Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Εχθες 26/10/2011 αποφασίστηκε η τύχη της Χώρας μας και εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και ενωμένοι!

Εγώ λοιπόν θα τα πω έξω από τα δόντια κι ’ας κακοχαρακτηριστώ!
Πολύ φοβάμαι ότι , όχι μόνο μεγάλα τμήματα του Λαού , αλλά και πολλοί από εμάς που συμμετέχουμε ενεργά στο κίνημα , απωθούμε την συνειδητοποίηση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χώρα!
Η υποτονικότητα των δράσεων που αποφασίζονται , η γενική εντύπωση του στυλ «έλα μωρέ έχουμε χρόνο» , η παντελής απουσία οποιασδήποτε έστω και στοιχειώδους πρότασης σχετικά με την διαχείριση της Χώρας , φοβάμαι ότι μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνουν :
Όχι μόνο δεν ξέρουμε πού μας πάν τα τέσσερα από οικονομία ,αλλά μάλλον δεν θέλουμε να ξέρουμε!!!!Είναι η κουζίνα του σπιτιού μας στις φλόγες , ήδη πυκνοί μαύροι καπνοί μας τυλίγουν , και εμείς ή βλέπουμε απαθής τηλεόραση ή χαζολογούμε με τις ώρες στο ίντερνετ….!
Η αλήθεια είναι ότι η ΜΑΥΡΗ ΠΕΙΝΑ είναι όχι μόνο έξω από την εξώπορτά μας , αλλά έχει μπει ήδη μέσα στο σπίτι μας!

Ειλικρινά , καμία διάθεση δεν έχω να πανικοβάλλω τον κόσμο αλλά δεν γίνεται να συμβάλλουμε και εμείς (μέσα από την άγνοια ή την ημιμάθειά μας ) στην διατήρηση αυτής της ιδιότυπης «μαζικής ύπνωσης» του Λαού .
Αυτό που δρομολογείται σήμερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1) το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Χώρας μας και 2) η πτώχευση (μαύρη πείνα) του Λαού δηλαδή όλων εμάς!
Αυτά τα δύο παραπάνω μπορούν να συμβούν από ΑΥΡΙΟ έως το πολύ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Θα μου πείτε ότι δεν σας λέω κάτι καινούργιο. Συμφωνώ απολύτως ,όλα έχουν εξηγηθεί αναλυτικά από διάφορους οικονομολόγους και σε έντυπα και σε δημόσιες ομιλίες. Δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί από μας τα γνωρίζουν. Τα έχουμε συνειδητοποιήσει όμως αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές?
Έχουμε κάνει προβολή ,αυτών που και οι ίδιοι λέμε «θεωρητικά», πάνω στην ίδια μας την ζωή ?Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω. Συγγνώμη αλλά γυρίζω και μιλάω με ανθρώπους και βλέπω ότι ή το θέμα το αντιμετωπίζουμε εντελώς «θεωρητικά» δηλαδή χωρίς ουσιαστική σύνδεση με τον προσωπικό μας χώρο και χρόνο και επομένως και με τον συλλογικό χωρόχρονο!
Να το πω πιο απλά. Έχω γνωρίσει συναγωνιστές που ενώ έχουν απευθύνει δημόσιες εκκλήσεις στον κόσμο , καλώντας τον να κάνει προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων , δεν το έχουν πράξει οι ίδιοι !
Μην βιαστείτε να γελάσετε, δεν είναι για γέλια μιας και οι περισσότεροι από μας δεν έχουν κατανοήσει καν την παραπάνω ανάγκη.
Έχω ακούσει , από την άλλη , πολλούς να λένε « ε ναι λοιπόν , ας πτωχεύσουμε , ας πιάσουμε πάτο , μπας και αναγκαστούμε σαν κοινωνία να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας …να κάνουμε την επανάσταση»…
Οι ίδιοι άνθρωποι όμως αδυνατούν να «δουν» τα λόγια τους ως σκηνές της ενδεχόμενης καθημερινότητας στο απολύτως άμεσο μέλλον και να προετοιμαστούν πρακτικά για την αντιμετώπισή τους!
Αυτό συμβαίνει αφενός οι περισσότεροι από εμάς εκλαμβάνουμε ως πραγματικότητες κάποιους κυρίαρχους μύθους και αφετέρου γιατί ακόμα δεν έχουμε βγει από την ψυχολογική φάση της ΑΡΝΗΣΗΣ (= απώθηση εκλογίκευσης και αντιμετώπισης της κατάστασης)!
ΟΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΜΥΘΟΙ
ΜΥΘΟΣ (1) .Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο γιατί είναι ανίκανη η Κυβέρνηση .ΛΑΘΟΣ!Η Κυβέρνηση όντως είναι και ανίκανη και εκπροσωπεί συμφέροντα που θέλουν την διάλυση της χώρας αλλά δυστυχώς η κατάσταση της χώρας μας είναι τραγική και επομένως και οι δυνατότητες άμεσης ανασυγκρότησης μικρές!
Αν δηλαδή παρομοιάζαμε την Χώρα με ένα αμάξι και την Κυβέρνηση με τον οδηγό του, το πρόβλημα δεν το έχει μόνο ο οδηγός , που αν τον αλλάζαμε με μια «οδηγάρα» θα ήταν όλα καλά , το έχει δυστυχώς και το αμάξι! Αυτήν την στιγμή η Ελλάδα είναι οικονομικά σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι ήταν το 1940 !Ειδικά σχετικά με την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πτώχευσης , η σημερινή παραγωγική υποδομή βρίσκεται σε τραγικά χαμηλό σημείο. Τί σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά? Σήμερα παράγουμε μόνο το 30% των τροφίμων που καταναλώνουμε. Η ακαλλιέργητη και χέρσα Γή είναι πολύ περισσότερη σήμερα και το γεωργικό και ζωικό κεφάλαιο (σπόροι ,λιπάσματα , ζώα και πτηνά) σημαντικά χαμηλότερα απο τότε , ο τουρισμός που είναι πολύ πιο ανεπτυγμένος σήμερα , θα εκμηδενιζόταν σε συνθήκες ακραίας κρίσης (πτώχευση ή γενικευμένη εξέγερση ) , ενώ η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που θα βοηθούσε σημαντικά θα εξαρτιόταν καθοριστικά από την υποδομή εξόρυξης και από τα διαθέσιμα κεφάλαια.
ΜΥΘΟΣ (2).Οι ξένοι δανειστές μας αποκλείεται να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε γιατί κάτι τέτοιο δεν τους συμφέρει αφού θα χάσουν τα κεφάλαιά τους και θα κινδυνεύσουν και οι δικές τους εθνικές οικονομίες.
ΛΑΘΟΣ. Αν και μάλλον η άμεση πτώχευση της Ελλάδας (=αύριο το πρωί) δεν φαίνεται να είναι η πρώτη τους επιλογή , ε δεν θα πάθαιναν και κάτι τραγικό ή μη αναστρέψιμο. Αυτό οφείλεται στους εξής λόγους α) οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες κέρδισαν χρόνο , βάζοντάς μας στο Μνημόνιο , και μεταπούλησαν έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών ομολόγων στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , β) οι δανειστές μας είναι αρκετά εξασφαλισμένοι μέσω των ασφάλιστρων κινδύνου που θα τους αποζημιώσουν σε ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους που μας έχουν δανείσει και γ) η ενδεχόμενη χασούρα τους θα ξεπερνιόταν πολύ γρήγορα από τα τεράστια κέρδη που θα αποκόμιζαν από την εκμετάλλευση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών που θα μπορούσαν να κατασχέσουν ή να αγοράσουν «μπήρ παρά»!
ΜΥΘΟΣ (3).Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και έτσι οι Ευρωπαίοι «Εταίροι μας» δεν θα την άφηναν να καταρρεύσει και τον Λαό της να ζήσει «τριτοκοσμικές καταστάσεις».ΛΑΘΟΣ. Η Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε ισότιμος «ευρωπαϊκός εταίρος».Πάντα ήταν και αντιμετωπιζόταν ως ένα Βαλκανικό περιφερειακό κράτος. Όσο για τον Λαό πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι αυτό που ενδιαφέρει τους «εταίρους μας» είναι ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ και όχι ο Λαός που κατοικεί και εργάζεται τώρα ή θα κατοικεί και θα εργάζεται εκεί στο άμεσο μέλλον!
ΜΥΘΟΣ (4). Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα ήθελαν να «χρεωθούν» μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας. ΛΑΘΟΣ. Δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι ηγέτες! Είναι όλοι τους υπαλληλίσκοι του διεθνούς οικονομικού φασισμού και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ !Για σκεφτείτε το λίγο τι θα τους διευκόλυνε περισσότερο στην αποστολή τους να οδηγήσουν το σύνολο των Ευρωπαϊκών Λαών στην παραίτησή τους από την εθνική τους ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ και στην αποδοχή της ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ? Η διάσωση του Ελληνικού Λαού ή η «παραδειγματική τιμωρία» των «απείθαρχων λαμόγιων του νότου» που βέβαια θα την σερβίρουν σαν ανημποριά των «άχρηστων Ελλήνων» που παρά τις εντιμότατες προσπάθειες διάσωσής τους από τους Ευρωπαίους Εταίρους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ «ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ»????Μήπως το δεύτερο ενδεχόμενο θα φόβιζε πολύ περισσότερο τους «κουτόφραγκους» Λαούς τους? Ας μην το ξεχνάμε , η ΝΕΑ ΤΑΞΗ κυβερνάει μέσω του ΦΟΒΟΥ!!!
ΜΥΘΟΣ (5).Αποκλείεται ο περήφανος και ανυπότακτος Ελληνικός Λαός να δεχθεί τέτοιες εξελίξεις…θα τους «γαμ…σε το κέρατο»!
Πολύ φοβάμαι ότι είναι ΛΑΘΟΣ δυστυχώς και αυτό ,και το λέω αυτό (χωρίς να διαχωρίζω τον εαυτό μου) για τους εξής λόγους α)δεν θα μας ρωτήσουν αλλά θα προσπαθήσουν να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων! β) Για σκεφτείτε το λίγο ο «παραχορτασμένος» με ζωοτροφές γάτος ,κυνηγάει ποντίκια ??? Αν «κυνηγούσαμε ποντίκια» δεν θα πηγαίναμε «ανέμελες διακοπές» (σε περίοδο οικονομικού πολέμου) το καλοκαίρι του 2011 , ούτε θα είχαμε εγκαταλείψει την γεωργία και την κτηνοτροφία και βέβαια δεν θα είχαμε παραφορτώσει τον εαυτό μας με καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες!!!Επίσης δεν θα είχαμε ψευδαισθήσεις ότι θα «ρίχναμε» την Κυβέρνηση με έναν –έστω μαζικό- ειρηνικό αποκλεισμό της Βουλής !!!!
ΜΥΘΟΣ (6).Οι Η.Π.Α δεν θέλουν σε καμία περίπτωση πτώχευση (επίσημη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία) της Ελλάδας γιατί είναι Αμερικάνικα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν εκδώσει τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS και θα πλήρωναν αυτά την «νύφη»!Αυτό λέει άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α. ! Αυτό είναι και ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ!!! Αυτό που αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου είναι σε γενικές γραμμές σωστό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΤΕΡΑΣΤΙΑ Αμερικάνικα κεφάλαια και όχι μόνο (Σόρρος και άλλοι) είναι υπενδεδυμένα σ’ αυτά τα CDS ποντάροντας ακριβώς στο σενάριο της επίσημης χρεοκοπίας! Άρα ο αμερικάνικος παράγοντας «παίζει και στα δύο ταμπλό» και είναι βαθιά διχασμένος!
ΜΥΘΟΣ (7).Οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες ,οι εφοπλιστές και η Ομογένεια δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να καταστραφεί αλλά θα την σώσουν τελικά!(Για την Ομογένεια θα μου επιτρέψετε να μην πάρω θέση γιατί δεν ξέρω).Σχετικά με τις δύο πρώτες κατηγορίες είναι και αυτό ΛΑΘΟΣ. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και καθόλου δεν θα τους πείραζε να πάρουν μέρος στην λεηλασία της Χώρας! Για να μην αναφερθώ σε αρκετούς από αυτούς , που έχουν ποντάρει μέσω CDS στην χρεοκοπία της Ελλάδας!!!
ΜΥΘΟΣ (8). Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να επιλύσει συνολικά το ευρωπαϊκό χρέος μέσω «ευρωομολόγου» ή μέσω του ταμείου επενδύσεων (λύση Βαρουφάκη).ΛΑΘΟΣ. Ακόμα και αν το κάνει , θα το κάνει αφού θα έχει «τελειώσει » με την Ελλάδα.( Η Ελλάδα θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάτι ανάλογο μόνο διαιρεμένη σε «ευρωκαντόνια»(=κάποιες και όχι όλες οι σημερινές Καλλικρατικές Περιφέρειες)Τέλος ούτε αυτό το σχέδιο αποτελεί μόνιμη λύση.
ΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
Α) ΤΟ «ΚΑΛΟ » ΣΕΝΑΡΙΟ
Το κούρεμα (μείωση της χρηματικής αξίας) των ομολόγων αυτομάτως σημαίνει ισόποση μείωση των χρημάτων των τραπεζών των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλιστικών εταιριών. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρουν τρόπο να ξαναβάλουν τα χαμένα χρήματα στα ταμεία τους για μπορέσουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να λειτουργούν.
Οι μεν τράπεζες αυτό μπορούν να το προσπαθήσουν μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου , αλλά λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην ντόπια αγορά αυτό θα προκαλέσει το άμεσο ξεπούλημα στα νέα αφεντικά της Χώρας μας δηλαδή ή στους ευρωπαϊκούς φορείς (ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης EFTS) ή κατευθείαν στις ξένες τράπεζες. Έτσι θα επιτευχθεί ο πρώτος στόχος της επικυριαρχίας στην Ελλάδα ,μιας και έτσι θα ξεπουληθούν τα δάνειά μας ,τα υποθηκευμένα περιουσιακά μας στοιχεία (σπίτια , μαγαζιά ,χωράφια αλλά και το σύνολο των ακόμα ελληνόκτητων επιχειρήσεων , αφού και οι πιο μεγάλοι ντόπιοι επιχειρηματίες είναι εκτεθειμένοι σε δανεισμό στις «ντόπιες » τράπεζες) και φυσικά οι καταθέσεις μας. Αν πάνε «όλα καλά» οι λαϊκές καταθέσεις- σε όσες τράπεζες δεν χρεοκοπήσουν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας- μπορεί να μην χαθούν αλλά μπορούν κάλλιστα να δεσμευτούν (λόγω έλλειψης ρευστότητας) και στους καταθέτες να «επιτραπεί» ένα εξευτελιστικά μικρό περιθώριο αναλήψεων ανά μήνα έως 200 ή μάξιμουμ 500 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο καθώς και μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας που περιέγραψα αναλυτικά στο ψήφισμα της συνέλευσής μας για τους Αγρότες (1*) η διεθνής σπείρα των κορακιών θα βάλει χέρι στην κινητή και στην ακίνητη ιδιοκτησία στην Ελλάδα.
Η διεθνής αποικιοποίηση της Χώρας μας θα ολοκληρωθεί μέσω της «αξιοποίησης »(=πλιάτσικο) της Δημόσιας Περιουσίας (αεροδρόμια , λιμάνια , δρόμοι , ποτάμια ,πρώτες ύλες, ορυκτά ,αέριο , πετρέλαιο ,ΔΕΚΟ, βουνά ολόκληρα κ.λπ.) αφενός αλλά και μέσω του μόνιμου (ή για πολλά χρόνια)διεθνούς οικονομικού ελέγχου και κηδεμονίας από την Τρόικα.
Την κατάρτιση και την εφαρμογή των προϋπολογισμών καθώς και του συνόλου της οικονομικής διαχείρισης της Χώρας θα τα ασκούν οι δανειστές μας!
Τα δε ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ήδη χρεοκοπήσει και κρατούνται «τεχνητά στην ζωή» ή ταυτόχρονα με τις τράπεζες ή μετά απ’ αυτές θα ελεγχθούν κατά πλειοψηφία (διοίκηση) από τα ίδια κέντρα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν .Φυσικά και εδώ κάποια από αυτά πριν ή μετά την χρεοκοπία τους θα απορροφηθούν από 1 ή το πολύ 2 «μεγάλα».Αφού τελικά θα υπαχθούν και αυτά σε ιδιωτικό έλεγχο θα είναι ο ιδιωτικός τομέας που θα καθορίζει αποκλειστικά την λειτουργία τους (ύψος εισφορών , ηλικία συνταξιοδότησης , ύψος συντάξεων κ.λπ.)
Β)ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
ΆΜΕΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Λέγοντας άμεση εννοώ αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα ας πούμε.
Τι σημαίνει αυτό ?Άμεση χρεοκοπία των τραπεζών , των ασφαλιστικών ταμείων , του Δημόσιου Τομέα και των περισσοτέρων ελληνόκτητων και ήδη υπερχρεωμένων ελληνόκτητων επιχειρήσεων. Κλείσιμο και αναχώρηση από την Χώρα των πολυεθνικών επιχειρήσεων (σ΄αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι μόνο κατ’ όνομα ελληνικές επιχειρήσεις).Γενικευμένες και χαοτικές βίαιες συγκρούσεις ,λεηλασίες των πάντων , σφαγές και κλοπές τροφίμων ,καυσίμων , φαρμάκων ,παντός κινητού αγαθού κλπ. Αυτή η διαδικασία αν γίνει ανεξέλεγκτα θα οδηγήσει στην εξάντληση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης το πολύ σε μια εβδομάδα πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει ή να συνοδευτεί από επέμβαση ενόπλων δυνάμεων ντόπιων ή ξένων ,υπό μορφής πολεμικής εισβολής ή επέμβασης ξένων δυνάμεων με στόχο την απόκτηση του ελέγχου του συνόλου ή τμημάτων της Χώρας!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ.
Πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε ένα χαοτικό και τυφλό ξέσπασμα ,την ιδιοτέλεια και τον κανιβαλισμό!
Στόχος αυτού του κειμένου δεν είναι η πρόκληση και η διασπορά του πανικού αλλά η ενημέρωση και η υπεύθυνη προετοιμασία όλων μας για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου με συγκροτημένο και κοινωνικά επωφελή τρόπο! Το κακό σενάριο δεν είναι το πιο πιθανό να συμβεί.
Εμείς όμως σαν κίνημα πρέπει να είμαστε σε θέση –μαζί με την πλειοψηφία του Λαού εννοείται- να διαφυλάξουμε τις ζωές και την ελευθερία των πολιτών αυτής της χώρας και επομένως θα έπρεπε να είμαστε ήδη έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ακόμα και το πιο αρνητικό ενδεχόμενο υπεύθυνα , συλλογικά και συγκροτημένα με κύριο κριτήριο την ανθρώπινη αλληλεγγύη και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Οφείλουμε με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να ενημερώσουμε τους διπλανούς μας για την κατάσταση και να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα την ΛΑΊΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε και να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι , ότι κι αν συμβεί ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!
Θα πρέπει να κάνουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να βασιστούμε σ’ αυτά που μας ενώνουν !Το χρωστάμε στα παιδιά μας.
Από την άλλη ξαναλέω ότι το πιθανότερο είναι το πρώτο σενάριο και υπάρχει ένα πολύ ισχυρό ενδεχόμενο να παρουσιαστεί αυτό σαν την μοναδική σωτηρία για τον Λαό και τον Τόπο. Ακόμα και ως «θαυματουργική λύση » , μπορεί να παρουσιαστεί!
Αδέλφια, συναγωνιστές , πολίτες αυτής της Χώρας δεν είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα της Χώρας .Αλλά αυτό μόνο σε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης θα μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε!
Είναι λοιπόν άμεση και ουσιαστική ανάγκη να διασφαλίσουμε την επάρκεια για όλους μας σε είδη πρώτης ανάγκης ώστε να διασφαλίσουμε τις συνθήκες ομαλής επιβίωσης του συνόλου του Λαού!
Είναι ώρες και μέρες ευθύνης αυτές που ζούμε και αυτός ο Λαός όποτε χρειάστηκε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισε το όποιο πρόβλημα σαν μια γροθιά!
Αδέλφια μου , συναγωνιστές και συμπολίτες αν δεν στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλον θα τα καταφέρουμε ,θα βρούμε και θα κάνουμε το σωστό για όλους και ναι μπορεί να κάνουμε το θαύμα να ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και να την φτάσουμε εκεί που της αξίζει και αξίζει και στον Λαό μας να είναι!
Ένα πράγμα δεν πρέπει να χάσουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του ενός για τον άλλον!
Αν επιλέξουμε τις ατομικές (παρτήστικες) λύσεις , αν πάνω από το κοινό καλό όλων μας βάλουμε το μικροσυμφέρον του ΕΓΩ μας , θα χάσουμε και θα δώσουμε την ευκαιρία στις όποιες δυνάμεις θέλουν το κακό αυτής της Χώρας να μας βλάψουν!
Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τον φόβο ή την δίκαιη αγανάκτησή μας να μας θολώσουν το μυαλό. Το σωστό θα το βρούμε μόνο αν μείνουμε αδελφωμένοι και δεν χάσουμε την ανθρωπιά και την υπευθυνότητά μας!
‘Όλα αυτά είναι μια ΠΡΟΚΛΗΣΗ αλλά και μια μοναδική ΕΥΚΑΙΡΙΑ να φτιάξουμε όλοι μαζί μια καλύτερη κοινωνική –πολιτική και οικονομική κατάσταση για αυτόν τον τόπο!
Ας πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για το καλύτερο!
ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ !
ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!
26/10/2011 Δημήτρης Αμεσοδημοκράτης (μέλος της Αμεσοδημοκρατικής Συνέλευσης Λακωνίας)

ΥΠΟΣΕΙΜΗΩΣΗ (1*)=
Να το αναλύσουμε λίγο τώρα αυτό γιατί ο κίνδυνος κατάσχεσης είναι υπαρκτός , άμεσος χρονικά , και δεν αφορά μόνο τους αγρότες!
Ας δούμε τι έγινε στην περίπτωση της Proton Bank που χρεοκόπησε πρόσφατα .Το λαμόγιο ο Λαυρεντιάδης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, έφαγαν τα φράγκα και την γλύτωσαν φθηνά με «πάγωμα των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων».Την γλύτωσαν φτηνά γιατί τη μεγάλη μπάζα την είχαν βγάλει ήδη εκτός Ελλάδος ή την είχαν βάλλει σε όφ – σόρ εταιρείες οι οποίες ως γνωστόν είναι στο απυρόβλητο! Ποιός την πλήρωσε ;Μα φυσικά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ! Πώς ;
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι κατοχυρωμένη με νόμο και επομένως θα ισχύσει και στις επόμενες τράπεζες που θα πτωχεύσουν στο άμεσο μέλλον. Να τι έγινε και τι θα γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις :
Η τράπεζα σπάει σε δύο κομμάτια. Το ένα το «υγιές» δηλαδή οι καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν την «νέα τράπεζα» που συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της αφού ανακεφαλοποιήται (=επιδοτείται) με λεφτά του Δημοσίου δηλαδή με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ !
Το άλλο κομμάτι το «άρρωστο » πάει για εκκαθάριση!
Την παραπάνω διαδικασία είχε το θράσος η κυβέρνηση να την παρουσιάσει σαν μια διαδικασία που «εξασφαλίζει τις καταθέσεις»!!!
Κατ’ αρχήν οι καταθέσεις δεν διασφαλίζονται αφενός και αφετέρου η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα , επικαλούμενη προβλήματα ρευστότητας να επιβάλει εξευτελιστικά μικρό ανώτατο περιθώριο αναλήψεων !!!
Δηλαδή μπορεί ο πολίτης θεωρητικά να μην χάνει τις καταθέσεις του αλλά στην πράξη αυτές να παραμένουν δεσμευμένες και να μπορεί να κάνει ανάληψη π.χ. έως 150 ευρώ τον Μήνα !
Τι γίνεται τώρα με το «άρρωστο» κομμάτι ;
Αν δεν έχεις πληρώσει κάποιες δόσεις του δανείου σου , η οφειλή σου περνάει στο κομμάτι της τράπεζας που πάει για εκκαθάριση. Βάση του νόμου ο «εκκαθαριστής» , δηλαδή η όποια άλλη τράπεζα έχει πάρει (έναντι πινακίου φακής εννοείται) το «άρρωστο κομμάτι της τράπεζας» ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΩΦΕΙΛΗΣ ΣΟΥ !!!!
Αυτό έγινε κατά την εκκαθάριση της Λήμαν Μπράδερς που χρεοκόπησε στην Αμερική.
Έρχεται λοιπόν , ένα ωραίο πρωί η Χ τράπεζα και σου λέει : «αγαπητέ κύριε Χαζοαλλουχάζεβε, ως κύριος της υποχρέωσής σου προς την πρώην τράπεζας «λαμογίονμπανκ» ,απαιτώ να μου εξοφλήσεις ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΟΥ !»
Επειδή λοιπόν κακόμοιρε κύριε Χαζοαλλουχάζεβε δεν θα μπορείς βέβαια να πληρώσεις , ή θα σου κατασχεθούν άμεσα τα κτήματα , τα ακίνητα έως και τα έπιπλα και ο ρουχισμός μέχρις εξοφλήσεως της οφειλής ,ή , θα αναγκαστείς να δεχτείς την «διάσωσή σου » αποδεχόμενος το νέο δάνειο με το εξωφρενικά μεγάλο επιτόκιο που θα έχει την «φιλευσπλαχνία» να σου παράσχει ο εκκαθαριστής δηλαδή η τράπεζα Χ !!!!
Φυσικά το νέο δάνειο θα επιβαρύνει και τους απογόνους σου για να μην εξακολουθήσεις και στο μέλλον να είσαι «κακός πελάτης»!
Αυτοί που δεν έχουν τίποτα προς κατάσχεση θα κληθούν να πληρώσουν με καταναγκαστική εργασία ή «σε είδος» δηλαδή με τα όργανά τους ή με «παροχή υπηρεσιών» στους οίκους «ευζωίας» στα νησιά ……

Το τι πρακτικά σημαίνει αυτό, ελπίζουμε να μην το ζήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.