουμε.

Κωνσταντίνος


ΥΓ: Και όμως, όλα αυτά θα συμβούν επειδή δεν αντιστεκόμαστε στον όλεθρο που μας ετοιμάζουν. Ίσως, τελικά, πρέπει να πεινάσουμε, για να αντιληφθούμε αυτά που έχουμε χάσει, αυτά που μας πήραν και αυτά που τους... "χαρίσαμε". Ίσως πρέπει να πεινάσουμε για να θυμηθούμε αξίες που ποδοπατήσαμε, για να θυμηθούμε την ιστορία μας και για να δούμε την μέγιστη ανάγκη μας που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αγνοήσαμε, την Δημοκρατία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.