Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», ΣΤΑΘΜΟΣ: ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε, η κυριότερη, ίσως, δράση του Ε.Π.Α.Μ. Δυτικής Αττικής, «Η Μάχη της Γειτονιάς», σε μια λαϊκή συνοικία – γειτονιά, την Ανθούπολη Περιστερίου, χθες (30/10/2011). Οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί μόλις από την προηγούμενη μέρα, έπειτα από εξόρμηση με τηλεβόα και μοίρασμα ενημερωτικών φυλλαδίων, και περίπου 80 φίλοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στο ΚΑΠΗ της περιοχής, όπου είχε οριστεί η συνάντηση για τη συζήτηση.

Η συζήτηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από έμπορο της περιοχής κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο (και μέλος ΕΠΑΜ Δυτ. Αττικής), ο οποίος κάλεσε το ΕΠΑΜ στην περιοχή του, και ακολούθησαν τοποθετήσεις από:
Τον συναγωνιστή Δημ. Παπαδόπουλο (μέλος προσωρινής κεντρικής οργανωτικής επιτροπής ΕΠΑΜ) σχετικά με το Τι ΕΙΝΑΙ και τι ΘΕΛΕΙ το ΕΠΑΜ και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα της επικαιρότητας
Τον συναγωνιστή Αντ. Παπαντωνίου (μέλος προσωρινής Πολιτικής επιτροπής ΕΠΑΜ), σχετικά με Νομικά ζητήματα, ενημέρωση για τα χαράτσια και την αντισυνταγματικότητα της κρατικής εξουσίας
Τον συναγωνιστή Παν. Σπυρόπουλο (μέλος προσωρινής Πολιτικής επιτροπής ΕΠΑΜ), που απάντησε σε ζητήματα οικονομικής φύσεως (δημόσιο χρέος κλπ).

Εν συνεχεία, το λόγο πήραν αρκετοί φίλοι της περιοχής, οι οποίοι με θέρμη αγκάλιασαν και υποδέχτηκαν την προσπάθεια – άνοιγμα που κάνει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, εξέθεσαν τις απόψεις τους, ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, θέλησαν να ενημερωθούν για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας και για το ΕΠΑΜ και κυρίως πρότειναν από μόνοι τους τρόπους δράσεις στη γειτονιά τους ώστε να οργανωθούν και να αντισταθούν αντιλαμβανόμενοι το χρέος τους (ηθικό και όχι οικονομικό απέναντι στους δωσίλογους) στην κρίσιμη αυτή καμπή της κοινωνίας μας. Σημαντικό επίσης είναι ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι όρισαν νέο ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή στο ίδιο μέρος, με την ελπίδα ότι θα τους ακολουθήσουν γνωστοί και φίλοι τους ώστε να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειες ενάντια στα χαράτσια !

Επιστήμονες (και Γιατροί), συνταξιούχοι, ιδ. υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνθρωποι σχεδόν όλων των παραγωγικών τάξεων, χαιρέτισαν την προσπάθεια του ΕΠΑΜ, κατανόησαν ότι το Μέτωπο είναι οι ίδιοι και προπύργιο του αγώνα του λαού η γειτονιά, ήδη συνειδητοποιημένοι ότι οι πεπερασμένοι – συμβατικοί πολιτικοί σχηματισμοί – κόμματα δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν και αρκετοί από αυτούς αποφάσισαν να συνδράμουν ενεργά στο μέτωπο!

“Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.